fbpx

Referat: Real Madrid – FC Barcelona 0 - 4

FCBARCELONA.DK - 20.03.22

// Real Madrid


FC Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Piqué, Eric García, Alba (Alba 86’), Busquets, Pedri (Nico 86’), Frenkie de Jong (Gavi 71’), Dembélé (Adama 80’), Aubameyang (Memphis 71’), Ferran Torres

Bænk: Neto, Arnau Tenas, Dani Alves, Mingueza, Lenglet, Nico, Gavi, Riqui Puig, Adama, Memphis, Braithwaite og Luuk de Jong

Mål: 0-1 Aubameyang (29’), 0-2 Araujo (38’), 0-3 Ferran Torres (48’), 0-4 Aubameyang (52’)

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Det handlede om verdens største klubkamp, da Barca gæstede Real Madrid i El Clásico. Her havde Xavi og hans spillere brug for alle tre point, hvis de skulle holde liv i det spinkle håb om et mesterskab. Xavi overraskede ved at indlede kampen med Araujo fra start på bekostning af Dani Alves.

Madrid viste hurtigt at de er stærke på omstillinger, da Rodrygo allerede i det femte minut blev sendt afsted og afsluttede tæt forbi mål. Endnu tættere på var det et par minutter efter, hvor Vinicius tørrede Araujo og serverede bolden til Valverde, men Ter Stegen kom ud i fuld længe og afværgede til hjørne. Herefter begyndte Barca at få et overtag og i det 12. minut var det tæt på en catalansk scoring, da Torres spillede Aubameyang totalt fri, men han afsluttede svagt lige på Courtois. Barca fastholdt bolden og Dembélé afsluttede, men igen afværgede Courtois.

Spillet bølgede frem og tilbage, men med Barca klart mest på bolden. I det 19. minut var de farlige igen, da Torres sendte et skud af sted hvor bolden sneg sig forbi mål. Barcas overtag begyndte at blive markant og Madrid havde svært ved at få spillet til at flyde. Barcas genpres fungerede godt og det samme gjorde kombinationerne. Madrid stod på egen banehalvdel det mest af tiden, mens Barca fortsatte deres søgen efter huller i defensiven. Det lykkedes i det 29. minut, da Dembélé trak godt til baglinjen, hvor han sendte bolden ind til Aubameyang, der ekspederede bolden i nettet til 0-1.

Madrid var rystet og Barca sad på det hele. Det gav en ny mulighed i det 35. minut, men Courtois tog sig af forsøget fra Aubameyang. Minuttet efter var der dramatik, da Bernabeu forgæves appellerede for straffe mod Vinicius, men tv-billederne viste, at brasilianeren usportsligt lod sig falde. Svaret fra Barca kom kort efter. Dembélé sendte et hjørnespark ind i feltet hvor Araujo kom højest og så blev der stille på Bernabeu. 0-2 til Barca! Madrid-spillerne syntes i chok, for intet lykkedes for dem og det blev ved 0-2 ved pausen efter en fantastisk halvleg af Barca.

Der var ikke engang spillet et minut af anden halvleg, da Ferran Torres blev spillet totalt fri i dybden. Han havde masser af tid, men brændte fælt ved at sende bolden forbi mål. Han tog flot revanche et par minutter efter på en omstilling, hvor Aubameyang smart spillede ham fri med hælen og denne gang endte bolden i nettet til 0-3. Få minutter efter slog Barca en ny kontra, hvor Torres sendte Aubameyang afsted i dybden og han løftede smart bolden over Courtois til 0-4. Linjevogteren havde flaget oppe, men VAR trådte til og godkendte scoringen under store protester fra Bernabeu, men den var god nok.

Madrid-spillerne kunne slet ikke finde sig selv og da uret var tæt på at runde en time, fik Aubameyang en ny god mulighed, men her endte bolden forbi mål. Barca satte tydeligt tempoet ned og begyndte at spille bolden roligt rundt, men Madrids spillere løb meget forgæves. Kampen syntes afgjort og hjemmeholdet spillede uden gejst. Det betød at det hele foregik på Barcas præmisser. Man skulle hen til kampens 71. minut inden at Xavi skiftede ud for første gang, da Gavi og Memphis afløste De Jong og Aubameyang.

Barca begyndte at slække lidt på koncentrationen og det bragte Madrid lidt mere på bolden. Det var dog stadig catalanerne der var ovenpå og det blev til afslutninger af Dembélé og Memphis, men uden at det for alvor var tæt på. Det var det til gengæld i det 79. minut, da Ter Stegen leverede en flot redning på et forsøg fra Alaba. Madrid kæmpede for at få et trøstmål, men Barca var i total kontrol og afviste hvad der kom. De holdt godt på bolden og det kom ikke til oplagte muligheder inden dommeren fløjtede af.

Det endte således med en fortjent 0-4 sejr til Barca i et opgør, hvor Real Madrid måtte se sig ydmyget på egen bane.

.:FORSIDE:.