Referat: Real Betis - FC Barcelona 2 - 3

FCBARCELONA.DK - 09.02.20

// Real Betis

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Lenglet, Umtiti, Junior (Alba 57'), Busquets, De Jong, Vidal (Arthur 57), Sergi Roberto, Messi, Griezmann (Rakitic 88')

Bænk: Iñaki Peña, Rakitic, Arthur, Alba, Puig, Ansu Fati, Araujo

Mål: 1-0 Canales, straffe (6'), 1-1 De Jong (9'), 2-1 Fekir (26'), 2-2 Busquets (45'), 2-3 Lengtet (72')

Barca kom søndag aften på en svær opgave, da man i ligaen mødte Real Betis på udebane. Quique Setién overraskede med Junior på venstre back, mens også Vidal og Sergi Roberto startede inde.

Og catalanerne fik en mareridtsstart på Estadio Benito Villamarín. Allerede efter tre minutter blokerede Lenglet bolden med hånden i eget felt og der blev korrekt dømt straffe, som Canales sikkert udnyttede. Men bare få minutter senere slog Barca tilbage, da Messi slog en sukkerbold til en fremstormende De Jong, som køligt tæmmede bolden og bankede den i kassen. 1-1!

Efter 23 minutter burde Messi have bragt Barca foran, men han måtte i en fri position se sit lob blive taget af målmanden. I stedet var det Betis, som få minutter senere slog til i den anden ende. Vidal mistede hovedrystende ringe bolden og det blev fulgt op af en tøvende markering af Umtiti, som kunne se Fekir hamre bolden i mål langs jorden med et tørt skud. 2-1 til Betis.

Selvom Barca havde omkring 70% af boldbesiddelsen var det alligevel med et hjemmehold i overtag overfor en sårbar catalansk defensiv. Derudover havde Barca som i de seneste kampe noget svært ved at komme frem til de store chancer. Det lykkedes dog to minutter inde i første halvlegs overtid, da Messi slog et frispark ind i feltet, hvorefter bolden noget heldigt landede hos Busquets, som sendte den i kassen. Vigtig udligning til 2-2, som var pausestillingen.

Anden halvleg startede som første, med Barca på bolden med uden at skabe store chancer. Efter en lille times spil blev både Junior og Vidal taget ud, og ind kom Alba og Arthur. Efter 62 minutter var Messi igen tæt på, da han driblede sig fri i feltet, men måtte se sin afslutning taget af keeperen. Og få minutter senere var argentineren igen tæt på, da han var centimeter fra et kopiere sit formidable lob fra sidste sæsons kamp på samme bane, men denne gang gik bolden forbi. På trods af de brændte chancer var det et Barca-mandskab, som nu pressede på og som havde muligheder.

Og det catalanske pres gav pote efter 72 minutter, da Messi med sit tredje assists i kampen sendte et frispark ind til Lenglet, som headede bolden i mål. 2-3 til Barca! Kort tid efter fik Betis-angriberen Fekir sit andet gult kort og dermed sit røde. Det catalanske overtal holdt dog kun i to minutter, da Lenglet med et torskedumt frispark også fik sit andet gule kort. Dermed var det 10 mod 10 de sidste 12 minutter.

Real Betis satsede alt de sidste minutter af kampen, hvilket resulterede i et par giftige kontraangreb i overtal til Barca, som dog blev misbrugt. Der blev derfor ikke scoret flere gange og derfor blev det til en vigtig sejr på 2-3 til Barca, som dermed holder sig tre point efter Real Madrid.