Referat: Real Sociedad – FC Barcelona 0 - 1

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves (Dest 65’), Piqué (Lenglet 82’), Araujo (García 55’), Alba, Busquets, Frenkie de Jong, Gavi, Dembélé, Aubameyang (Luuk de Jong 82’), Ferran Torres

Bænk: Carevic, Mingueza, Lenglet, García, Dest, Puig, Nico, Memphis, Adama, Braithwaite og Luuk de Jong

Mål: 0-1 Aubameyang (11’)

FCBSHOP art

Barca var på en svær opgave ude mod Real Sociedad, hvor holdet skulle bruge en sejr, hvis de ville holde fast i andenpladsen i ligaen. En sejr til baskerne ville modsat betyde, at Barcas mål om top 4 ville komme i fare, så der var pres på Xavi og hans spillere. Gerard Piqué startede på banen efter et par kampes skadesfravær, mens Alves afløste Dest på højre back positionen.

Begge mandskaberne gik til vaflerne fra start og det gav en del frispark i indledningen. Real Sociedad spillede aggressivt og det gav Barca problemer i opspillet. Barca fik dog langsomt bedre styr på tingene og i det 10. minut afsluttede Dembélé i feltet, men bolden tog stolpen. Gavi opsnappede returbolden og sendte den videre til Torres, der uselvisk fandt Aubameyang tæt foran mål og så var Barca foran 0-1. Flot angreb af catalanerne.

Real Sociedad reagerede ved at komme længere frem på banen og det var meget jævnbyrdigt hvad der foregik. Barcas defensiv var dog godt kørende og baskerne havde svært ved at skabe farlige situationer. I forsvaret virkede Piqué hæmmet af den lårskade der har holdt ham ude et par kampe, for han tog sig til inderlåret og havde tydeligt smerter, men han spillede alligevel videre. Barca vikrede i god kontrol, men man skulle frem til den halve time før de afsluttede igen, men skuddet fra De Jong gik tæt forbi mål.

Barca fortsatte med at spille en god defensiv, men også uden at satse hele butikken fremad banen. I det 39. minut var det dog tæt på endnu en catalansk scoring, da Torres fra distancen drejede bolden få centimeter forbi mål. Et par minutter senere var det uhyre tæt på en udligning, da Isak blev spillet totalt fri i feltet og havde masser af tid, men han brændte stort ved at sende bolden langt forbi. Her var heldet med Barca. Mere skete der ikke i en udmærket første halvleg af Barca.

Real Sociedad lagde ud efter pausen med at skabe en stor mulighed til Sørloth han sendte bolden forbi mål. Baskerne satte Barca under pres og catalanerne havde svært ved at holde på bolden. I det 54. minut var der skidt nyt for Barca, for Araujo måtte udgå med en knæskade. I stedet kom Eric García på banen. Real Sociedads pres var massivt og Barca kæmpede alt hvad de kunne for at forsvare sig, men det var ikke meget bolden var på catalanske fødder. Efter en lille time var Sørlothpå spil igen, men Ter Stegen afværgede flot til hjørne.

Efter et hektisk kvarter gik gassen en smule af hjemmeholdet og Barca kom mere på bolden, men uden at være i kontrol og uden at virke som den store trussel. Midt i halvlegen kom Dest på banen i stedet for Dani Alves. Lige efter var det tæt på en udligning, da et indlæg fik retning mod mål, men en refleksredning af Ter Stegen forhindrede af bolden gik i mål. Vigtig aktion af tyskeren. Man skulle hen til det 73. minut før at Barca afsluttede for første gang efter pausen og det var en stor chance, men Gavi sendte bolden forbi mål.

Det var fortsat Real Sociedad der var mest på bolden, men uden samme intensitet i deres pres. Der blev kæmpet hårdt og der var mange nærkampe, hvilket udmøntede sig i en del frispark til begge sider. I det 82. minut måtte Piqué give op og han blev afløst af Lenglet. Samtidig kom Luuk de Jong ind i stedet for Aubameyang. Real Sociedad satsede alt for at få udlignet, mens Barca forsøgte at holde bolden i egne rækker. Da uret rundede 90 minutter viste fjerdedommerens skilt 10 minutters ekstra spilletid på grund af de mange spilstop.

Det var intenst på Anoeta, for Real Sociedad pressede på og Barcas spillere kæmpede forbilledligt for at holde føringen. Barca stod i eget felt i kampens sidste minutter, hvor det bare gjaldt om at få bolden sparket væk. Minutterne gik og det lykkedes Barca at holde stand indtil at dommeren fløjtede af efter 11 minutters overtid.