fbpx

Referat: Villarreal – FC Barcelona 1 - 3

FCBARCELONA.DK - 27.11.21

© Getty Images
// Villarreal

instabar


FC Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Piqué, Garcia, Alba (Mingueza 71’), Busquets, De Jong, Nico (Coutinho 80’), Gavi, Abde (Dembélé 66’), Memphis

Bænk: Neto, Arnau Tenas, Dest, Lenglet, Mingueza, Umtiti, Puig, Coutinho, Demir, Dembélé og Akhomach

Mål: 0-1 De Jong (49’), 1-1 Chukwueze (74’), 1-2 Memphis (87’), 1-3 Coutinho, straffe (90’)

Artiklen fortsætter under billedet
ps5 art


Barca skulle på en svær opgave ude mod Villarreal, hvor de skulle bruge de tre point, for at kunne avancere I tabellen. Xavi indledte kampen med en 3-4-3 formation, hvor der var blevet plads til B-holdets Abde i startopstillingen.

Barca var tæt på at få en drømmestart, da Abde fik hovedet på bolden efter et hjørnespark, men Rulli i målet fik fingerspidserne på bolden, så den tog oversiden af overliggeren. To minutter efter lagde Eric García en hovedløs tilbagelægning der bragte Danjuma helt fri, men Piqué kom glidende med en frelsende blokering. Barca var klart mest på bolden og det var tæt på at give udbytte i det 8. minut, hvor Memphis afsluttede, men bolden gik et stykke forbi. Kort efter endte bolden hos Gavi i feltet, men hans afslutning tog ydersiden af stolpen. Villarreal forsøgte at presse højt på banen, men det fik Barca løst godt i de fleste tilfælde.

Barca dominerede klart og i det 19. minut blev Memphis spillet komplet foran mål efter en præcis pasning af De Jong, men han svigtede stort ved at sende bolden et stykke forbi mål. Her burde Memphis have bragt sit hold foran. Efter en start med klar dominans af Barca, kom Villarreal bedre med fra midten af halvlegen. Barcas spillere virkede pludselig usikre og de lykkedes ikke at holde på bolden. Det gav en stor mulighed til Villarreal i det 26. minut, da Pino headede tæt over mål.

Barca var på hælene og nu var det Villarreal der dominerede klart. Hjemmeholdet fik en kæmpe mulighed i det 32. minut, da en komplet fri Pau Torres headede over mål. Her var heldet med Barca. Problemerne fortsatte for Barca, der slet ikke kunne følge med. I det 38. minut afsluttede Villarreal igen, men Ter Stegen kom godt ud og blokerede skuddet fra Danjuma. Barca var på hælene halvlegen ud, hvor Villarreal pressede på, men det blev ved 0-0 efter en første halvleg, hvor begge hold havde haft store chancer.

Barca lagde bedst ud efter pausen og allerede efter tre minutters spil kom de foran. Alba sendte bolden ind foran mål hvor Memphis afsluttede, men målmanden afværgede. Frenkie de Jong var dog klar på riposten og gjorde det til 0-1. Målet blev først annulleret for offside, men det lavede en VAR-kendelse om på. Barca fortsatte med at dominere samtidig med, at de holdt Villarreal fra at skabe det store. Da uret nærmede sig en times spil fik Memphis sendt en afslutning af sted, men her fik Rulli afværget med en fodparade.

Artiklen fortsætter under billedet
ps5 art


Først midt i halvlegen skiftede Xavi ud for første gang, da Dembélé kom på banen i stedet for Abde. Kort efter var der dårlige nyheder til Barca, for her måtte Alba udgå med noget der kunne ligne en lårskade. Mingueza kom ind i stedet på den for ham uvante position som venstre back. Villarreal kom bedre med og et kvarter før tid var det tæt på en udligning, men skuddet fra Trigueros strøg tæt over mål. Hjemmeholdet holdt fast og de fik sat Barca under pres. Det gav udbytte i det 76. minut, hvor Chukwueze blev spillet fri i feltet og sikkert fik udlignet til 1-1. Villarreal lugtede blod og Barca blev udsat for et massivt pres. De lykkedes slet ikke at holde på bolden og alt forgik på hjemmeholdets præmisser.

Med 10 minutter tilbage kom Coutinho på banen i stedet for Nico. Villarreal fortsatte med at presse og det blev til et par afslutninger af Trigueros. I det 83. minut var det meget tæt på da Danjuma afsluttede, men bolden sneg sig forbi mål.  Det trak gevaldigt op til en scoring til hjemmeholdet, men i det 87. minut tog Ter Stegen et hurtigt udspark op imod Memphis. Han fik bolden med sig og afdriblede keeperen, hvorefter han sendte bolden over stregen til 1-2. Flot aktion af hollænderen. Villarreal forsøgte at komme tilbage, men i det 93. minut blev der begået straffe mod Coutinho, da han blev hægtet i feltet. Han lagde selv bolden til rette på 11-meter pletten og scorede til 1-3.

Mere skete der ikke i det dramatiske opgør, hvor Barca havde været i problemer i store dele af kampen, men hvor en flot afslutning sikrede tre vigtige point.

.:FORSIDE:.