Afhængigheden af Messi blev endnu en gang udstillet

FCBARCELONA.DK - 25.02.21

// Lionel Messi // Elche

Leo Messi spillede ikke en af sine bedste kampe i går, da Elche blev besejret med 3-0. Langt fra endda. Barca-anføreren ydede en noget anonym indsats og alligevel var det ham der sikrede holdet de tre vigtige point.

Man kan ikke kræve at Messi viser verdensklasse i hver eneste kamp, specielt ikke i denne sæsons corona-ramte program, hvor kampene ligger som perler på en snor, uden de nødvendige pauser.

Mod Elche var det ikke en Messi i sin bedste version man så, specielt ikke i første halvleg. Han virkede uden energi, deltog ikke meget i spillet og lykkedes ikke med sine aktioner. Det lignede mest af alt en træt og uoplagt Messi.

Det blev bedre i anden halvleg, men uden på noget tidspunkt at være prangende. Alligevel er kendsgerningen, at Messi scorede holdets to første mål og var idémanden til det tredje, da han satte Braithwaite op, så danskeren kunne assistere Alba til 3-0 målet.

Nøgternt set var der ikke andre spillere på banen der for alvor gjorde en forskel, der kunne sikre en catalansk sejr. Kun Trincao virkede oplagt, men primært i den første halve time. Ellers var der tale om en uoplagt indsats med langsomt spil og få idéer, i hvert fald indtil Messi trådte i karakter og reddede trådene ud.

Kampen mod Elche er således et glimrende eksempel på hvor afhængig Barca er af Messi. Skulle han vælge at forlade klubben efter denne sæson, er det svært at se hvem der i stedet skal kunne løfte holdet når der opleves modgang.