// Sevilla

FC Barcelona: Cillessen, Semedo (Alba 79’), Lenglet, Piqué, Sergi Roberto, Rakitic, Vidal, Arthur, Aleña, Boateng (Suárez 63’), Malcom (Coutinho 63’)

Bænk: Ter Stegen, Jordi Alba, Vermaelen, Oriol Busquets, Riqui Puig, Coutinho og Suárez

Mål: 1-0 Sarabia (58’), 2-0 Ben Yedder (75’)

Det handlede om den første af to pokalkvartfinaler, da Barca gæstede Sevilla. Her havde Valverde overraskende ladet Messi og Busquets blive hjemme i Barcelona og i startopstillingen var der også overraskelser, ikke mindst Boetengs tilstedeværelse i angrebet. Nøglespillere som Alba, Coutinho og Suárez startede alle på bænken, så det var et kraftigt reservespækket hold der skulle skabe et godt udgangspunkt til returkampen. Med Alba på bænken fik Semedo til opgave at spille venstre back.

Det var to påpasselige hold der lagde ud på Sánchez Pizjuán, for det var tydeligt at der blev passet mere på bagude, end der blev satset frem af banen i indledningen. Der blev spillet med stor intensitet, men gennemførte angreb var der ikke mange af. Barca havde tydeligt problemer med at skabe det fremadrettede spil og der manglede ideer hos catalanerne. Aleñá og Arthur forsøgte at skabe spillet men uden det store held.

Til gengæld fungerede Barcas defensiv fint og Sevilla havde problemer med at komme frem til noget, så det var en mere intens end underholdende affære tilskuerne var vidner til. Barcas første afslutning kom midt i halvlegen, da Rakitic sendte et skud langt over mål. Kort var det Vidal der forsøgte sig, man det blev kun til et forkølet skud som målmanden nemt kunne samle op. Det var således en noget tandløs catalansk offensiv man så.

Som tiden gik fik Sevilla et lille overtag og det var tæt på at give resultat i det 36. minut, da Ben Yedder snød et par Barca-spillere og kom fri, men han sendte bolden forbi mål. Fem minutter senere fik Barca sin største mulighed i halvlegen, da Arthur spillede Malcom fri i dybden. Brasilianeren trak forbi keeperen, men da bolden skulle sendes i mål, tog den i stedet sidenettet. Her burde Barca være kommet foran. Kort efter var Ben Yedder på spil igen og kom helt fri foran Cillessen, men Barca-keeperen dækkede sit mål godt af og afværgede. Det blev sidste aktion i en intens og chancefattig første halvleg.

Billedet var det samme fra anden halvlegs start, med en jævnbyrdig og intens affære. Der blev kæmpet om alle bolde, men chancerne udeblev i halvlegens indledning. Efter en lille time lykkedes det Sevilla at få et gennemspillet angreb sat op og her blev bolden sendt ind i feltet til Sarabia, der fik lov til at stå komplet fri. Han takkede ved at halvflugte bolden i mål til 1-0 og Sánchez Pizjuán eksploderede i jubel.

Valverde reagerede ved at foretage en dobbelt udskiftning, da Coutinho og Suárez afløste Boateng og Malcom. Blot et minut efter satte Suárez Coutinho op til en helt åben mulighed, men brasilianerens skud strøg over mål. Udskiftningen satte lidt mere struktur på Barcas spil, men fortsat uden at det gav mange chancer. Samtidig virkede hjemmeholdet konstant farlige når de kom frem på banen, så Barca skulle også bruge mange kræfter i defensiven. Et kvarter før tid satte et dumt boldtab af Coutinho en omstilling i gang for hjemmeholdet og den udnyttede de optimalt. Bolden blev sendt ind i feltet hvor Lenglet total missede sin markering, så Ben Yedder let kunne skubbe den i mål til 2-0.

Barca var i knæ og havde brug for en reducering. Den var tæt på at komme 10 minutter før tid, da Suárez havde et forsøg der sneg sig forbi mål. Lige efter kom Alba ind i stedet for Semedo. Barca-spillerne kæmpede hårdt for at komme frem til noget i slutfasen, men Sevillas defensiv var solid i kampens sidste minutter og det lykkedes ikke Barca at komme tæt på en reducering.

Det sluttede således med en fortjent 2-0 sejr til Sevilla og det ser derfor meget svært ud til returkampen på Camp Nou om en uge.