FCBARCELONA.DK - 02.05.21

// Valencia

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest (Sergi Roberto 75’), Araujo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Pedri (Ilaix 75’), Messi, Griezmann

Bænk: Neto, Tenas, Mingueza, Umtiti, Junior, Pjanic, Puig, Ilaix, Sergi Roberto, Matheus, Dembélé og Trincao

Mål: 1-0 Pauliste (50’), 1-1 Messi (58’), 1-2 Griezmann (63’), 1-3 Messi (69’), 2-3 Soler (83’)
Barca skulle bruge en sejr i udekampen mod Valencia, hvis de ikke ville miste terræn i forhold rivalerne i mesterskabskampen, så der hvilede et massivt pres på Koeman og hans spillere til opgøret.

Barca lagde ud i et højt tempo og allerede i det 3. minut burde de være kommet foran. Efter nogle gode kombinationer serverede De Jong bolden for fødderne af Pedri i en helt fri position i feltet, men han brændte fælt med et skud forbi mål. Barcas genpres fungerede fint og det betød at Valencia blev presset tilbage foran eget felt. I det 12. minut var Barca farlige igen, da Messi lagde et frispark ind i feltet hvor Araujo fik afsluttet, men bolden sad lige på Valencia-keeper Cillessen.

Efter et godt første kvarter dalede Barcas klare overtag en del og det udnyttede Valencia i det 20. minut til at komme til sin første afslutning, Det skete på en omstilling hvor Piqué hang gevaldigt i tilbageløbet, så Gayá kunne afslutte, men bolden gik forbi mål. Barcas defensiv så heller ikke for godt ud i det 26. minut, hvor Racic fik en åben skudchance og afsluttede, men Ter Stegen kom godt ned og reddede. Efter en halv time fik Barca frispark i en god position for Messi, men han sendte bolden over mål.

Der var længere mellem Barcas gennemspillede angreb, selvom der flere gange var optræk til noget farligt, men de afgørende pasninger nåede ikke frem. Catalanerne dominerede stadig, men uden for alvor at sætte sig igennem. Det lykkedes dog i det 40. minut at skabe en mulighed, da Alba kom til baglinjen og lagde ind foran mål, men Pedri kom lige akkurat for sent til at sende bolden i det tomme mål. Mere skete der ikke i en målløs første halvleg, hvor Barca havde fået for lidt ud af sit klare overtag.

Valencia lagde ud efter pausen med at skabe en kæmpe mulighed i det 49. minut, hvor Piqué slet ikke kunne følge med Soler der afsluttede, men Ter Stegen stod klar og parerede til hjørne. På det hjørnespark svigtede Barcas markeringer fuldstændig, så Paulista uhindret kunne heade bolden i nettet til 1-0. Barca-spillerne appellerede for frispark mod Ter Stegen, men målet blev godkendt af VAR. Blot tre minutter senere var hjemmeholdet tæt på igen med en omstilling hvor Correia kom fri og afsluttede, men bolden gik over.

Barcas spillere virkede rystede over kampens udvikling, men i det 56. minut blev de tilkendt et straffespark, efter at bolden havde ramt en Valencia-spiller armen. Det tog Messi sig af, men han afsluttede svagt så Cillessen kunne redde. Busquets var hurtigt på bolden og fik den videre til Pedri der afsluttede, men her blev den reddet på målstregen. Messi var hurtigt på riposten og gjorde det til 1-1. Blot fem minutter senere kom Barca foran. Alba sendte bolden ind i feltet hvor De Jong headede på mål, men Cillessen hev en klasseredning frem. Griezmann var klar på riposten og så stod det 1-2. Barca var tilbage i kontrol og der gik ikke lang tid før bolden igen lå i målet bag Cillessen. Det skete i det 69. minut, hvor Messi tog et frispark udenfor feltet og her sendte han uimodståeligt bolden i nettet via indersiden af stolpen. Klassemål til 1-3.

Kort efter skiftede Barca ud for første gang i opgøret, da Ilaix og Sergi Roberto afløste Pedri og Dest. Barca virkede i kontrol og de holdt klogt på bolden og lod ikke Valencia komme frem til noget. Hjemmeholdet gik ellers højt på banen, men deres pres var ikke intenst og det løste Barca fint. I det 83. blev der dog alligevel reduceret, da Soler sendte en kanon af et skud afsted fra distancen, hvor Ter Stegen sprællede forgæves. 2-3 og så var kampen åbnet op igen. Barca holdt dog hovedet koldt og bevarede bolden på egne fødder det meste af tiden. Valencia forsøgte sig med lange bolden ind i feltet, men Barca afviste hvad der kom og der blev ikke afsluttet mere i opgøret.

Dermed hentede Barca en uhyre vigtig sejr på 2-3, men det skete ikke uden problemer.