Afgørende måned venter for Coutinho

Rune Stentoft Arlbjørn - 23.03.19

© Getty Images

Der er ingen tvivl om, at Coutinhos præstationer skaber bekymring i Barcelona. Barca er åbne for at sælge ham, men de ser helst han bliver i klubben, hvor han endnu ikke har levet op til forventningerne.

Planen var, at Coutinho skulle erstatte Andrés Iniesta på midtbanen, men her har han ikke spillet godt og blev i stedet henvist til angrebets venstre side, men den plads har Ousmane Dembélé erobret. Derfor er brasilianeren henvist til bænken.

Coutinho går en afgørende måned i møde i forhold til hans fremtid i Barca. Klubben har angiveligt allerede mødtes med hans agenter, men det var ikke for at diskutere et skifte, men for at diskutere hans form. Efter kvartfinalerne i Champions League vil Barca igen holde et møde med Coutinho, hvor hans fremtid kan komme på bordet.

Selv ikke da Valverde spillede med en 4-4-2 opstilling i sidste weekend i Sevilla mod Real Betis var der plads til den 26-årige spiller i startopstillingen. Barca går ind i en tid med flere afgørende kampe, men her ventes Coutinho heller ikke at spille fra start.

Den kommende måned bliver afgørende for Coutinho. Barca er som bekendt åbne for at sælge ham til sommer, hvor flere klubber fra England er interessede - især Manchester United - så derfor bliver hans præstationer i den kommende måneds tid afgørende for Coutinho.

Coutinho kostede Barca 120 mio. euro plus 40 mio. euro ekstra i variabler, da de købte ham i Liverpool i januar 2018. Indtil nu har han kostet Barca 130 mio. euro, men skal de finde en ny klub til ham vil de ikke acceptere mindre en 100 mio. euro.

Det er mange penge for den brasilianske landsholdsspiller, men der er stor interesse for ham ude i Europa. En anden af de klubber der sættes tæt i forbindelse med ham er Paris Saint-Germain, som meget gerne vil forene ham med Neymar.

Barca vil dog gerne beholde Coutinho. Man er slet ikke i tvivl om hans kvaliteter og klubben ser helst en Coutinho med den form som han havde i Liverpool. Måske skal der bare mere tid til. Han viste sine kvaliteter i slutningen af sidste sæson og i starten af denne, så han kan godt præstere for Barca.

For nu er han samlet med det brasilianske landshold. Her kan han forhåbenlig tanke lidt selvtillid sammen med sine Samba-venner i hjemlandet. Ellers er opgaven for trænerstaben at genfinde den fremragende Coutinho man kender fra Liverpool-tiden, når han vender tilbage til Barcelona.

Trods de mindre gode præstationer for Barca er Coutinho vellidt og respekteret i Barcas omklædningsrum. Han har selv erkendt han ikke har leveret, men står det til ham selv vil han nok også helst blive i det catalanske.

.:FORSIDE:.