Alba leverer tredjeflest assists i ligaen

FCBARCELONA.DK - 12.03.18

Efter en skuffende sidste sæson under Luis Enrique, er Jordi Alba i den grad blomstret op under Ernesto Valverde. Hans oplæg til 0-1 scoringen mod Málaga giver ham en tredjeplads i ligaen over flest assists.

I sidste sæson sad Alba en del på bænken i Luis Enriques sidste sæson, men det har ændret sig markant med ankomsten af Valverde. I denne sæson er Alba en af holdets største profiler og en stensikker starter i de største og vigtigste kampe.

Trods positionen som venstre back, er det mere som offensivspiller man ser Jordi Alba denne sæson. Han går ofte med frem på kanten og løber i dybden, hvilket har resulteret i mange oplæg til scoringer.

Oplægget til Luis Suárez' 0-1 scoring var Albas 9. denne sæson i alle turneringer og det gør ham til holdet næstbedste på dette område, sammen med Suárez, der også er noteret for 9 oplæg. De to overgås kun af Messi med 15.

Ser man i ligasammenhæng, har Alba stået for 7 assists, hvilket er tredjebedst af alle. Også her er Messi bedst med 12, fulgt af danske Pione Sisto med 9. Tredjepladsen må Alba dele med spillere som Benzema, Guedes og Griezmann.

Her er det værd at bemærke, at Jordi Alba er forsvarsspiller, men de øvrige er angribere. Alba er derved med afstand den forsvarsspiller i ligaen med flest assists.

.:FORSIDE:.