Referat: Napoli – FC Barcelona 1 - 1

FCBARCELONA.DK - 25.02.20

© Getty Images

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué (Lenglet 89’), Umtiti, Junior, Busquets, De Jong, Rakitic (Arthur 56’), Vidal, Messi og Griezmann (Fati 88’)

Bænk: Neto, Araujo, Lenglet, Arthur, Fati, Puig og Akieme

Mål: 1-0 Mertens. (30’), 1-1 Griezmann (57’)

Det var første opgør af to, da Barca gæstede Napoli i Champions League 1/8-finalen. Her måtte catalanerne undvære profiler som Suárez, Dembélé, Sergi Roberto og Alba i et opgør, hvor det handlede om at skabe et godt udgangspunkt til returkampen i Barcelona den 18. marts.

Barca lagde ud med at sætte sig massivt på spillet, mens Napoli frivilligt stillede sig tilbage foran eget felt med alle mand. Det betød et klart overtag til Barca, men der var ikke meget plads at spille på. Samtidig manglede der fart i det catalanske spil og det første kvarter var uden højdepunkter overhovedet.

Billedet fortsatte som kampen skred frem. Barca kunne ikke finde huller i hjemmeholdets defensiv og når Messi forsøgte noget på egen hånd, blev bolden hurtigt pillet fra ham. Samtidig manglede der ideer i det catalanske spil, hvor ingen viste initiativ. Det mest positive ved spillet var, at genpresset fungerede fint, så når bolden var tabt, blev den hurtigt erobret tilbage.

Napoli var sjældne gæster foran Barcas felt, men efter en halv times spil blev en skidt boldkontrol af Junior straffet hårdt. Zielinski stjal bolden og sendte den ind til Mertens, der takkede ved at sende den i nettet fra distancen bag en chanceløs Ter Stegen. 1-0 til italienerne første gang de var farlige.

Barca evnede ikke at reagere, for deres spil var fortsat præget af mangel på ideer, også hos Messi, der slet ikke var med i opgøret. Få minutter før pausefløjtet afsluttede Napoli igen, da Manolas sendte et indlæg tæt forbi. I allersidste minut var et kikset indlæg fra Vidal tæt på at snyde Napolis målmand, man han fik fat på bolden på selve målstregen.  Det blev afslutningen på en skidt første halvleg af Barca, der slet ikke havde skabt noget, trods det massive overtag i boldbesiddelse.

Der var mere fart i Barcas spil straks fra anden halvlegs start, hvor Napoli blev presset helt tilbage. Spillet var mere målsøgende og det blev kun endnu bedre, da Arthur i det 55. minut afløste Rakitic. Belønningen for den gode start kom efter en lille time, hvor Busquets sendte Semedo af sted i dybden. Han spillede ind til Griezmann, der sikkert ekspederede bolden i nettet til 1-1 og dermed en vigtig udebanescoring til Barca.

Udligningen fik hurtigt Napoli længere frem på banen og det var tæt på at give en scoring i det 65.minut, da Insigne tørrede Piqué og Vidal samme dribling og kom helt fri, men Ter Stegen hev en vigtig redning frem. Endnu tættere på var det kort efter, da en håbløs pasning af Busquets gav Callejón en helt åben mulighed, men igen viste Barca-keeperen verdensklasse. Her reddede tyskeren virkelig sit hold.

Kampen var åbnet mere op og Barca holdt farten i bolden, men uden at det for alvor var overbevisende. Et kvarter før tid betød godt samspil af Vidal og Messi dog en god mulighed til argentineren, men hans skud blev blokeret til hjørne. På samme hjørnespark headede Umtiti tæt over mål. Begge hold var målsøgende i sit spil og gik efter sejren, men uden at de kom til afslutninger i slutfasen. Med et par minutter tilbage valgte Setién at sende Ansu Fati ind i stedet for Griezmann.

Lige efter fik Vidal dobbelt gult kort, først for et frispark og dernæst for at brokke sig og så overlod han sit hold i undertal i resten af kampen. Minuttet efter var der flere dårlige nyheder til Barca, da Piqué landede uheldigt i en duel og vrikkede om på anklen. Han kunne ikke fortsætte og Lenglet kom ind i stedet. Trods undertallet lykkedes det Barca at holde på bolden i kampens sidste minutter og det sluttede derved 1-1, efter en noget tvivlsom indsats af catalanerne.

.:FORSIDE:.