FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Christensen (Piqué 58’), Eric García, Alonso (Balde 63’), Busquets, Gavi (Kessié 83’), Pedri, Dembélé, Raphinha (Fati 63’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, Piqué, Alba, Balde, Kessié, Torre, Torres, Fati og Casadó

Mål: 1-0 Calhanoglu (45’)

Artiklen fortsætter under annoncen

Barca skulle på en svær opgave ude mod Inter i Champions League gruppespillets tredje runde, hvor begge hold havde brug for en sejr. Hos Barca var eneste lille overraskelse, at Marcos Alonso startede inde på bekostning af Balde og Alba.

Barca sad totalt på kampens første minutter, men alligevel var det Inter der afsluttede først, da Calhanoglu i det 7. minut sendte et hårdt skud afsted, som Ter Stegen afværgede til hjørne. Barca fortsatte med at være klart mest på bolden, men de blev mødt af et Inter-mandskab der forsvarede sig med solid blok foran eget felt. Der skulle således gå næsten et kvarter inden at Barca afsluttede for første gang indenfor rammen, da Christensen sendte et forkølet hovedstød afsted. Lige efter afsluttede Lewandowski, men han ramte bolden så skidt, at målmanden nemt kunne samle den op.

Barcas genpres fungerede godt og derfor var bolden ikke meget på Inters fødder, men det kneb dog gevaldigt for gæsterne at skabe noget. Dembélé var meget med i spillet, men hans aktioner eller pasninger lykkedes sjældent. Midt i halvlegen var der dramatik, da en bold ramte García på armen i feltet og det lignede et klart straffespark til Inter. Dommeren tog VAR i brug og dømte i stedet for offside i situationen og Barca slap med skrækken. Det gjorde de også i det 28. minut, da San Siro jublede efter en scoring af Correa, men han stod klart offside og målet blev korrekt annulleret.

Inter var kommet mere med og Barca dominerede ikke som i starten af kampen. Det kneb fortsat for catalanerne at skabe noget, men det lykkedes i det 36. minut, da Dembélé sendte et skud i sidenettet. Inter virkede nu farlige hver gang de angreb og de blev bakket godt op af det fyldte San Siro. Det var meget jævnbyrdigt og det lignede en målløs først halvleg, men det lavede Calhanoglu om på, da uret havde rundet 45 minutter. Han modtog en returbold på kanten af feltet og sendte den i nettet tæt op af den ene stolpe udenfor Ter Stegens rækkevidde. 1-0 og San Siro gik amok i glæde. Det blev slutningen på en intens første halvleg, hvor offensiven ikke havde fungeret for Barca.

Anden halvleg blev indledt med stor intensitet, hvor ingen af holdene lykkedes med at få styr på spillet. Der blev begået en del frispark og det var en noget affære. Inter var mest direkte i spillet, mens Barca fortsat kombinerede rundt, uden at få noget ud af det. Efter en lille time måtte Andreas Christensen udgå med hvad der lignede en ankelskade og Piqué kom på banen i stedet. Skidt nyt for Barca, der i forvejen har Koundé og Araujo ude. Kort efter var det uhyre tæt på en udligning, da Dembélé modtog bolden i feltet og afsluttede, men Onana i målet fik hånden på, så bolden tog stolpen. Her manglede Barca de sidste marginaler.

Kort efter kom Balde og Ansu Fati på banen i stedet for Alonso og Raphinha. Sidstnævnte havde man ikke meget til. Midt i halvlegen var der ny dramatik, da Pedri sendte bolden i nettet efter et indlæg fra Dembélé. Barca-spillerne jublede, men VAR annullerede målet fordi bolden havde strejfet Fati på hånden i situationen. Xavi var rasende og inkasserede et gult kort. Barca lykkedes med at få mere fart i bolden og begyndte at true hjemmeholdet, der det meste af tiden stod foran eget felt. Trætheden begyndte at melde sig hos Inter, der trak tiden hver gang de kunne.

Inter var nærmest belejret på egen banehalvdel og Barca kombinerede rundt i søgen efter huller i den italienske mur. Det var absolut ingen nem opgave og Inter lurede konstant på muligheden for en omstilling. I det 83. minut kom Kessié på banen i stedet for Gavi, der havde fået en advarsel kort forinden. Barca holdt presset og havde travlt i jagten på en forløsende scoring. Det blev til en række hjørnespark, men målchancerne udeblev. I hvert fald indtil det 88. minut, hvor Busquets headede forbi mål. Netop som uret havde rundet de 90. minut appellerede Barcas spillere for straffe, da bolden havde ramt en Inter-spiller på hånden i feltet, men VAR tog den kontroversielle beslutning at afvise protesterne.

Dommeren lagde otte minutter til og Barca satte alt ind for at få udlignet, men også Inter kæmpede med alt hvad de havde. Der blev sendt bolden ind i feltet, men alt blev clearet og dermed lykkedes det ikke for Barca at få bolden i mål. Det sluttede således med et skuffende nederlag på 1-0 i et opgør, hvor det ikke havde fungeret for Barca i lange perioder.