// Granada

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Umtiti, Mingueza, Alba (Junior 81’), Busquets, De Jong (Pjanic 66’), Pedri Trincao 73’), Messi (Braithwaite 66’), Griezmann, Dembélé (Puig 73’),

Bænk: Neto, Aaraujo, Junior, Pjanic, Matheus, Puig, Trincao, Braithwaite, Peña, Konrad og Ilaix

Mål: 0-1 Griezmann (13’), 0-2 Messi (36’), 0-3 Messi (43’), 0-4 Griezmann (64’)

Barca mødte Granada i holdets tredje udekamp i træk i 2021, efter at både Huesca og Bilbao var blevet besejret. Af samme årsag ændrede Koeman ikke meget på holdet, for eneste ændring var i første omgang, at Mingueza afløste den karantæneramte Lenlget. Araujo var nævnt i startopstillingen, men han følte noget ubehag under opvarmningen og så blev han erstattet af Umtiti.

Kampen blev indledt med en kæmpe fejl af De Jong og det gav Granada en stor mulighed, men en klasseredning af Ter Stegen forhindrede en scoring. Granada havde initiativet i starten, hvor Barca havde svært ved at holde på bolden, men som tiden gik kom catalanerne mere med. Deres første chance kom i det 11. minut hvor Pedri afsluttede, men han måtte nøjes med et hjørnespark. To minutter efter lavede Granadas Soldado en stor fejl, så bolden røg ind til en komplet fri Griezmann og han svigtede ikke. 0-1 til Barca.

Kort efter var Barca farlige igen, da Dembélé sendte et skud tæt forbi mål. Kampen kom ind i en jævnbyrdig periode hvor Barca ikke skabte noget, men hvor de samtidig holdt Granada fra at komme frem og skabe chancer. Det virkede som om at catalanerne var i kontrol, men midt i halvlegen viste hjemmeholdet tænder, da Soldado sendte et skud tæt forbi mål. Lige efter satte både Umtiti og Dest sig ned på banen med smerter og det lignede et par skader, men de kom begge i gang igen. Her var Koeman tydeligt bekymret ude på sidelinjen.

Barca virkede i god kontrol selvom Granada var en del på bolden og hele tiden forsøgte at skabe noget. I det 36. minut kom scoringen til 0-2 og her så man den gode gamle Messi. Han modtog bolden fra Griezmann, hvorefter han tog et træk på tværs og sendte bolden i nettet. Flot scoring af argentineren. Der gik ikke mange minutter inden at Messi var på spil igen. Han tog et frispark på kanten af feltet og her snød han hjemmeholdet med et fladt skud og så stod det 0-3. Det blev sidste farlige aktion i en første halvleg, hvor Barca havde vist stor effektivitet med tre skud inden for rammen der havde givet tre mål.

Granada satsede fremad banen fra anden halvlegs start, hvor Barca mest af alt koncentrerede sig om at kontrollere spillet. Det var tydeligt, at de ikke satsede 100% på offensiven på grund af den solide føring. I det 56. minut kunne der dog godt være kommet en catalansk scoring efter et godt forsøg af De Jong. Kort efter var det hjemmeholdet der forsøgte sig men her røg bolden over mål. Barca fortsatte med det kontrollerende spil og Granada havde mere end svært ved for alvor at komme ind i kampen.

I det 64. minut blev kampen definitivt lukket, da Dembélé smart tippede bolden ind i feltet til Griezmann, der fra en spids vinkel overraskende keeperen og så førte Barca 0-4. Koeman anså kampen for afgjort, for et par minutter efter 0-4 målet blev det til en sjælden udskiftning af Messi, da han og De Jong blev afløst af Braithwaite og Pjanic. Minuttet efter sendte Busquets Alba fri i dybden og sidstnævnte afsluttede flot, men bolden strøg tæt forbi mål. Kort efter var det tid til en ny dobbelt udskiftning, da Puig og Trincao kom på banen i stedet for Pedri og Dembélé.

I det 78. minut blev Braithwaite spillet fri, men blev hægtet på kanten af feltet. Det takserede dommeren til et rødt kort til Vallejo og så var Granada reduceret til 10 mand. Lige efter kom Junior ind i stedet for Dest. Kampens sidste 10 minutter bar præg af, at Barca ville spare kræfter og Granada ikke længere troede på det. Riqui Puig forsøgte at sætte lidt fart i det catalanske spil, men noget rigtig farligt blev der ikke skabt i slutfasen. Det sluttede derved med en fortjent sejr på 0-4 efter en god indsats af Barca, hvor de fik vist den effektivitet som Koeman har efterlyst så mange gange denne sæson.