fbpx

Referat: Valencia – FC Barcelona 1 - 4

FCBARCELONA.DK - 20.02.22

© Getty Images
// Valencia

ps5 art


FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Araujo, Eric García (Mingueza 46’), Alba, Busquets, Frenkie de Jong (Pedri 60’), Gavi (Adama 82’), Aubameyang (Luuk de Jong 81’), Dembélé (Nico 71’), Ferran Torres.

Bænk: Neto, Tenas, Mingueza, Puig, Nico, Pedri, Adama, Braithwaite, Luuk de Jong og Abde

Mål: 0-1 Aubameyang (23’), 0-2 Frenkie de Jong (32’), 0-3 Aubameyang (38’), 1-3  Soler (53’), 1-4 Pedri (63’)

Artiklen fortsætter under annoncen


Barca skulle vinde over Valencia for at holde sig inde i ligaens top 4, så der var pres på Xavi og hans spillere til opgøret mod Valencia på Mestalla. Her startede Dembélé på banen for første gang siden al polemikken i januar måneds transfervindue.

Der blev lagt intenst ud fra begge sider fra første minut og spillet bølgede frem og tilbage. Barca var mest på bolden, men alligevel var det meget jævnbyrdigt hvad der foregik i indledningen. Valencia var meget aggressive i deres pres og Barca fik ingen ro i opspillet. Det betød at gæsterne ikke lykkedes at skabe noget foran mål det første kvarter, men samtidig holdt de også Valencia fra at afslutte.

Først i det 19. minut var Barca for alvor tæt på, da Aubameyang manglede et par centimeter i at kunne sende bolden i det tomme mål på et oplæg fra Ferran Torres. Blot fire minutter senere tog gaboneseren revanche, da Alba sendte ham i dybden med en præcis pasning. Aubameyang bankede bolden op i målhjørnet til 0-1 på Barcas første afslutning i opgøret. Få minutter senere så Ter Stegen skidt ud, da han umotiveret viftede et indlæg i eget net, men heldigvis for tyskeren blev scoringen annulleret for offside.

Intensiteten var fortsat høj og i det 32. minut fik Barca sat et formidabelt angreb op med hurtige pasninger. Bolden endte hos Dembélé, der uselvisk fandt Frenkie de Jong foran mål og så stod det 0-2. Kort efter var der skidt nyt til Barca, da Alba fik et gult kort, der medfører karantæne i næste kamp. Det kørte for et oplagt Barca-mandskab og det så man udbyttet af i det 38. minut, hvor endnu et flot angreb lykkedes. Her var Dembélé og Gavi involveret, inden at Aubameyang let kunne gøre det til 0-3. Blot tre minutter senere mistede Dest bolden ved sidelinjen og det satte Valencia i gang med en kontra der endte med, at Guillamón sendte bolden i nettet. Målet blev dog annulleret af VAR fordi bolden inden da havde været ude over sidelinjen.

Xavi sendte Mingueza på banen fra anden halvlegs start i stedet for Eric Garciá og det måtte næsten skyldes en skade, for García have spillet udemærket. Barca lagde ud med at skabe en god mulighed til Gavi, men Valencias keeper kom ned og afværgede. Valencia kæmpede hårdt for at komme ind i kampen og Barca kom under pres. Det gav en reducering i det 53. minut, da Soler fik hovedet på bolden på et indlæg fra Gil. Scoringen gav Valencia blod på tanden og de pressede Barca overalt på banen. Efter en lille time var hjemmeholdet tæt på igen, da Soler sendte et skud tæt forbi mål. Lige efter kom Pedri ind i stedet for Frenkie de Jong.

Blot tre minutter efter sin indskiftning kom Pedri i centrum, da han fra kanten af feltet bankede en returbold uimodståeligt i nettet til 1-4. Endnu en flot scoring af Barca. Målet stoppede ikke Valencia, der fortsatte med deres intense spil. Barca fik ingen ro og det brændte på foran det catalanske mål. Det kom også til et par gode forsøg i midten af halvlegen, men Ter Stegen viste sig flot frem med vigtige aktioner. Valencia fastholdt presset og et kvarter før tiden var de farlige igen, men Ter Stegen stod hvor han skulle. Barca kæmpede hårdt for at holde stand, men Valencias satsning gav også plads bagude.

Det burde Aubameyang havde udnyttet 10 minuttet før tid på en omstilling, men hattricket udeblev. Minuttet efter hev Ter Stegen en ny flot redning frem. Xavi sendte Adama og Luuk de Jong ind i stedet for Gavi og Aubameyang. Gassen begyndt langsomt at sive ud af Valencia, der ikke længere troede på et comeback. Barca koncentrerede sig om at holde på bolden og kontrollere slutminutterne og det lykkedes fint. Valencia lykkedes ikke med at skabe noget i slutfase og Barca kunne forlade banen efter en flot indsats og med en fortjent sejr.

.:FORSIDE:.