// Huesca

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest (Mingueza 75’), Lenglet, Araujo, Alba, Busquets (Pjanic 75’), De Jong, Pedri, Dembélé, Braithwaite (Griezmann 81’), Messi

På bænken sidder Neto, Junior, Pjanic, Aleñá, Puig, Matheus, Trincao, Griezmann, Mingueza, Konrad og Peña

Mål: 0-1 De Jong (27’)

Barca satte sig solidt på spillet fra start og selvom Huesca forsøgte sig med et højt pres, var det ikke noget der gav catalanerne problemer. Overtaget var tæt på at give resultat i det 7. minut, da Pedri afsluttede tæt foran mål, men målmanden hev en flot redning frem. Lige efter fik Messi en skudchance, men han ramte bolden helt skævt. Barca sad totalt på spillet, men efter et kvarter skabte Busquets spænding med en hasarderet tilbagelægning der var tæt på at snyde Ter Stegen, men tyskeren afværgede på selve målstregen med hovedet, forbi han ikke måtte tage med hænder. Kølig aktion af Barca-keeperen.

Som tiden gik blev Barcas dominans kun større og Huesca blev presset helt tilbage og det gjorde det svært for Barca, at finde plads i feltet. Det blev til afslutninger af Pedri og Dembélé, men begge gange gik bolden over mål. I det 26. minut var der så endelig fuldt udbytte. Messi lagde en præcis bold ind i feltet, hvor De Jong kom løbende og drejede den i nettet til 0-1. Fortjent føring til gæsterne. Huesca var ingen trussel mod Barcas mål, for stort set alt spillet foregik foran hjemmeholdets felt.

Nogle minutter senere tog Dembélé på et fantastisk raid op af banen og via Braithwaite og Pedri fik han bolden tilbage, men hans skud blev blokeret. Barca havde god fart i spillet det meste af tiden og de søgte konstant at finde huller i hjemmeholdets forsvar. Det var dog meget svært og man skulle hen til det 36. minut for at finde næste afslutning, hvor Messi sendte bolden forbi. Kort efter fik Barca to frispark udenfor feltet indenfor samme minut og begge tog Messi sig af. Det første måtte han se blive afværget af en flyvende målmand og det næste blev sendt over mål. Mere skete der ikke inden pausefløjtet.

Huesca kom længere frem på banen fra anden halvlegs start for at lægge pres på Barca, men det løste gæsterne godt. Derfor blev billedet hurtigt det sammen som i de første 45 minutter og i det 51. minut afsluttede Messi tæt forbi mål. Kort efter blev Dembélé sendt i dybden af Lenglet og han fik sendt bolden forbi målmanden, men inde foran mål fik en Huesca-spiller sparket væk. Barca-dominansen fortsatte og efter en time forsøgte Messi sig igen, men på ny forbi mål.

Man skulle hen til det 62. minut før at Huesca afsluttede for første gang i opgøret. På et hjørnespark forsøgte Rafa Mir at dreje bolden i nettet med hælen og det var tæt på at lykkes, men Ter Stegen afværgede flot i to omgange. Vigtig aktion af tyskeren, for 1-1 havde været en bitter pille at sluge for catalanerne. Der gik ikke mange minutter inden at Pedri spillede Messi fri i feltet, men han afsluttede fra en spids vinkel lige på målmanden. Først et kvarter før tid skiftede Koeman ud for første gang, da Mingueza og Pjanic afløste Dest og Busquets. Kort efter burde det være blevet 0-2 da Dembélé blev spillet totalt fri i feltet, men en dårlig kontrol betød at chancen blev misset.

Med 10 minutter tilbage var kampen slut for Martin Braithwaite, da han blev afløst af Griezmann. Danskeren havde spillet en noget anonym kamp. Huesca lykkedes med at komme bedre med i slutfasen og samtidig gik gassen noget ud af Barcas spil. Barca begyndte at spille nervøst og det betød et par afslutninger til Huesca, der dog ikke for alvor var tætte på. Huesca forsøgte at gå efter udligningen til det sidste, men Barca holdt stand og hentede fuldt fortjent en sejr på 0-1, men samtidig en sejr der burde være blevet større, så det ikke blev spændende til sidst.