Referat: Unió Esportiva Olot – FC Barcelona 1 - 1

FC Barcelona: Ter Stegen (Iñaki Peña 46’) Dest (Balde 46’), Arnau Casas (Fabio Blanco 73’), Mika Mármol (Casadó 46’), Álex Valle; Kessie (Pjanic 46’), Nico (Chadi 46’), Pablo Torre (Pedri 46’); Ilias (Aranda 46’), Aubameyang (Collado 46’), Abde (Fati 46’)

Bænk: Iñaki Peña, Pjanic, Collado, Pedri, Ansu Fati, Fabio Blanco, Chadi, Balde, Casadó og Aranda

Mål: 0-1 Aubameyang (28’), 1-1 Eloi, straffespark (45’)

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art

Det handlede om sommerens første træningskamp, da Barca gæstede de catalanske landsmænd fra Olot i anledning af hjemmeholdets 100-års jubilæum. Her valgte Xavi at indlede kampen med Franck Kessie, der dermed fik uofficiel debut. Truppen var præget af massive fravær af førsteholdsspillere, fordi mange først var vendt tilbage få dage forinden opgøret. Da Olots spilledragt er blaugrana som Barcas, spillede gæsterne i den nye gyldne udebanetrøje.

Barca kontrollerede klart fra start. Genpresset var effektivt, så bolden var på gæsternes fødder det meste af tiden. Der skulle dog gå 8 minutter inden første afslutning kom, da Pablo Torre flot spillede Aubameyang fri i dybden, men målmanden afværgede hans forsøg til hjørne. Olot var sjældne gæster foran Barcas felt og det i det 19. minut var Barca tæt på igen, da et godt oplæg af Kessie resultererede i et hovedstød af Aubameyang der tog overliggeren. Få minutter efter havde Olot sin første afslutning i opgøret, men skuddet gik over mål.

Efter en lille halv time havde Olot vovet sig langt frem på banen og det straffede Ter Stegen med et hurtigt og langt spark op til Aubameyang, der køligt loppede bolden over den fremstormende målmand til 0-1. Olot kom efterhånden mere med, mens Barca ikke fik skabt det store. Det var tæt på at koste en udligning i det 42. minut, da et indlæg snød Ter Stegen, men bolden tog stolpen. I halvlegens sidste minut begik Marmol straffespark og det omsatte hjemmeholdets Elio til en 1-1 udligning, hvor Ter Stegen ellers var tæt på fingre på bolden. Mere skete der ikke inden pausefløjtet.

Xavi skiftede hele ni spillere ud i pausen, hvor kun Casas og Valles blev på banen. Det betød blandt andre at Fati og Pedri kom i aktion. Barca lagde energisk ud med gode forsøg af først Balde og dernæst Ansu Fati, men uden at det rigtig var tæt på. Bolden var fortsat mest på Barcas fødder og der var god fart i spillet. Samtidig var tydeligt at spillerne passede godt på hinanden, for de helt store nærkampe udeblev. Man skulle hen til lidt mere end en times spil før Barca afsluttede igen, men så var det til gengæld også meget tæt på. Casado fandt Valle i feltet, men han måtte se bolden prelle af på stolpen. Genpresset fungerede fortsat fint og der var også god fart i bolden fra Barcas side.

Midt i halvlegen viste statistikken, at Barca havde en boldbesiddelse på massive 72%, men det kneb med at omsætte det til målchancer. Det lykkedes dog 10 minutter før tid, hvor Barca burde være kommet foran, da Pedri blev spillet komplet fri i feltet, men i stedet for at afslutte ville han trække forbi målmanden, der pillede bolden fra ham. Kort efter fik Pedri en ny åben chance, men også her forhindrede målmanden en scoring. Barca satte tempoet noget op i slutfasen i jagten på en sejr. I stedet var det Olot der i næstsidste minut var tæt på at få bolden i nettet, men en flot redning af Peña forhindrede at hjemmeholdet kom foran. Mere skete der ikke inden slutfløjtet og det sluttede derved med 1-1 efter en udmærket test hvor Xavi fik set mange spillere i aktion.