Referat: Inter Miami - FC Barcelona 0 - 6

FCBARCELONA.DK - 20.07.22

// USA // Inter Miami

FC Barcelona:

1. halvleg: Ter Stegen, Dest, Christensen, Eric Garcia, Balde, Nico, Pedri, Kessie; Raphinha, Aubameyang, Ansu Fati

2. halvleg: Peña, Sergi Roberto, Araujo, De Jong, Alba, Busquets, Pablo Torre, Gavi, Abde (Casadó 85'), Depay, Dembélé (Collado 79')

Mål: 0-1 Aubameyang (19'), 0-2 Raphinha (25'), 0-3 Ansu Fati (41'), 0-4 Gavi (55'), 0-5 Memphis (69'), 0-6 Dembélé (79')

Barca mødte Inter Miami i den første af fire træningskampe i USA. Det skete uden træner Xavi Hernández, der måtte sidde hjemme i Barcalone uden en indrejsetilladelse. I stedet var det assistentræner Oscar Hernánez der stod på sidelinjen. Med i startopstillingen var de tre nytilkomne Raphinha, Kessie og danske Andreas Christensen.

Det stod hurtigt klart at Barca stod foran en overkommelig modstander, der trods en klart bedre fysisk form havde svært ved at følge med i Barcas hurtige og målsøgende spil. Amerikanerne virkede aldrig som nogen trussel og samtidig blev der taget lidt løst på markeringerne. Det var et godt grundlag for Barca til at folde sig ud og i starten af opgøret havde Aubameyang et godt forsøg lige forbi mål. Det var kun et spørgsmål om tid før at Barca kom på tavlen og det kom de i det 19. minut. Her havde Raphinpha næstsidste fod på bolden til Aubameyang, der gjorde det til 0-1.

Der gik ikke mange minutter inden at Balde løftede bolden ind i feltet, hvor Raphinha køligt satte end inderside på til sin første scoring i Barca-trøjen. 0-2 og de mange Barca-fans på stadion jublede. Barca fortsatte de gode taktern med mange tekniske detaljer og hurtige pasninger. Det gav udbytte kort før pausen, hvor Andreas Christensen var med i opspillet. Han spillede ind til Raphinha der fandt Ansu Fati og så stod til 0-3 efter en opløftende første halvleg, hvor Inter Miami nærmest intet havde skabt.

Oscar Hernández skiftede hele holdet ud i pausen, så det var 11 nye spillere der tog fat på anden halvleg. Det ændrede dog ikke på kampens udtryk, for Barca fortsatte i samme spor. Der skulle derfor ikke gå længe inden der blev scoret igen, da Memphis i det 55. minu tog et fladt hjørnespark som Gavi bankede i nettet til 0-4. Barca gjorde nærmest hvad der passede dem, uden at de blev presset i nærkampene. Man skulle dog hen midt i halvlegen, før der igen blev scoret. Her modtog Memphis bolden i feltet, hvor han tog et frækt træk så han kom helt fri og kunne gøre det til 0-5.

Dermed var det ikke slut i Miami, for med 10 minutter tilbage viste Dembélé præcist det man gerne vil se fra hans side. Han modtog bolden i højre side, hvor han bød på et temposkift og driblede ind i banen, for derefter at gøre det til 0-6. Herfra slog Barca lidt op i banen og ville nok ikke ydmyge hjemmeholdet mere. Der blev skiftet et par spillere ind i slutfasen og det sluttede med en overbevisende og opløftende sejr på 0-6.