Referat: Juventus – FC Barcelona 0 - 2

FCBARCELONA.DK - 28.10.20


FC Barcelona: Neto, Sergi Roberto, Araujo (Busquets 46’), Lenglet, Alba, De Jong, Pjanic, Messi, Dembélé (Fati 66’), Griezmann (Junior 88’), Pedri (Braithwaite 90’)

Bænk: Dest, Junior, Busquets, Puig, Aleñá, Trincao, Fati, Braithwaite, Iñaki Peña og Tenas

Mål: 0-1 Dembélé (14’), 0-2 Messi, straffe (90’)

Barca skulle på en svær opgave i Champions League gruppespillet med udekampen mod Juventus. Her ændrede Koeman en del på holdet i forhold til de seneste kampe, blandt andre med Griezmann, Pjanic og Pedri i startopstillingen.

Barca lagde ud med tre nærgående forsøg indenfor de første to minutter. Først fik Messi foræret bolden i feltet, men hans skud blev blokeret til hjørne. Her endte returbolden hos Pjanic, der sendte et godt skud af sted som keeperen afværgede. Minuttet efter var det Griezmann der forsøgte sig, men her prellede bolden af på indersiden af stolpen. Juventus mødte Barca højt på banen, men det spillede catalanerne sig godt ud af med hurtige pasninger.

Efter et kvarter modtog Dembélé bolden i højre side, hvor han tog et par træk og afsluttede. Bolden strejfede en modstander og gik i mål i en blød bue. 0-1 efter en god start af Barca. Minuttet fik catalanerne sig en forskrækkelse, da Morata fik sendt bolden ind bag Neto, men scoringen blev korrekt annulleret for offside. Der blev kæmpet godt fra begge sider, men det var Barca der virkede mest farlige og det så man midt i halvlegen. Her kom Messi til en helt åben mulighed, men han sendte bolden forbi mål. Her burde argentineren have scoret og han ærgrede sig da også tydeligt.

Juventus fik efterhånden et overtag på bolden, men Barca stod godt på banen og afviste hvad der kom, i hvert fald indtil der var spillet en halv time. Her fik Morata igen sendt bolden ind, men også denne gang var der offside. Fem minutter senere var det Barcas tur, da først Dembélé forsøgte sig og derefter fandt Griezmann, men franskmanden tøvede og så løb det ud i sandet. Der blev spillet med stor intensitet og Juventus kæmpede for at skabe noget foran mål, men det lykkedes ikke inden pausefløjtet. Barca kunne derved gå til pause med en fortjent føring på 0-1, hvor de havde haft muligheder til en større føring.

Araujo var blevet udsat for en hård medfart i slutningen af første halvleg og han kom ikke på banen til anden halvlegs start. Koeman havde ingen centrale forsvarsspiller på bænken og det betød at Busquets blev sendt i aktion i stedet. Meget overraskende var det dog De Jong der rykkede ned ved siden af Lenglet.

Det var jævnbyrdigt fra anden halvlegs start, hvor Juventus forsøgte at få rykket spillet længere frem på banen, men Barcas defensiv fungerede rigtig godt. I det 55. minut opstod der dog en noget tilfældig situation, hvor bolden endte hos Morata, der for tredje gang sendte den i nettet, men også denne gang blev der annulleret for en snæver offside. Et noget anderledes hattrick af spanieren. Få minutter senere var det Barca der viste tænder, men skuddet fra Messi sneg sig forbi mål.

Som tiden gik forsvandt intensiteten noget ud af hjemmeholdets spil og Barca satte sig efterhånden på spillet. Der var god fart i det catalanske spil og det virkede ofte farligt når de angreb, modsat Juventus. Midt i halvlegen skiftede Koeman ud igen, da Fati afløste Dembélé. Juventus havde ikke givet op og de kom til et par afslutninger fra distancen, men uden at ramme målet, hvor Neto ikke havde meget at lave.

Juventus var tvunget til at satse og det gav mere plads til Barca. Det gav en helt åben mulighed til Griezmann et kvarter før tid, men han måtte se bolden snige sig tæt forbi mål. Barca koncentrerede sig efterhånden om at holde mere på bolden end at satse fremad banen. I det 84. minut fik hjemmeholdets Demiral sit andet gule kort og så var de reduceret til 10 mand. Kort efter blev Griezmann afløste af Junior, i hvad der lignede en klar defensiv disposition.

Minuttet efter blev der dømt straffe til Barca, da Ansu Fati blev løbet ned i feltet. Det tog Messi sig sikkert af og så førte Barca med 0-2. Da uret havde rundet de 90 minutter kom Braithwaite ind i stedet for Pedri. Barca burde have fået en scoring mere, for i sidste minut kom Fati komplet fri foran mål, men i stedet for at afslutte selv, sendte han bolden upræcist mod Braithwaite, der ikke fik afsluttet.

Mere skete der ikke og Barca hentede en fortjent og vigtig sejr i et opgør, hvor de havde haft godt styr på Juventus det meste af tiden.

.:FORSIDE:.