fbpx
Annonce

10% af tv-rettigheder ventes solgt inden på torsdag

Simon Arun Vrábel - 28.06.22

// Økonomi

Officielt slutter sæsonen på torsdag og derfor skal der penge i klubkassen hurtigst muligt, hvis et dunrende underskud skal undgås. Nu ser det ud til, at en indbringende aftale om salg af tv-rettigheder er tæt på at komme i hus.

Der er igennem lang tid været meldinger om forhandlinger om at sælge både tv-rettighederne samt 49,9% af Barca Studios men det er ikke realistisk at begge handler bliver gennemført inden sæsonen afsluttes. Nu melder det catalanske medie RAC1 at Laporta vælger at sælge 10% af tv-rettighederne inden på torsdag hvor sæsonen officielt afsluttes. Hvis salget går igennem, forventes en indtægt på 205 millioner euro, altså mere end 1,5 milliard kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen


Barcas enorme underskud kan ikke kun rettes op via lønnedgang og salg af spillere. Derfor skal Laporta både sænke udgifterne samtidig med at han får indgået nogle aftaler som kan øge indtægterne for klubben og her kommer aftalen om tv-rettighederne og Barca Studios ind i billedet. Udfordringen med dem begge er den korte deadline som er sæsonafslutningen på torsdag d. 30. juni.

RAC1 mener derfor at vide, at Laporta satser på, at sælge 10% af tv-rettighederne da selv en lille del vil kunne indbringe et betragteligt beløb. Den amerikanske investeringsgruppe Sixth Street skulle nemlig være klar med intet mindre end 205 millioner euro for de 10% og dét beløb vil bringe catalanerne et godt stykke af vejen hen imod et overskud. Når først underskuddet er blevet vendt vil det også betyde, at yderligere tiltag som påvirker både indtægter og udgifter vil kunne gå til spillerkøb og man må derfor også forvente at catalanerne vil blive væsentligt mere aktive på transfermarkedet i juli måned.

Udover Sixth Street går flere meldinger på, at Goldman Sachs skulle være mere end almindeligt interesseret i også at få en bid af kagen men med den korte deadline forventes det at være mest realistisk at denne aftale indgåes i juli måned. Alt imens prøver Xavi og den sportslige ledelse at arbejde videre på de mange forskellige transfermuligheder og på at få afsat nogle af de spillere, hvis fremtid ikke længere er på Camp Nou.

.:FORSIDE:.