FCBARCELONA.DK - 02.04.19

// Villarreal

FC Barcelona: Ter Stegen, Alba, Umtiti, Lenglet, Sergi Roberto, Busquets (Rakitic 73’), Vidal, Arthur (Aleñá 73’), Malcom, Suárez, Coutinho (Messi 61’)

Bænk: Iñaki Peña, Semedo, Piqué, Rakitic, Aleñá, Messi og Boateng.

Mål: 0-1 Coutinho (12’), 0-2 Malcom (16’), 1-2 Samu (24’), 2-2 Ekambi (50’), 3-2 Iborra (62’) 4-2 Bacca (80’), 4-3 Messi (90’), 4-4 Suárez (90’)

Ernesto Valverde gav såvel Messi, Rakitic og Piqué en sjælden pause, da Barca mødte Villarreal i ligaens 30. spillerunde. I stedet var det Malcom, Vidal og Umtiti der var med fra start. Barca skulle vinde kampen, hvis de ville holde forspringet på 10 point til Atlético de Madrid, inden de to tophold mødes på lørdag på Camp Nou.

Barca lagde ud med en stor mulighed til Suárez efter blot tre minutters spil, men han måtte se keeperen afværge til hjørne. Villarreal stod højt på banen og det gav dem et hjørnespark i det 7. minut. Her kom Iborra højest, men Ter Stegen hev en flot redning frem. Minuttet efter lavede Umtiti en kæmpe fejl, så Samu kom alene med Ter Stegen, men igen var tyskeren på plads med en afgørende aktion.

Villarreals satsning fremad banen gav Barca god plads og det udnyttede de i det 12. minut. Sergi Roberto sendte Malcom i dybden og han fandt Coutinho foran mål. Brasilianeren svigtede ikke og så førte Barca 0-1. Blot fire minutter senere blev det 0-2, da Vidal lagde ind bold ind i feltet, hvor Malcom fik god plads og roligt kunne ekspedere den i nettet med hovedet. Villarreal-spillerne var rystet over de to hurtige scoringer og allerede i det 19. minut var det tæt på igen. Coutinho blev spillet fri og vippede bolden og målmanden, men han måtte se den tage stolpen.

Barca virkede til at have styr på tingene, men Villarreal fik arbejdet sig ind i kampen samtidig med, at Barca begyndte at smide bolden mere væk. Det blev straffet i det 24. minut, da Barca blev fanget højt på banen. Samu tørrede Lenglet og sendte bolden forbi Ter Stegen, men også her tog den stolpen. Samu var dog hurtig på riposten og reducerede til 1-2. Scoringen gav hjemmeholdet ny energi og Barca kunne pludselig ikke få spillet til at hænge sammen. Der blev skabt flere farlige situationer foran Barcas mål og i det 40. minut var det kun endnu en klasseredning af Ter Stegen der forhindrede en udligning.

Halvlegen blev sluttet af med et frispark til Barca et godt stykke udenfor feltet og i Messis fravær var det Suárez der sparkede. Målmanden måtte ud i fuld længde for at afværge og det blev ved 1-2 ved pausen efter en underholdende halvleg, hvor Barca var kommet foran, men derefter gik i stå.

Anden halvleg fik en skidt start for Barca, for i det 50. minut slog Villarreal kontra, hvor Ekambi overrumplede Ter Stegen med et lumsk skud fra kanten af feltet og så var der udlignet. I den situation så Barca-keeperen ikke for godt ud. Barca kunne ikke få spillet til at fungere og det tog Valverde konsekvensen efter en times spil, da Messi blev sendt på banen i stedet for Coutinho. Minuttet efter sejlede det på ny i Barcas forsvar, da Villarreal slog endnu en kontra , hvor Lenglet blev gjort rundtosset af Iborra. Han kom fri og sendte sikkert bolden i nettet til en 3-2 føring, hvilket skabte vilde jubelscener på lægterne. Frustrationerne stod malet i ansigterne på Barca-spillerne og det kunne være blevet endnu værre i de 68. minut, da hjemmeholdet havde et forsøg der tog overliggeren, efter at Ter Stegen havde haft fingerspidserne på bolden.

Et kvarter før tid foretog Valverde en dobbelt udskiftning, da Rakitic og Aleñá afløste Busquets og Arthur. Sammen med Messi fik de sat mere fart i Barcas spil, men i det 80. minut slog Villarreal endnu en omstilling. Her kom Bacca helt fri, hvor han trak forbi Ter Stegen og gjorde det til 4-2. Barca var i tovene, men de gav ikke op og fem minutter før tid fik Villarreal Alvaro udvist. Barca forsøgte at lægge pres på hjemmeholdet, men det lykkedes kun i et vist omfang, indtil Messi i det 90. minut blev nedlagt lige udenfor feltet og fik frispark. Det satte han på utroligste vis op i krydset til en 4-3 reducering via indersiden af stolpen.

Dommeren lagde tre minutter til og Barca kastede alt frem. Det gav et hjørnespark i kampens sidste tillægsminut, hvor Villarreals forsvar i første omgang fik clearet bolden, men Suárez stod klar og kanonerede den i nettet til en 4-4 udligning. Lige efter blev kampen fløjtet af og Barca havde hentet det ene point i en fuldstændig vanvittig kamp.