Sevilla – FC Barcelona 2 - 2

FCBARCELONA.DK - 31.03.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Rakitic, Paulinho (Denis Suárez 77’), Iniesta (Alcácer 82’), Coutinho, Suárez, Dembélé (Messi 58’)

Bænk: Cillessen, Semedo, Vermaelen, Denis Suárez, Gomes, Alcácer og Messi


Mål: 1-0 Vásquez (37’), 2-0 Muriel (50’), 2-1 Suárez (88’), 2-2 Messi (89’)

Det var et Barca-hold uden Leo Messi fra start der tog hul på udekampen mod Sevilla i ligaens 30. runde, angiveligt fordi argentineren har oplevet lårproblemer på det seneste. Derudover manglede Barca den skadede Sergio Busquets.

Sevilla lagde ud med et højt pres fra første fløjt, men det var Barca kom til kampens første afslutning, da Suárez forsøgte sig fra en spids vinkel. Få minutter senere fik Suárez en endnu større chance, da han trak godt fri i feltet, men her gik bolden tæt forbi mål. Sevillas høje pres gav Barca store problemer og der var ingen ro over spillet. Bolden blev ofte smidt hurtigt væk alt i mens, at Sevilla virkede særdeles oplagte.

Efter 17 minutter var det hjemmeholdet der var farlige, da Muriel sendte en afslutning forbi mål. Barca havde store problemer med at skabe noget og det blev kun til et par hjørnespark, der ikke gav udbytte. Midt i halvlegen var Sevilla meget tæt på at komme foran, da Correa kom helt fri til en kæmpe hovedstødschance, men han brændte ved at sende bolden forbi. Her var heldet virkelig med Barca. Det var Sevilla der svingede taktstokken i opgøret, mod et Barca-mandskab der slet ikke kunne få det til at hænge sammen.

Efter 34 minutter lykkedes det endelig for Barca at få afsluttet igen. Det var Dembélé der tog et par gode træk, men det afsluttende skud var svagt. Få minutter senere kom scoringen til 1-0. Barca var presset tilbage i eget felt og alligevel fik Vásquez lov til at stå helt fri tæt foran mål, så han let kunne skubbe bolden over stregen. Her svigtede Barca-forsvaret fælt. Barca reagerede på scoringen og kom længere frem på banen i halvlegens slutfase. Det gav en lidt tilfældig mulighed til Piqué i sidste minut, da han nærmest skovlede bolden forbi mål. Det blev afslutningen på en intens første halvleg, hvor Barca havde været i store problemer og hvor Sevilla fortjent var foran.

Problemerne fortsatte for Barca efter pausen, da Sevilla i det 50. minut gjorde det til 2-0. Et skidt udspark af Ter Stegen satte Sevilla i gang med et angreb, hvor Barca-keeperen i første omgang fik afværget et skud fra Correa, men Muriel sendte riposten i nettet. Få minutter senere kunne det være blevet 3-0, da Sevilla slog kontra og Navas rundede Ter Stegen, men inde på stregen stod Piqué og fik afværget. Barca var i kæmpe problemer og det fik Valverde til at sende Messi på banen i stedet for Dembélé, der ikke havde gjort meget væsen af sig.

Messis tilstedeværelse skabte straks mere optimisme i Barcas spil og efter 61 minutter var det tæt på en reducering, da Suárez sendte et forsøg på ydersiden af stolpen. Barca satsede fremad banen og det gav plads til Sevillas omstillinger og det var Muriel tæt på at udnytte, men hans forsøg gik tæt forbi mål. Det var Barca der var mest på bolden, men det var hjemmeholdet der virkede farligst, når de slog kontra. Kampen blev spillet i et højt tempo og selvom Barca spillede bedre, var det meget jævnbyrdigt på Sánchez Pizjuán.

Som tiden gik fik Sevilla bedre styr på Barcas offensiv og Messi forsvandt ud af kampen. Han fik dog afsluttet et kvarter før tid, men her røg bolden et pænt stykke forbi. Lige efter blev Paulinho erstattet af Denis Suárez, der ikke havde spillet siden januar måned. Barca var fortsat sårbar på omstillinger og 10 minutter før tid måtte Ter Stegen hive en god redning frem for at forhindre Navas i at score. Tiden gik og alt tydede på, at Barca skulle inkassere sæsonens første nederlag i ligaen. Tre minutter før tid var Rakitic dog tæt på at skabe fornyet spænding, da han havde et hovedstød der tog stolpen.

Minutter efter fik Barca hjørnespark og det blev snittet videre, så bolden røg ind til Suárez, der i flyvende stil bankede den i nettet til 2-1. Pludselig øjnede Barca miraklet og der skulle kun ét minut inden det kom. Her sendte Alba et indlæg ind foran mål som Suárez lod gå videre til Messi, der placerede bolden tæt op af stolpen. 2-2 og miraklet var en kendsgerning. Begge hold gik efter sejren i tillægstiden, men der kom ikke flere scoringer. Dermed hentede Barca et enkelt point i en kamp de var meget tæt på at tabe.

.:FORSIDE:.