fbpx

Referat: Levante – FC Barcelona 2 - 3

FCBARCELONA.DK - 10.04.22

© Getty Images
// Levante

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves (Lenglet 80’), Araujo, Eric García, Alba, Busquets, Frenkie de Jong (Gavi 56’), Nico (Pedri 56’), Dembélé, Aubameyang, Ferran Torres.

Bænk: Neto, Lenglet, Mingueza, Pedri, Gavi, Puig, Adama, Braithwaite, Luuk de Jong og Carevic

Mål: 1-0 Morales, straffe (52’), 1-1 Aubameyang (59’), 1-2 Pedri (63’), 2-2 Melero, straffe (83’), 2-3 Luuk de Jong (90’)

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Barca var på besøg hos nedrykningstruede Levante og her lavede Xavi lidt om på holdet i forhold til torsdagens kamp mod Frankfurt. Det betød startpladser til Alves, Frenkie de Jong, Nico og Dembélé. Barca havde brug for alle tre point, hvis de ikke skulle se Real Madrid trække yderligere fra i toppen.

Efter blot 20 sekunder lavede Alves en kæmpe fejl der gav Levante en kæmpe mulighed, men Morales sendte bolden tæt forbi mål. Her var heldet med Barca. Kort efter havde Barca sin første afslutning i opgøret, men skuddet fra De Jong endte over mål. Levante gik højt på banen og det pressede Barca i opspillet, hvilket betød en del catalanske boldtab. Barcas spillere virkede rådvilde og de kæmpede forgæves for at få spillet til at hænge sammen.

Man skulle hen til midt i halvlegen, før at Barca fik afsluttet igen. Ter Stegen sendte en flot lang pasning afsted som bragte Ferran Torres helt fri, men han afsluttede svagt lige på målmanden. Fem minutter senere viste hjemmeholdets Morales højt niveau, da han i ren Messi-stil løb slalom gennem Barcas forsvar, så han kom helt fri. Ter Stegen fik hånden på bolden, der stadig havde retning mod mål, men inde på stregen kom Eric García og sparkede væk. Kort efter var det Araujo der afværgede en farlig aktion af hjemmeholdet.

Barca var i problemer, for de kunne slet ikke få gang i spillet. De fortsatte med at miste bolden for meget og der var ingen idéer i opspillet. I front lykkedes hverken Dembélé eller Torres med noget, mens Aubameyang var helt usynlig. Først i det 41. minut afsluttede Barca igen, da Torres fik en god skudchance, men her sad bolden lige i hænderne på keeperen. Mere skete der ikke i en problemfyldt halvleg for Barca, hvor de kunne være glade for, at de ikke var bagud.

Barca lagde ud efter pausen med et godt forsøg til Torres på et oplæg af Dembélé, men målmanden hev en flot redning frem. Få minutter efter var dramatik, da Alves begik et noget klodset straffespark og det omsatte Morales sikkert til en 1-0 føring til hjemmeholdet. Blot tre minutter senere dømte dommeren et nyt straffe til Levante fordi bolden havde ramt Eric García på armen. Denne gang sparkede Roger og her fik Ter Stegen flot afværget sparket. Vigtig aktion af tyskeren. Xavi reagerede ved at sende Gavi og Pedri på banen i stedet for De Jong og Nico.

Blot to minutter senere blev der udlignet, da Dembélé lagde en præcis bold ind i feltet, hvor Aubameyang trak fri og headede den i nettet til 1-1. Barca havde momentum og efter en times spil viste Gavi højt niveau, da han trak ind i feltet og spillede videre til Pedri, der fladt sendte bolden i nettet til 1-2. Flot comeback af Barca. Levante var ikke slået ud og de holdt fast i intensiteten i spillet, men Barca spillede mere solidt og holdt Levante væk fra eget felt. Et kvarter før tid lykkedes det dog for Levante at komme til en afslutning, men Ter Stegen stod hvor han skulle.

Barca koncentrerede sig om at holde på bolden og ville tydeligvis ikke tage for store risici. Det afholdt dog ikke Levante fra at afslutte igen 10 minutter før tid, men her gik bolden forbi mål. Lige efter blev Alves afløst af Lenglet og det betød at Araujo rykkede ud på højre back. Den ændring blev dyr, for blot to minutter begik netop Lenglet et dumt straffespark. Det tog Melero sig sikkert af og så var der udlignet til 2-2. Lige efter valgte Xavi at sende Adama og Luuk de Jong ind i stedet for Dembélé og Aubameyang.

Levante var ikke tilfreds med uafgjort og de forsøgte at sætte Barca under pres. Det betød at kampen åbnede helt op. Det gav mere plads og i det 87. minut fik Gavi en friløber og afsluttede, man han måtte se målmanden forhindre ham i at blive matchvinder. Spillet bølgede frem og tilbage og i det 93. minut kom den forløsende 2-3 scoring til Barca. Jordi Alba lagde en præcis bold ind til Luuk de Jong, der med hovedet flot ekspederede den i nettet tæt opad stolpen. Levante forsøgte at reagere og fik skabt en farlig situation i allersidste minut, men Ter Stegen greb godt ind. Det blev dermed ved 2-3 til Barca efter en kamp, hvor de havde været i store problemer. 

.:FORSIDE:.