Valladolid - FC Barcelona 0 - 1

FCBARCELONA.DK - 25.08.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Coutinho (Malcom 83’), Messi, Suárez (Munir 90’), Dembélé (Vidal 76’)

Bænk: Ezkieta, Semedo, Lenglet, Vidal, Arthur, Munir, Malcom

Mål: 0-1 Dembélé (56’)

I sæsonens første udekamp i ligaen tog Barca på besøg hos oprykkerne fra Valladolid, der har været væk fra den bedste række i fire sæsoner. Her valgte Ernesto Valverde at satse på sin nok stærkeste opstilling fra start, hvilket placerede samtlige fire nye spillere denne sæson på bænken.

Som ventet var det et defensivt indstillet hjemmehold der tog imod Barca og det gav straks et overtag til gæsterne. Der gik mindre end fem minutter inden de afsluttede for første gang, da Dembélé sendte et skud over mål fra en spids vinkel. Lige efter viste Valladolid at de kan spille kontra, men Ter Stegen greb ind med en god redning til hjørne.

Græsset var lagt blot fire dage op til kampen og det stod hurtigt klart, at det ikke lå fast. Der blev skabt ujævnheder og det gjorde det svært at spille bolden langs jorden. Barca fortsatte med at dominere, men de havde svært ved at finde huller i hjemmeholdets forsvar. Det lykkedes for dem midt i halvlegen, men Rakitic’ pasning ind til Suárez foran mål var ikke præcis nok.

Som tiden gik blev presset på Valladolid øget og efter en halv time var Barca tæt på igen, da Dembélé kom fri i feltet. Hans pasning ind til en helt fri Suárez svigtede dog og så løb det hele ud i sandet. Lige efter blev det til en afslutning fra Suárez, men her kom den tidligere Barca-keeper Masip ud og blokerede. Blot to minutter efter var det Coutinho der forsøgte sig med et godt skud, men også her var Masip på plads.

Græssets tilstand blev hele tiden værre og spillerne måtte selv lægge store løse flager af græs på plads. Det virkede helt grotesk, at der blev spillet fodbold på sådan et underlag. Intensiteten gik lidt ud af Barcas spil i halvlegens slutfase og der kom ikke flere nærgående forsøg inden pausefløjtet.

Valladolid lagde ud efter pausen med en god afslutning der gik forbi mål og lige efter var det Dembélé der forsøgte sig, men her var Masip på plads i målet. Barca fortsatte bestræbelserne på at dirke hjemmeholdets forsvar op og det lykkedes i det 56. minut. Suárez sendte et høj pasning til Sergi Roberto, der fra baglinjen headede ind til Dembélé. Han sendte bolden langs jorden og i nettet til en 0-1 scoring.

Barcas føring fik hjemmeholdet længere frem på banen, men catalanerne fortsatte med at kontrollere begivenhederne. De holdt på godt på bolden og fik mere plads i front, men uden at de fik det store ud af det. Valladolid satte tempoet op og det gav et par farlige situationer et kvarter før tid, dog uden at det kom til afslutninger.

Lige efter valgte Valverde at foretage sin første udskiftning, da Vidal afløste Dembélé. Det betød samtidig at Coutinho rykkede frem i angrebet. Minuttet efter var det meget tæt på en udligning, da Valladolid kom til en helt åben hovedstødschance i feltet, men afslutningen sad lige på Ter Stegen. Her var heldet med Barca.

Valladolid satsede fremad banen og det øgede intensiteten i opgøret. Barca havde problemer med at holde dem væk og publikum på José Zorrilla lagde alt det pres på dommeren de kunne. Syv minutter før tid skiftede Barca ud igen, da Malcom afløste Coutinho. Valladolid gik frem i et højt pres i slutminutterne og det gav en omstilling til Barca hvor Malcom kom fri, men han måtte se Masip afværge. Da kampen var gået ind i overtiden, kom Munir på banen i stedet for Suárez.

Da uret nåede tre minutters overtid blev der for alvor dramatik. Valladolid fik sendt bolden i nettet og alle på José Zorrilla gik amok i glæde, men den varede kort. Scoringen blev annulleret ved hjælp af VAR for en snæver offside og kort efter fløjtede dommeren af. Dermed sluttede det med en 0-1 sejr til Barca efter en svær aften. 

.:FORSIDE:.