Valencia – FC Barcelona 1 - 1

FCBARCELONA.DK - 07.10.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba, Busquets, Rakitic, Arthur (Rafinha 87’), Coutinho (Dembélé 83’), Messi, Suárez.

Bænk: Cillssen, Lenglet, Vidal, Denis Suárez, Rafinha, Munir og Dembélé

Mål: 1-0 Garay (2’), 1-1 Messi (23’)

Valverde overraskede med at have Vermaelen med fra start på bekostning af Lenglet i udekampen mod Valencia, men ellers var der genvalg fra onsdagens kamp mod Tottenham.

Kampen fik den værst tænkelige start for Barca med en Valencia-scoring allerede i det 2. minut. Her gik Vermaelen helt galt af bolden på et hjørnespark, så Garay tæt foran mål blot skulle skubbe den over stregen. Få minutter senere var Valencia på spil igen, da Ter Stegen måtte ud i fuld længde og afværge et forsøg til hjørne. Efter den dårlige start begyndte Barca at få bedre styr på spillet, men uden at der for alvor var fart i bolden. Samtidig virkede Valencia farlige næsten hver gang de slot kontra.

Barca satte sig dog mere og mere på spillet og det meste foregik på hjemmeholdets banehalvdel. Der skulle dog gå 20 minutter før at det første forsøg kom fra Barca, da Messi sendte et skud i favnen på keeperen. Blot tre minutter senere kom udligningen, da Messi spillede bande med Suárez, for derefter at placere bolden tæt op af den ene stolpe til en 1-1 udligning. Barca fortsatte med at dominere, men de havde konstant 8-9 mand foran sig, så det var svært at komme gennem hjemmeholdets defensiv.

Der var flere gange ved at opstå farlige situationer, men Valencia-forsvaret fik clearet hvad der kom. Der var ellers et godt flow i Barcas spil, anført af en velspillende Arthur på midten og en meget aktiv Leo Messi. Fem minutter før pausefløjtet slog Valencia en farlig kontra, hvor først Semedo kom ned med en vigtig blokering, hvorefter der blev afsluttet tæt forbi mål. Barca forsøgte til det sidste at hente en føring inden pausen, men der kom ikke flere mål i de første 45 minutter.

Anden halvleg blev indledt med et Valencia-forsøg tæt over mål og kort efter var det Coutinho der måtte se keeperen afværge et skud udefra. Få minutter senere lykkedes Barcas kombinationer og det gav en mulighed til Messi, men også her tog målmanden sig af forsøget. Barca sad tungt på spillet, men udenfor for alvor at få noget ud af det, blandt på grund af en del boldtab og forkerte beslutninger.

Valencia forsøgte at slå kontra når det var muligt og Barca-forsvaret vikrede ikke solidt. Det lykkedes dog alligevel at holde hjemmeholdet fra at skabe noget. Næsten al spillet foregik foran Valencias felt og midt i halvlegen fik Barca frispark et stykke udenfor feltet. Det tog Messi sig af, med bolden sad lige i hænderne på keeperen. Kort efter lykkedes det igen at kombinere sig igennem det kompakte forsvar, så Coutinho kom helt fri i feltet, men han tøvede for længe og så løb det hele ud i sandet.

Barca fastholdt presset og gik efter den forløsende scoring der kunne give de tre point. Det var tæt på at ske 10 minutter på et forsøg af Messi, men også her greb målmanden ind. Man skulle hen til det 83. minut før Valverde skiftede ud for første gang, da Coutinho blev afløst af Dembélé. Kort efter kom Rafinha på banen i stedet for Arthur. Det ændrede dog ikke det store og selvom Barca forsøgte til det sidste, lykkedes det ikke at få skabt noget foran mål i slutfasen. Det sluttede dermed 1-1 og Barca havde spillet den fjerde ligakamp i træk uden at vinde.

.:FORSIDE:.