fbpx

Referat: Osasuna – FC Barcelona 2 - 2

FCBARCELONA.DK - 12.12.21

© Getty Images
// Osasuna

ps5 art


FC Barcelona: Ter Stegen, Piqué, Araujo, Umtiti, Busquets, Frenkie de Jong, Nico (Mingueza 73’), Gavi, Abde (Jutglá 90’), Dembélé (Coutinho 81’), Luuk de Jong.

Bænk: Iñaki Peña, Neto, Dest, Mingueza, Lenglet, Garcia, Puig, Jutglá, Demir og Coutinho

Mål: 0-1 Nico (12’), 1-1 David García (14’), 1-2 Abde (49’), 2-2 Àvila (86’)

Artiklen fortsætter under annoncen


Barca skulle forsøge at komme tilbage på sporet ovenpå skuffelserne mod Betis og Bayern, da de mødte Osasuna i Pamplona. Her overraskende Xavi ved at have Umtiti og Luuk de Jong med fra start for første gang denne sæson.

Barca dominerede fra start mod et Osasuna-mandskab, der frivilligt trak sig tilbage for at forsvare sig. Det betød at bolden var meget på catalanske fødder og der var god fart i spillet. Det gav udbytte i det 12. minut, hvor Gavi lagde en præcis pasning ind til en fri Nico i feltet og han svigtede ikke. Han drejede bolden flot i mål til 0-1. Det var Nicos første scoring i Barca-trøjen. Den catalanske glæde varede dog kort, for allerede i det 14. minut kom udligningen. En dødbold blev sendt ind i feltet, hvor Barcas markeringer svigtede fuldstændig, så David García kunne gøre det til 1-1 med et velplaceret hovedstød.

Barca sad fortsat på spillet, men Osasuna kom periodevist frem i et højt pres, men ikke noget der gav de store problemer for gæsterne. Der skete mest i Barcas venstre side, hvor Abde var meget livlig, mens man ikke så meget til Dembélé. Det var netop Abde der midt i halvlegen bragte Barca i overtal på en omstilling efter et Osasuna-hjørne. Han spillede videre til Luuk de Jong, der totalt missede sin pasning til en helt fri Dembélé. Den situation burde der være kommet mere ud af.

Abde fortsatte med sit veloplagte spil og han udfordrede næsten hver gang han havde bolden. Han fik skabt nogle farlige situationer, men uden at det kom til afslutninger. Osasuna kom lidt længere frem på banen i halvlegens slutfase og de holdt Barca fra at skabe noget foran hjemmeholdets felt. Modsat fik Barca også stoppet Osasunas forsøg på at skabe noget, så der skete derfor ikke det store i kampens sidste kvarter og det stod 1-1 ved pausen efter skuffende 45 minutter af Barca.

Anden halvleg fik en dramatisk start, da Barca efter 50 minutter slog en hurtig omstilling efter et hjørne til Osasuna. Dembélé blev sendt afsted og han spillede bolden ind foran mål, hvor Abde kanonerede den op i målhjørnet til 1-2. Osasunas spillere rasede, for de mente der var straffe lige inden, da bolden havde ramt Busquets på hånden i Barcas felt, men målet blev godkendt. Akkurat som med Nico, var det Abdes første scoring med Barca.

Barca sad fint på spillet og efter en times spil var de farlige igen, da Dembélé trak ind i banen og fyrede af, men bolden strøg forbi fjerneste målhjørne. Osasuna reagerede med en tredobbelt udskiftning midt i halvlegen og det betød, at hjemmeholdet kom bedre med offensivt. Svaret fra Xavi var, at Mingueza afløste Nico. Osasuna lykkedes med at få Barca sat under pres i en periode, men det virkede som om, at catalanerne var i kontrol. Der blev ikke skabt chancer foran Ter Stegens mål og samtidig gav Osasunas satsning mere plads til omstillinger.

Med 10 minutter tilbage af opgøret måtte Dembélé forlade banen med krampe og Coutinho kom på banen i stedet. Netop Coutinho kom i uheldigt fokus i det 86. minut, da han clearede bolden skidt efter et hjørnespark til hjemmeholdet. Bolden røg ud til Àvila, der fra kanten af feltet sendte den hårdt og fladt i nettet uden chance for Ter Stegen. Kort efter kom Jutglá på banen til sin debut, da han afløste Abde. Barca kæmpede hårdt til sidst for at hive sejren hjem, men det var først i overtiden, at de fik skabt en mulighed, hvor Coutinho ramte bolden skidt tæt foran mål. Det blev dermed ved 2-2 i en kamp hvor Barca længe lignede en vinder.

.:FORSIDE:.