Abidal forklarede sommerens spillersalg

Rune Stentoft - 22.10.18

Barca havde en travl sommer, hvor hele ni spillere forlod førsteholdstruppen. Barcas sportsdirektør Eric Abidal forklarede på weekendens generalforsamling lidt af motiverne bag hvorfor flere spillere rejste.

Yerry Mina
En af de helt store salg i løbet af sommeren var Yerry Mina, som kom til klubben i januar fra Palmeiras. 'Han havde et stort VM. Vi analyserede situationen internt inklusiv med træneren. Vi kiggede på om han skulle blive eller ej. Der er ikke mange spillere som ham på markedet, men nogle gange er der behov for at tage beslutninger som denne' indledte sportsdirektøren.

Abidal tilføjede, at det var Mina, som besluttede at rejse. 'Han tog beslutningen og vi besluttede os for at sælge. Vi havde muligheden for at sælge for 30,25 mio. euro med 1,5 mio. euro i variabler'.

Lucas Digne og André Gomes
To andre spillere der fulgte Mina til Everton var Lucas Digne og André Gomes, som Abidal også talte om. 'Der var fuldstændig gennemsigtighed med Digne, da han ville spille flere minutter' sagde franskmanden.

Abidal afslørede også hvorfor Barca ikke købte en ny venstre back inden han talte om Gomes. 'Vi købte ikke en ny venstre back, fordi vi vidste, at der er talentfulde spillere på B-holdet' tilføjede han.

'For André Gomes' vedkommende tog han til England, hvor deres liga meget vel passer til hans profil' fortsatte han.

Paulinho 
Abidal rensede også luften oven på Paulinhos skifte tilbage til Guangzhou Evergrande efter kun en sæson på Camp Nou og bekræftede prisen på 50 mio. euro. 'Et tilbud kom fra Kina. Han ville afsted' sagde han.

'Vi tænkte hele tiden, at hvis han rejste, var vi nødt til at bringe en ny spiller ind med hans profil, hvilket var hvorfor Arturo Vidal kom' uddybbede han.

Andrés Iniesta
Baggrunden for Iniestas afsked blev også nævnt. 'Vi kunne tale om ham time efter time. Han var en eksemplarisk spiller og person. Han tog beslutningen om at tage til et andet land og prøve en ny oplevelse i Japan. Han rejste på en fri transfer, men han ved, at døren altid er åben her' sagde Abidal om sin tidligere holdkammerat.

Paco Alcácer
Til slut talte Abidal også om Alcácer. 'Han fik ikke mange minutter her, men leverede varen når han kom ind. Han ville spille mere' afsluttede han.

.:FORSIDE:.