fbpx

10 spændende fakta om Barca - Royal Antwerp

Simon Arun Vrábel - 19.09.23

// Royal Antwerp

Tirsdag aften tager Barca hul på dette års Champions League, når de noget ukendte Royal Antwerp besøger Montjuïc, i de to klubbers tredje møde i historien. Her kigger vi nærmere på 10 spændende fakta om de to hold.

Det var de færreste som umiddelbart kendte til Royal Antwerp, da den bolden med deres navn blev trukket op af Champions League bowlen og dermed kom i pulje H sammen med Barca. Her tager vi et nærmere kig på de to hold, forud for tirsdagens møde i Champions Leagues første runde.

1. Tredje møde imellem de to klubber
Barca og Royal Antwerp har aldrig mødt hinanden i Champions League sammenhæng. Tilbage i sæsonen 1965-66, da turneringen hed Fairs Cup vandt Antwerp 2-1 på hjemmebane og tabte efterfølgende 2-0 i Barcelona.

2. 28. Champions League-deltagelse i streg
Selvom den nyere historie i den fineste europæiske turnering ikke er nogen solstrålehistorie for Barcas vedkommende, så er det den 28. gang i streg at catalanerne er med i Champions League. Det er en rekord de deler med rivalerne fra Real Madrid.

Artiklen fortsætter under annoncen


3. Finale-opgør på Wembley giver gode minder
To gange tidligere i historien har Barca spillet en Champions League-finale på Wembley-stadion som også er dér, hvor finalen spilles denne sæson. I 1992 vandt man 1-0 over Sampdoria efter forlænget spilletid, og i 2011 slog man Manchester United med 3-1.

4. Tredje forsøg for Xavi til at kvalificere sig fra gruppespillet
Sæsonen 2023/2024 er tredje sæson, at Xavi står i spidsen for Barca, og den ellers succesfulde cheftræner har endnu ikke prøvet at kvalificere sit hold videre fra gruppespillet.

5. Xavi har kun vundet to gange på hjemmebane i Champions League
Xavi har kun vundet på hjemmebane over Viktoria Plzen og Dynamo Kiev i de to sidste Champions League-sæsoner, så Xavi har ekstra meget brug for, at holdet lægger godt fra land i denne sæson.

6. Antwerp har kun mødt spanske giganter
Ud over Barca, så har Royal Antwerp mødt Real Madrid i 1957-1958 da turneringen hed European Cup og dengang tabte holdet fra Belgien med 1-2 til det spanske hovedstadshold.

7. Royal Antwerp er inde i en god europæisk stime
Dette års Champions League-deltagelse er den femte gang i streg, at belgierne deltager i europæisk fodbold, og deres deltagelse for fem år siden i sæsonen 2019-2020 endte en 25 år lang stime uden europæisk fodbold.

8. Van Bommel og Marc Overmars
Mark van Bommel, som i dag træner Royal Antwerp, har tidligere spillet 24 kampe for Barca i sæsonen 2005-2006, og Marc Overmars, som i dag arbejder som teknisk direktør for belgierne, spillede for Barca i perioden 2000-2004, hvor han scorede 19 mål i 141 kampe.

9. Xavi og Van Bommel
Tirsdag aften står de to tidligere Barca-spillere overfor hinanden som trænere, og sidste gang de to trænere mødtes var det som spillere for hvert deres landshold, da Spanien slog Holland med 1-0 i VM-finalen i 2010 efter forlænget spilletid.

10. Frenkie de Jong møder mange kendte ansigter
Hos Royal Antwerp spiller Jurgen Ekkelenkamp om er tidligere holdkammerat med Frenkie de Jong fra deres fælles tid i Ajax i perioden 2016-2019. Derudover spiller De Jong sammen med Vincent Janssen og Owen Wijndal på det hollandske landshold.

Kampen fløjtes i gang kl. 21.00 og kan ses på TV3 Sport.

.:FORSIDE:.