Vissel Kobe – FC Barcelona 0 - 2

FCBARCELONA.DK - 27.07.19

// Vissel Kobe

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Araujo, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic, Puig, Rafinha, Collado, Griezmann

2. halvleg: Neto, Monchu, Todibo, Umtiti, Guillem Jaime, Sergi Roberto, De Jong, Aleñá, Dembélé, Malcom, Carles Pérez

Mål: 0-1 Carles Pérez (58’), 0-2 Carles Pérez (85’)

Barca spillede sin anden og sidste træningskamp i Japan, da de mødte de lokale Vissel Kobe, der indledte kampen med de tidligere Barca-profiler Iniesta, Villa og Samper på banen. Catalanerne måtte undvære de småskadede Gerard Piqué og japanske Hiroki Abe. Helt som ventet var det en blanding af stampspillere, reserver og B-holdsspillere der indledte opgøret fra Barcas side. For første gang denne sæson spillede catalanerne i den gule udedragt.

Barca satte sig på spillet i de første minutter, men det var Vissel der først var farlige. Det var Iniesta der i det 4. minut stjal bolden fra Lenglet og sendte et skud tæt forbi mål. Skidt aktion af den franske forsvarsspiller. I det 12 minut var det så Barca der var tæt på, da Riqui Puig opsnappede en bold i det japanske felt og kom helt fri, men hans skud gik forbi mål. Her burde det unge talent have set en helt fri Griezmann foran mål. Kort efter kombinerede Rafinha godt med Griezmann og afsluttede, men bolden sad lige på den japanske keeper.

Tempoet havde været lavt fra begge sider det første kvarter, men det kom lidt op som tiden gik, hvilket gav Vissel problemer. Det gav et Rakitic og Rafinha et par knubs når en modstander kom for sent. Barca dominerede opgøret, men uden for alvor at sætte sig igennem. Det kneb gevaldigt med at skabe gennemspillede angreb og i front så man ikke meget til Griezmann. Modsat blev Vissel holdt fra at skabe noget og Araujo gjorde det solidt i den bagerste kæde, hvor han spillede uden risiko.

Efter en længere periode uden afslutninger var det Rakitic der forsøgte sig fra distancen, men også her fik målmanden afværget. Hos Vissel var det tydeligt Iniesta der skulle skabe noget og det var tæt på at lykkes efter 34 minutter, da han lagde en god pasning i dybden der bragte en holdkammerat fri, men Ter Stegen kom godt ud af målet. Man skulle hen til det 42 minut inden at Griezmann afsluttede for første gang i kampen, men hans skud røg langt over. Kort efter forsøgte Rakitic sig igen, men her fik keeperen afværget til hjørne med noget besvær. Det blev slutningen på en lidt lunken første halvleg der ikke bød på scoringer.

Ernesto Valverde skiftede samtlige spillere ud i pausen, mens Iniesta og Villa gik ud hos Vissel. Barca var tæt på at få en perfekt start på anden halvleg, da Todibo sendte bolden på træværket efter et hjørnespark. Der var god fart i bolden hos Barca og efter en lille time var Dembélé tæt på et skud der strøg tæt fobi mål. Blot et minut senere kom Barca foran. Carles Pérez spillede band med Malcom og kom fri foran mål, hvor han sendte bolden mellem benene på målmanden. 0-1 til Barca.

Trods de gode takter fra Barcas side kom Vissel bedre med en periode og de lykkedes med at holde mere på bolden. De fik også skabt et par farlige situationer, men uden at det for alvor var tæt på en scoring. Barca virkede dog til at være i kontrol, selvom de blev mødt højt på banen. Midt i halvlegen burde catalanerne have fordoblet føringen, da Aleñá kom helt fri i feltet og forsøgte at loppe bolden over målmanden, der fik fingrene på. Kort efter var det endnu tættere på, da Malcom sendt et skud på overliggeren.

Barcas dominans var markant og 10 minutter før tid var de farlige igen, da Dembélé tog på lang dribletur og afsluttede, men keeperen kom ned og afværgede. Vissel blev sat under pres i kampens slutfase og fem minutter før tid gav det udbytte. Carles Pérez mod bolden i feltet og sendte den kontant i nettet via indersiden af stolpen. Flot aktion af den unge angriber. Barca holdt momentum og i kampens døende minutter sendte først Malcom og derefter De Jong bolden tæt forbi mål. Mere skete der ikke og Barca fik den ventede sejr, specielt efter en god anden halvleg.