Referat: Real Madrid – FC Barcelona 3 - 1

FCBARCELONA.DK - 16.10.22

// El Clásico // Real Madrid

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Koundé, García, Balde (Alba 59’), Busquets (Gavi 59’), Pedri (Kessié 82’), De Jong, Dembélé (Fati 73’), Raphinha (Torres 59’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, Piqué, Alba, Alonso, Gavi, Kessié, Torre, Torres og Fati

Mål: 1-0 Benzema (12’), 2-0 Valverde (34’), 2-1 Torres (83’), 3-1 Rodrygo, straffe (91’)

Få dage efter skuffelsen mod Inter i Champions League, skulle Barca forsøge at rejse sig, da de mødte Real Madrid i El Clásico, et opgør der blev spillet på Santiago Bernabeu. Her ændrede Xavi på holdet ved at bruge Koundé og De Jong fra start på bekostning af Piqué og Gavi.

Kampen blev indledt jævnbyrdigt og det var Barca der først kom til en afslutning, da Raphinha i det 4. minut sendte bolden i handskerne på Madrid-keeper Lunin. Kort efter var det Madrid der forsøgte sig, men skuddet fra Vinicius gik forbi mål. I det 12. minut kom kampens første scoring, da Kroos afviste Busquets i en nærkamp og sendte Vinicius alene mod mål. Ter Stegen kom godt ud og leverede en klasseredning, men bolden røg ud til Benzema, der sendte den nettet til 1-0.

Scoringen rystede tydeligt Barcas spillere, for spillet blev usikkert og hang ikke sammen. Det udnyttede hjemmeholdet til at sætte sig på opgøret og jagten på endnu en scoring blev sat ind. Det var farligt hver gang de hvide angreb og Barca lykkedes ikke med at holde længe på bolden af gangen. Angrebsspillet var samtidig langsomt og tøvende. I det 25. minut lykkedes det endelig for Barca at skabe et godt angreb, hvor Raphinha fandt Lewandowski tæt foran mål, men polakken sendte bolden over. Var bolden gået i mål havde VAR nok tjekket for offside.

Chancen skabte lidt mere energi i Barcas spil og de begyndte igen at virke farlige. Derfor kom det som en kold dukkert, da Valverde i det 34. minut gjorde det til 2-0. Det skete efter en lidt tilfældig omstilling hvor Barcas forsvar kom i ubalance, så Valverde umarkeret kunne afslutte fra distancen og det gjorde han uden chance for Ter Stegen. Frustrationerne stod malet i ansigterne på Barcas spillere. Der gik dog kun to minutter inden det var tæt på en reducering, da De Jong trak godt ind i feltet og afsluttede, men Lunin afværgede. Madrid spillede med ro og overblik halvlegen ud og Barca lykkedes ikke at skabe mere inden pausefløjtet efter en skidt indsats de første 45 minutter.

Madrid virkede ovenpå fra anden halvlegs start, hvor de trods afventende spil havde godt styr på begivenhederne. Det så man i det 51. minut, da Benzema trak fri og scorede, men målet blev korrekt annulleret for offside. Barca havde ikke meget at byde på, for opspillet blev hurtigt stoppet og der manglede initiativ og idéer. Det tog Xavi konsekvensen af efter lille time med en tredobbelt udskiftning, hvor Alba, Gavi og Torres afløste Balde, Busquets og Raphinha.

Det ændrede ikke meget på Barcas spil, for Real Madrid virkede komfortable og i kontrol. Catalanernes problemer med at skabe noget fortsatte og deres offensiv virkede tandløs. Samtidig koncentrerede Madrid sig om at bevare kontrollen uden at satse 100% fremad banen. De virkede dog farlige hver gang de nærmede sig Barcas felt samtidig med, at det catalanske forsvar ikke virkede overbevisende. Med 20 minutter fik Barca frispark lige udenfor feltet til sin første afslutning efter pausen, men Lewandowski sendte svagt bolden lige i muren. Lige efter blev Dembélé afløst af Ansu Fati. I det 74. minut appellerede Barcas spillere kraftig for straffespark, da Lewandowski blev løbet ned i feltet, men dommerens fløjte var tavs og VAR greb ikke ind.

I det 78. minut skabte Barcas høje genpres en god mulighed til Fati, men bolden strøg tæt forbi mål. Der begyndte at komme lidt mere snert i Barcas offensiv og Madrid lod sig presse tilbage foran eget felt. I det 82. minut kom Kessié på banen i stedet for en træt Pedri. Lige efter kom reduceringen til 2-1, da Fati trak godt fri og sendte bolden ind foran mål. Her vinklede Lewandowski den smart med hælen videre til Torres, der nemt kunne score. Håbet var tændt for catalanerne. Bare tre minutter senere var det tæt på en udligning efter et godt angreb, men Fatis afslutning sneg sig forbi mål.

Man kunne mærke nervøsiteten på Bernabeu, men den forsvandt i det 90. minut, da dommeren dømte et noget tyndt straffe til hjemmeholdet, efter at VAR havde stoppet spillet. Det tog Rodrygo sig af og selvom Ter Stegen var tæt på bolden, kunne han ikke forhindre en 3-1 scoring. Det blev slutningen på endnu en skuffende indsats af Barca, for de reelt aldrig var i nærheden af at true ærkerivalerne.