Sevilla – FC Barcelona 0 - 5

FCBARCELONA.DK - 21.04.18

FC Barcelona: Cillessen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets (Paulinho 76’), Rakitic, Iniesta (Denis Suárez 88’), Coutinho (Dembélé 82’), Messi, Suárez.

Bænk: Ter Stegen, Semedo, Denis Suárez, Paulinho, Alcácer, Dembelé og Vermaelen

Mål: 0-1 Suárez (13’), 0-2 Messi (31’), 0-3 Suárez (40’), 0-4 Iniesta (54’), 0-5 Coutinho, straffe (69’)

Sevilla og Barca mødtes i finalen den spanske pokalturnering Copa del Rey, hvor begge mandskaber helt som ventet stillede i stærkest mulige opstilling, en finale der blev spillet på Wanda Metropolitano i Madrid.

Barca satte sig massivt på spillet fra kampens indledning, hvor de mødte Sevilla med et højt og effektivt pres. Det betød at andalusierne havde mere end svært ved at holde på bolden og det hele foregik på Barcas præmisser. Første mulighed i opgøret kom efter 9 minutter, hvor Messi sendte et direkte frispark af sted, der havde kurs mod målhjørnet, men her kom Sevilla-keeperen ud i fuld længde og afværgede.

Der skulle gå et lille kvarter før at Sevilla for første gang vovede sig frem på banen, men det blev straffet hårdt. Cillessen sendte et hurtigt udspark af sted der bragte Coutinho helt fri, hvorefter han sendte bolden ind foran mål, hvor Suárez fik ekspederet den i nettet. 0-1 til Barca efter en nærmest perfekt start på kampen. Få minutter senere havde Sevilla muligheden for at udligne, da Correa fik en åben chance i feltet, men her røg bolden langt forbi mål. Barcas klare dominans fortsatte og efter en lille halv time var de tæt på at øge føringen, da Iniesta forsøgte sig fra distancen, men han måtte se bolden prelle af på undersiden af overliggeren. Lige efter var det Sevilla der havde sit første forsøg indenfor ramme, men hovedstødet fra Vázquez sad lige på Cillessen.

Blot to minutter efter kom scoringen til 0-2. Iniesta sendte Alba mod baglinjen, hvor han var tæt på at miste bolden. Han fik dog smart spillet den bagud med hælen til Messi, der sikkert fordoblede den catalanske føring. Sevillas spillere var rystede over Barcas formidable spil og det skulle blive endnu værre for dem efter 40 minutter. Her sendte Messi Suárez af sted i dybden mod mål og Barca-angriberen svigtede ikke. Han sendte bolden forbi målmanden og i nettet til en solid 0-3 føring. Mere skete der ikke efter en nærmest perfekt første halvleg af Barca, hvor de havde bragt sig et kæmpe skridt nærmere en pokaltriumf.

Sevilla kom lidt længere frem på banen fra anden halvlegs start og efter nogle minutters spil kom Vázquez til en åben mulighed, hvor Alba kom ned med en vigtig blokering. Barca var dog stadig i kontrol og efter 52 minutter fik de mange Barca-fans mere at glæde sig over. Messi fandt Iniesta i feltet, der køligt trak forbi målmanden og lagde bolden i nettet til 0-4. En sjælden scoring af Barca-kaptajnen, der blev hyldet af holdkammerater og fans. Finalen var reelt afgjort og det kunne man se på Sevilla-spillerne, der virkede modløse. Barca gjorde hvad der passede dem og spillede bolden rundt i de velkendte kombinationer.

Efter lidt over en times spil havde Busquets et forsøg tæt forbi mål. Minuttet efter var det tæt på en reducering, da den tidligere Barca-spiller Sandro, pludselig kom helt fri foran mål, men Cillessen var klar med en god fodparade. Kort efter brændte det på i den anden ende af banen, hvor Coutinho fik bolden i nettet, men dommeren havde lige inden fløjtet for straffespark for hånd på bolden af Lenglet. Det fik Messi til at overlade bolden til netop Coutinho, der fra 11-meter pletten sikkert gjorde det til 0-5. Ren ydmygelse af Sevilla. Kort efter foretog Valverde sin første udskiftning, da Sergio Busquets blev afløst af Paulinho.

Spillet løsnede lidt op og det udnyttede Sevilla til et par afslutninger, der dog ikke gav Cillessen problemer i målet. Kort efter var det Dembélés tur til at komme på banen, da han afløste Coutinho. Begge hold skruede noget ned for tempoet i slutfasen velvidende, at finalen for længst var afgjort. To minutter før tid valgte Valverde den store gestus, at skifte Iniesta ud. Han blev hyldet alle på Wanda Metropolitano da han forlod banen og det var tydeligt, at der faldt en tåre hos spanieren. Denis Suárez kom på banen i stedet. Kort efter fløjtede dommeren af og dermed hentede Barca en sikker og velfortjent sejr på 0-5 efter en finale, hvor der aldrig havde været tvivl om resultatet. 

.:FORSIDE:.