Referat: Real Madrid – FC Barcelona 0 - 1

// Real Madrid

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, Alonso, Balde, Busquets, De Jong, Gavi, Kessié (Sergi Roberto 85’), Raphinha (Fati 69’), Torres

Bænk: Peña, Tenas, Sergi Roberto, García, Christensen, Alba, Torre, Fati, Alarcón og Estanis

Mål: 0-1 Militao, selvmål (26’)

Barca gæstede Real Madrid i det første af to semifinaleopgør i pokalturneringen Copa del Rey. Her måtte Xavi undvære de skadede Dembélé, Pedri og Lewandowski, mens Andreas Christesen tog plads på efter bænken. I hans sted spillede Marcos Alonso.

Madrid lagde ud med at sætte sig tungt på kampen og deres høje pres gav Barca store problemer med at holde på bolden. Det betød at det hele foregik på hjemmeholdets præmisser i indledningen og i det 12. minut blev der jublet på Bernabeu, da Benzema fik sendt bolden i nettet, men scoringen blev korrekt annulleret for offside. Barcas problemer fortsatte og de var meget sjældne gæster foran Madrids felt.

Det fungerede ikke for Barca i opspillet og hverken Torres eller Raphinha fik meget at arbejde med. Barca blev presset overalt på banen og de måtte ofte spille bagud og tage Ter Stegen med i spillet for at få lidt ro. Modsat fungerede defensiven fornuftigt, for Madrid kom heller ikke frem til det store. Første gang at Barca skabte noget farligt var i det 26. minut og så var der til gengæld også fuldt udbytte. Barca stjal bolden fra Camavinga og Torres fik spillet Kessié fri i feltet. Hans afslutning blev pareret af Courtois, men bolden røg ud på Militao og i nettet. Først annullerede dommeren målet for offside, med det omstødte VAR og så var Barca foran 0-1.

Madrid fortsatte med deres intense pres og det gav dem et fortsat overtag. Der blev gået til den fra begge sider og for Barca handlede det mest om at holde på bolden i nogle længere perioder. Madrid fik ikke meget ud af overtaget, for et skud et stykke over mål i det 40. minut af Modric, var der mest farlige forsøg i halvlegens slutfase. Barca kunne derfor gå til pause med en ikke helt fortjent føring, men hvor de samtidig havde holdt hjemmeholdet fra at skabe det store.

Anden halvleg blev indledt med en stor chance til Madrid, da Vinicius afsluttede i feltet, men Araujo kom ned med en vigtig blokering, så bolden gik til hjørne. Hjemmeholdet pressede Barca tilbage foran eget felt og catalanerne mistede hurtigt bolden, når de havde fået fat på den. De fandt ingen ro opspillet og flere gange blev bolden blot sparket væk for at få lidt ro for det massive pres. Efter en lille time lagde Vinicius et indlæg hvor bolden var tæt på at dreje i mål, men Ter Stegen fik afværget.

Barca var nærmest belejret på egen banehalvdel og Madrid fik en række hjørnespark, som de ikke fik noget ud af. Barcas fremadrettede spil fungerede slet ikke og det handlede udelukkende om at forsvare sig. Først midt i havlegen lykkedes det for Barca at skabe noget da Raphinha blev sendt afsted i dybden, hvor han lagde en pasning ind foran mål, som Torres lige akkurat kom for sent på. Lige efter skiftede Xavi ud for første gang, da Fati afløste Raphinha. I det 72. minut burde Barca have øget sin føring, da Kessié blev spillet komplet fri i feltet, men hans skud ramte Fati og gik forbi mål. Her burde der være blevet afsluttet bedre.

Det var dog en enlig svale for Barca med de to muligheder, for Madrid sad fortsat på spillet og pressede Barca tilbage foran eget felt. Madrid spillede bolden rundt i søgen efter huller, men Barcas defensiv afviste hvad der kom. I det 85. minut blev Kessié afløst af Sergi Roberto. Netop som uret rundede de 90. minutter var det tæt på en udligning, da Rodrygo sendte et skud tæt forbi mål. Madrid intensiverede sit pres i kampens sidste minutter, men Barca holdt stand og hentede en vigtig sejr på 0-1 og skabte dermed et godt udgangspunkt til returkampen om en måned på Spotify Camp Nou.