Referat: Valladolid – FC Barcelona 0 - 1

// Valladolid

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet (Araujo 56’), Alba, Busquets (Junior 73’), Vidal, Sergi Roberto, Puig (Rakitic 56’), Messi, Griezmann (Suárez 46’)

Bænk: Neto, Junior, Rakitic, Suárez, Braithwaite, Arnau og Araujo

Mål: 0-1 Vidal (15’)

Luis Suárez fik en sjælden pause, da Quique Setién satte holdet til udekampen mod Valladolid. Det betød en formation med kun to angribere og det gav plads til Riqui Puig. Barca skulle bruge alle tre point, for ellers kunne Real Madrid afgøre mesterskabet i deres næste kamp på mandag.

Barca var mest på bolden fra start og det gav dem en god mulighed allerede i det 4. minut, hvor Puig havde kampens første afslutning, men der manglede snert i forsøget. Få minutter efter var catalanerne farlige igen, da Griezmann blev sendt alene mod mål, men i stedet for at afslutte selv ville han finde Messi og så løb det hele ud i sandet. Skidt aktion af franskmanden.

Barca sad totalt på spillet og efter 15 minutter gav det udbytte. Efter et par snævre kombinationer spillede Messi Vidal fri og han sendte bolden i nettet via indersiden af stolpen. 0-1 til Barca. Den føring burde være fordoblet tre minutter senere, da Semedo spillede Griezmann fri foran et tomt mål, men franskmanden missede totalt den kæmpe mulighed med et spark i luften. Barcas dominans fortsatte og midt i halvlegen var det Semedo der kom til en åben chance, men han måtte se den tidligere Barca-keeper Masip afværge.

Barca sad på det hele mod et Valladolid-mandskab der ikke virkede som nogen trussel, men det blev de i det 37. minut med god hjælp fra Lenglet. Han snittede uheldigt bolden videre til Pérez der kom helt fri, men han gled og afsluttede svagt lige på Ter Stegen. Her var heldet med Barca. Kort efter var det Barca der forsøgte sig, da Messi trak på tværs og afsluttede, men bolden strøg tæt forbi mål. Mere skete der ikke i en første halvleg hvor Barca havde gjort det udmærket, men hvor føringen burde have været større.

Setién valgte at sende Suárez på banen i stedet for Griezmann fra anden halvlegs start. Her blev gæsterne mødt af et mere offensivt Valladolid-mandskab, der lykkedes med at få rykket spillet længere frem på banen. Barca havde stadig bolden mest, men Valladolid lykkedes at komme til et par afslutninger fra distancen, der ikke gav Ter Stegen problemer. Efter 56 minutter kom Rakitic og Araujo på banen i stedet for Puig og Lenglet.

Efter en times spil var det uhyre tæt på en udligning, da Unal fik headet på mål på et indlæg i feltet, men Ter Stegen kom ud i fuld længde og afværgede. Lige efter tog Messi sig af et direkte frispark, men Masip i målet stod hvor han skulle og fik sendt bolden til hjørne. Blot efter par minutter senere måtte Ter Stegen hive en ny vigtig redning frem på et nyt forsøg fra Unal, så hjemmeholdet var virkelig begyndt at bide fra sig.

Barcas spil var begyndt at blive præget af upræcise pasninger, hvilket betød en del boldtab. Det hæmmede det offensive spil, der ikke længere virkede målsøgende for alvor. Setién sendte Junior på banen i stedet for en træt Busquets og det betød, at Alba rykkede op på midtbanen. Valladolid lugtede blod mod et træt catalansk hold, der kom under pres. Bolden blev hurtigt smidt væk og Valladolid havde flere farlige indlæg, der let kunne være blevet farlige, for Barcas defensiv virkede slet ikke overbevisende.

Det lykkedes for Barca at holde bedre på bolden i kampens slutfase og det tog gassen lidt hjemmeholdets offensiv. Det var dog tæt på i overtiden, da Sandro kom fri og afsluttede fra en spids vinkel, men igen stod Ter Stegen klar. Valladolid havde et forsøg mere ind der blev fløjtet af, men bolden sad lige på Ter Stegen. Det blev dermed ved 0-1 til Barca, skabt på en god første halvleg, men hvor holdet kom i problemer efter pausen.