Alba har nydt godt af Neymars skifte til PSG

Rune Stentoft Arlbjørn - 26.06.19

© Getty Images

Lige nu kører rygterne løs om en genforening med Neymar, men vil det være godt for Jordi Alba? Catalaneren har nydt godt af brasilianerens skifte væk fra klubben fra cirka to år siden.

De to seneste sæsoner har været blandt Albas bedste i karrieren. Man har set en helt anden side af den lynhurtige venstre back, hvor han er kommet mere med i offensiven og har bidraget med flere assist og chanceskabende aflveringer end før.

Særligt samarbejdet med Leo Messi er i den grad blomstret, hvor man ofte ser Messi finde catalaneren med en dyb aflevering til en fremadstormende Alba, der efterfølgende ofte sendte den første gang tilbage til argentineren, som for det meste scorer.

Men hvordan vil en tilbagevenden for Neymar påvirke det samarbejde og Albas spil? Særigt offensivt er der blevet mere plads til Albas efter Neymars skifte. Det vil der nok blive mindre af, hvis Neymar kommer tilbage.

Alba selv har da også fremhævet Neymars skifte som en stor del af hans stigende formkurve. 'Neymar er selvfølgelig en stor spiller, men han valgte at forlade os af personlige årsager og på grund af de følelser, han havde' sagde han til Mundo Deportivo for halvandet års tid siden.

'Vi har dog stadig en masse kvalitetsspillere, som spiller på et meget højt niveau, og jeg kan virkelig godt lide det hold og den trup, vi har nu. Samtidig er der nu mere plads, når jeg kommer med frem, og det er ærligt talt bedre for mig' tilføjede han dengang.

Spørgsmålet er så om Alba er blandt de spillere i Barcas trup der gerne ser Neymar tilbage.

.:FORSIDE:.