Roma - FC Barcelona 3 - 0

FCBARCELONA.DK - 10.04.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo (Dembélé 85'), Piqué, Umtiti, Alba, Busquets (Alcácer 85'), Rakitic, Iniesta (Gomes 81’), Sergi Roberto, Messi, Suárez

Bænk: Cillessen, Vermaelen, Denis Suárez, Paulinho, Gomes, Dembélé, Alcácer

Mål: 1-0 Dzeko (6’), 2-0 De Rossi, straffe (58’), 3-0 Manolas (82’)

Tirsdag aften skulle Barca gøre arbejdet færdigt i Rom efter sejren på 4-1 i den første Champions League kvartfinale. Catalanerne fik sig dog noget af en chokstart, da forsvaret blev overspillet efter bare seks minutter, da Dzeko blev sendt alene igennem på en friløber og scorede. 1-0 til Roma og katastrofal start af Barca. Den italienske scoring rystede tydeligt Barca-spillerne, som gennem den første halve time slet ikke havde fat. Samtidig gav målet tydelig hjemmeholdet blod på tanden og de virkede til at være markant mere tændte end catalanerne.

Barca virkede ikke til at kunne ryste føringsmålet af sig og kom fortsat ikke frem til chancer. I stedet var det Roma, der gik efter endnu en scoring og det var tæt på at lykkes efter 29 minutter, da Schick headede bolden lige forbi mål. Efter 31 minutter var italienerne tæt på igen, da man var tæt på at bryde igennem det catalanske forsvar. Umtiti fik dog afværget i sidste øjeblik.

Og det blev ikke bedre fra Barcas side i de sidste 10 minutter af første halvleg. Catalanerne satsede fortsat ikke en eneste centimeter fremad banen og dermed kunne de to mandskaber gå til pausen med stillingen 1-0 til Roma. Skidt første halvleg af Barca, som nok må betegnes som den dårligste halvleg af catalanerne i denne sæson.

Efter pausen var der ikke umiddelbart nogen forbedring at spore i Barcas spil. Catalanerne var fortsat alt for afventende og man gav alt for meget plads til Roma. Det blev man straffet for efter 58 minutter, da Dzeko blev sendt af sted i dybden, hvor en kluntet Piqué hev Dzeko omkuld. Klart straffespark til Roma, som De Rossi sikkert udnyttede. 2-0 til Roma med en halv time tilbage og så manglede italienerne kun et enkelt mål.

Roma fortsatte med at presse på i den sidste halve time, hvor Ter Stegen afværgede flere gange. Man skulle helt hen til det 74. minut for at finde Messis første afslutning indenfor målrammen, men den tog Roma-keeperen sig af uden problemer. Efter 81 minutter blev Iniesta taget ud og ind kom Gomes.

Men Barca reagerede ikke af helt uforståelige årsager - det gjorde i stedet Roma efter 82 minutter, da Semedo ikke fulgte Manolos på et hjørne, som helt fri kunne heade bolden i mål. 3-0 til Roma og Barca var på randen af CL-exit. Kort efter hev Valverde både Semedo og Busquets ud og ind kom Dembélé og Alcácer.

Indskiftningerne kom dog alt for sent og Barca formåede ikke at ændre slagets gang. Efter fire minutters overtid fløjtede dommeren af og dermed var Barca sendt ud af Champions League efter en skuffende og uforståelig ringe indsats, hvor det aldrig virkede som om, at man havde lyst til at spille en semifinale.

.:FORSIDE:.