Referat: Valladolid – FC Barcelona 0 - 3

// Valladolid

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Araujo (Umtiti 71’), Mingueza, Lenglet, Alba (Junior 71’), Pjanic, De Jong (Busquets 71’), Pedri (Coutinho 81’), Messi, Braithwaite

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Busquets, Aleñá, Griezmann, Riqui Puig, Coutinho, Trincao, Umtiti og Junior

Mål: 0-1 Lenglet (26’), 0-2 Braithwaite (35’), 0-3 Messi (65’)

Koeman overraskede stort med startopstillingen mod Valladolid, med tre centrale forsvarsspillere i en uventet 3-5-2 opstilling, med Messi og Braithwaite i front, og med både Coutinho og Griezmann på bænken.

Valladolid lagde friskt ud med at stå højt på banen og de afsluttede et par gange i de første minutter, men uden at det var farligt. I det 8. minut forsøgte Barca sig for første gang i opgøret, men forsøget fra Messi gik tæt forbi målet. Barca satte sig hurtigt tungt på kampen og Valladolid blev presset tilbage, men det gjorde det også svært at finde plads. Samtidig manglede der fart i bolden hos Barca og de afgørende pasninger missede.

Det lignede derved det velkendte billede fra denne sæson, med Barca i en dominerende rolle, men uden at skabe noget. Det blev der dog lavet om på i det 25. minut. Her blev Messi sat godt op af Pedri, men den tidligere Barca-keepere Masip hev en klasseredning frem og afværgede til hjørne. Det blev taget kort og her sendte Messi bolden ind til Lenglet, der headede den i nettet til 0-1. Målet satte mere fart i Barcas spil og efter en halv time var de tæt på igen. Dest lagde bolden ind i feltet, hvor Braithwaite frækt ville dreje den i nettet med hælen, men Masip stod i vejen.

Valladolid var under et massivt pres og i det 35. minut måtte de på ny kapitulere. Messi sendte Dest af sted i dybden og han fandt Braithwaite tæt foran mål og her svigtede danskeren ikke. Fortjent 0-2 til Barca. Der gik ikke mange minutter før føringen kunne være blevet øget, da Messi trak godt fri og afsluttede, men Masip afværgede. Messi fik en mulighed mere i halvlegens sidste minut, men der kom ikke flere mål i en halvleg, hvor Barca havde domineret klart og fortjent var foran.

Billedet var det samme fra anden halvlegs start, men dog med lidt mindre fart i spillet Det forhindrede dog ikke Barca i at skabe en god mulighed i det 52. minut, hvor Braithwaite afsluttede forbi mål. Minuttet efter var det uhyre tæt på en reducering på et direkte frispark, hvor bolden sneg sig forbi mål. Valladolid var tvunget frem på banen og det gav Barca mere plads. Det gav Messi en god mulighed efter en time, men endnu en klasseredning af Masip forhindrede en scoring.

Messi skulle dog hurtigt få noget at glæde sig over, for i det 65. minut gjorde han det til 0-3. Det skete på en smart assist med hælen af Pedri og her lykkedes det for Messi at få bolden forbi Masip. Koeman betragtede tydeligvis kampen som afgjort, for han foretog kort efter hele tre udskiftninger, hvor Umtiti, Busquets og Junior afløste Araujo, De Jong og Alba. Det betød at Barca i minutterne efter slækkede lidt på de defensive pligter, hvilket gav Valladolid en dobbelt chance et kvarter før tid, men Ter Stegen greb godt ind og afværgede begge forsøg.

For Barca handlede det tydeligt om at spare kræfter og det udnyttede hjemmeholdet til at komme bedre med. Bolden var derved en del på hjemmeholdets fødder i slutfasen, hvor Barca ikke satsede helhjertet fremad banen. Det blev til et par hjørnespark til Valladolid og et par gode forsøg på mål, men scoret fik de ikke. Det var Barca derimod tæt på i det sidste ordinære minut, hvor et forsøg fra den indskiftede Coutinho tog ydersiden af stolpen. Endnu tættere på var det i overtiden, hvor det var Messi der ramte stolpen. Det sluttede derved med en fortjent sejr til Barca i et opgør, hvor de havde haft godt styr på Valladolid fra start til slut.