FCBARCELONA.DK - 03.02.21

// Copa del Rey // Granada

FC Barcelona: er Stegen, Sergi Roberto (Dest 57’), Umtiti (Braithwaite 63’), Araujo, Alba, Busquets (Puig 76’), De Jong, Pedri, Messi, Griezmann, Trincao (Dembélé 63’)

Bænk: Neto, Dest, Lenglet, Pjanic, Puig, Dembélé, Braithwaite, Tenas og Mingueza

Mål: 1-0 Kenedy (32’), 2-0 Soldado (47’), 2-1 Griezmann (88’), 2-2 Alba (90’), 2-3 Griezmann (99’), 3-3 Vico, straffe (102’), 3-4 De Jong (108’), 3-5 Alba (112’)

Barca mødte Granada i Copa del Rey, hvor det gjaldt kvartfinalen, der skulle afgøres i denne ene kamp. Koeman overraskede ved at give Ter Stegen pladsen i målet, for normalt spiller Neto i pokalturneringen. Også Trincao fik en uventet plads fra start.

Barca lagde ud i et meget højt tempo og de fik hurtigt presset Granada tilbage foran eget felt. Allerede i 2. minut afsluttede de for første gang, mem målmanden tog skuddet fra Messi. Barca fortsatte med hurtige kombinationer og i det 7. brændte det på igen med en dobbeltchance, men keeperen blokerede først skuddet fra Messi og dernæst fik han hånden på Trincaos afslutning. Barca sad på det hele og i det 12. minut var det Griezmann der afsluttede, men også her stod målmanden i vejen.

Efter den hæsblæsende start tog Barca sig en puster og det udnyttede hjemmeholdet til at komme til sin første afslutning i det 19. minut, hvor bolden dog gik et stykke forbi mål. Få minutter senere fik Barca frispark udenfor feltet i en perfekt position for Messi. Han sendte bolden mod målhjørnet, men her kom den velspillende Aarón ud i fuld længde og afværgede. Tempoet gik lidt ud af Barcas spil og i de følgende minutter blev det kun til et par hovedstødsmuligheder til Araujo, der var flittig til at gå med frem.

Det lignede kun et spørgsmål om tid før Barca ville få hul på bylden, men i stedet fik de en spand kold vand i hovedet i det 32. minut. Granada havde vovet sig frem i et højt pres og her lavede Umtiti en stor fejl, så Soro kunne sende bolden ind til Kenedy tæt foran mål og han kunne let give sit hold en ufortjent føring. 1-0 til Granada, stik imod spil og chancer. Lige efter var det Araujo der missede fælt som bagerste mand, så Kenedy kunne løb mod mål, men heldigvis for Barca sendte han bolden forbi mål. Barcas spillere virkede rystede og de fandt ikke sit spil inden pausefløjtet. Kun et forsøg af Sergi Roberto blev det til efter en halvleg hvor de havde haft bolden i 74% af tiden og klart havde haft flest chancer.

Anden halvleg fik den værst tænkelige start for Barca, for efter et boldtab af Griezmann slog Granada en kontra hvor Umtiti totalt svigtede sin markering, så Soldado fik frit løb mod mål og sikkert gjorde det til 2-0. Målet rystede tydeligt Barcas spillere og kort efter var der mere dårligt nyt, da Sergi Roberto måtte udgå med en skade. Dest på kom banen i stedet. Spillet fungerede ikke for Barca, der smed mange bolde væk. Efter en time var det dog tæt på en reducering, men Messi måtte igen så målmanden tage hans forsøg. Minuttet efter var det endnu tættere på, da Trincao kom fri i feltet og bankede bolden på overliggeren.

I det 63. minut reagerede Koeman med en dobbelt udskiftning, hvor Braithwaite og Dembélé afløste Umtiti og Trincao. Barca pressede på, men Granada havde kampen lige hvor de ville og de forsvarede sig med alle mand. Det gjorde det svært for Barca, der måtte nøjes med et hav af hjørnespark. Man skulle hen til 10 minutter før tid, før at Barca afsluttede igen. På en tilfældig bold lavede Griezmann et akrobatisk saksespark, men en refleksredning af Aarón forhindrede en scoring. Få minutter efter manglede Barca igen heldet, da det var Dembélés tur til at ramme overliggeren med et drøn af et skud.

I det 88. minut var marginalerne endelig med Barca. Messi sendte bolden ind i feltet, hvor Griezmann trods en spids vinkel fik headet den på stolpen, hvorefter den ramte målmanden og gik i nettet til en 2-1 reducering. Nu jagtede Barca udligningen og den kunne være kommet i det 90. minutter på et forsøg fra Messi, men her tog bolden stolpen. Det lignende en exit af Copa del Rey for Barca, men i overtiden kom den fortjente udligning. Messi sendte bolden ind i feltet til Griezmann, der hurtigt ekspederede den videre til Alba, der bankede den i nettet til 2-2. Dermed skulle kampen ud i forlænget spilletid, efter et flot comeback af Barcas spillere.

Barca lagde godt ud i den forlængede spilletid, hvor det blev til afslutninger af Messi, Braithwaite og Araujo mod et presset hjemmehold og i minut 100 kunne de ikke holde stand længere. Alba modtog bolden og sendte den ind over, hvor Griezmann kom højest og headede den i nettet til 2-3. Glæden hos catalanerne varede dog kort, for blot tre minutter senere begik Dest et klodset straffespark og det udnyttede Vico sikkert til en 3-3 udligning.

Det tog dog ikke modet fra Barca, for blot tre minutter inde i anden halvleg af den forlængede spilletid, gjorde De Jong det til 3-4, efter at keeperen havde pareret et godt forsøg af Messi. Det knækkede Granada og i det 113. minut kunne Alba gøre det til 3-5 på et godt oplæg af Griezmann og så var kampen definitivt lukket. Granada gav op og Barca holdt på bolden i kampens sidste minutter. Flot comeback af Barca i en kamp hvor de meget længe lignede en taber.