Abidal og Segura er i søgelyset

FCBARCELONA.DK - 29.05.19

Har Barca den rigtige sportslige ledelse i Eric Abidal og Pep Segura? Det spørgmål rejses lige nu i klubben efter en sæson, hvor mange af beslutningerne ikke har vist sig holdbare. Måske en udskiftning er på vej.

Det er sportschef Eric Abidals ansvar skabe de optimale rammer for Ernesto Valverde og til at hjælpe sig har han Pep Segura fra klubbens ledelse. Det er de to der opsøger mulighederne og forhandler med potentielle spillere. Det er også dem der beslutter, hvem der i sidste ende skal til klubben og hvem der skal væk.

Dønningerne efter fiaskoen i Champions League og Copa del Rey har ikke lagt sig endnu, tværtimod. Trods mesterskabet kom i hus for andet år i træk, er det mest af alt krisestemning der hersker i Barcelona. Træner Ernesto Valverde rygtes fyret, store ændringer i truppen forventes og nu er turen nået til de sportslige ansvarlige, Abidal og Segura.

Det var dem der sammensatte truppen sidste sommer og justerede i januar med målet om, at løbe med alle tre titler, men sådan gik det så bekendt ikke.

Nu peges der på, at mange af beslutningerne der blev taget, ikke har vist sig holdbare:

Munir og Boateng:
Munir blev solgt i januar og man lejede i stedet Boateng. Hvorfor valgte man ikke at beholde Munir, der kendte klubben gennem mange år i La Masia. Boateng har på intet tidspunkt leveret på et niveau som alternativ til Luis Suárez, der ikke har fået de nødvendige pauser.

Ingen reserver på de to backs:
Barca har ikke haft alternativer til Jordi Alba, siden man sidste sommer solgte Lucas Digne. Man forventede at B-holdets Miranda kunne træde til, men hans evner havde man overvurderet. Derfor blev Alba kørt træt og det så man konsekvensen af i sæsonens slutfase med store personlige fejl i afgørende situationer.

Heller ikke på højre back har der været en reserve for Nelson Semedo. Sergi Roberto har gjort det udmærket på positionen, men han er reelt midtbanespiller og besidder ikke de egenskaber en hurtig back skal have hos Barca.

Lejeaftalen med Murillo:
Han blev lejet i Valencia for at supplere for et skadesramt forsvar, men det er ikke meget man har set til columbianeren. Her mener mange at pengene er smidt ud af vinduet.

Købet af Malcom:
Helt ud af det blå valgte Barca at købe Malcom, der ellers var tæt på et skifte til Roma. Købet skete ikke på Valverdes foranledning, for han havde svært ved at se hvor brasilianeren kunne styrke holdet. Resultatet blev da også en skuffende sæon for Malcoms vedkommende.

Aftalen om Paco Alcácer:
Alcácer slog ikke til og blev udlejet til Dortmund, hvor han har haft kæmpe succes. Det udnyttede tyskerne til at udnytte en købsret på blot 23 mio. euro, et beløb som mange mener var alt for lavt for en så ung angriber. Her burde Barca havde forhandlet en bedre aftale på plads, men i Dortmund er man glade.

Der er derfor ikke kun Ernesto Valverde der lige nu må føle sig truet i jobbet. Både Abidal og Segura risikerer en udskiftning. Om det sker, er op til klubbens bestyrelse med præsident Josep Maria Bartomeu i spidsen.

.:FORSIDE:.