Referat: Ferencvaros – FC Barcelona 0 - 3

Neto, Dest, Mingueza, Lenglet (Aleñá 65’), Alba (Junior 46’), Busquets (De Jong 46’), Pjanic, Trincao, Dembélé, Griezmann (Puig 65’), Braithwaite (Konrad 80’)

Bænk: Junior, De Jong, Aleñá, Puig, Matheus, Pedri, Konrad, Tenas og Peña.

Mål: 0-1 Griezmann (14’), 0-2 Braithwaite (20’), 0-3 Dembélé, straffe (28’)

Barca spillede sin femte kamp i Champions League gruppespillet i Budapest, hvor Ferensvaros tog imod. Her handlede det først og fremmest om at holde fast i den gode stime med lutter sejre i de fire første runder. For tredje kamp i træk startede Braithwaite på banen.

Barca lagde ud i et godt tempo og allerede i det 4. minut var de tæt på for første gang. Dest lagde en pasning tæt ind foran mål, hvor Braithwaite lå, men danskeren sendte bolden tæt forbi mål. Barca sad totalt på spillet og genpresset fungerede fint når bolden var mistet, så alt foregik på catalanernes præmisser. Trods en bagkæde på fem mand, virkede hjemmeholdets defensiv ikke overbevisende. Det så man i det 14. minut, da Alba blev sendt afsted i dybden og spillede ind foran mål. Her lå Griezmann klar og han drejede smart bolden i nettet med hælen til 0-1. Flot scoring af den franske spiller.

Barca fortsatte i samme takter og var konstant målsøgende, mens Ferencvaros blev stoppet hver gang de vovede sig frem på banen. Allerede i det 20. minut var der fuld gevinst til Barca igen og her var Dembélé i oplæggerens rolle. Braithwaite lå klar i feltet og han drejede franskmandens præcise pasning i mål til 0-2. Målet fik Barcas spillere til at skrue tempoet lidt ned, men uden at de lod Ferencvaros komme mere med. I det 28. minut var en veloplagt Braithwaite på spil igen, da han modtog bolden i feltet og ville trække fri, men et benspænd stoppede ham. Dommeren fløjtede straffe og det tog Dembélé sig stensikkert af og så førte Barca 0-3.

Fem minutter efter burde Braithwaite være kommet på tavlen igen, da han i helt fri position modtog bolden i feltet, men han sendte den langt forbi. Barca fortsatte med at sidde solidt på kampen, men uden at de skabte det store i halvlegens sidste minutter. Det var tydeligt, at der skulle spares kræfter inden pausefløjtet. Der var optræk til et par farlige situationer uden at der blev afsluttet, så det blev ved 0-3 ved pausen efter en god første halvleg af catalanerne.

Den solide føring fik Koeman til at skifte dobbelt ud fra anden halvlegs start, hvor Busquets og Alba blev afløst af De Jong og Junior. Ferencvaros kom længere frem på banen og i det 48. minut havde de deres første seriøse forsøg i kampen med et skud der gik tæt forbi mål. Hjemmeholdet kom bedre med, men Barca virkede i kontrol, uden for alvor at komme op i tempo. I det 54. minut tog Dembélé på en fantastisk dribletur fra midterlinjen og afsluttede i feltet, men bolden sad i sidenettet. Her burde han have set en totalt fri Trincao foran mål.

Intensiteten var langsomt gået ud af Barcas spil og catalanerne virkede tilfredse med at kontrollere spillet fremfor at bruge kræfter på at skabe chancer. Det lykkedes ganske fint og Ferencvaros virkede ikke som nogen alvorlig trussel. Midt i halvlegen blev Aleñá og Puig sendt på banen i stedet for Lenglet og Griezmann. Det betød at De Jong rykkede ned i det centrale forsvar. Den udskiftning betød samtidig, at Dembélé helt uvant overtog anførerbindet. Billedet fortsatte uændret, men i det 73. minut svigtede markeringerne i Barcas forsvar, så Baturina stod helt fri og afsluttede, men Neto hev en flot redning frem.

Kort efter var det Barca der var tæt på, da Pjanic sendte et hårdt skud af sted hvor bolden strøg tæt forbi mål. 10 minutter før tid var det slut for Braithwaite, da han blev afløst af Konrad de la Fuente. Fem minutter senere burde Barca have øget sin føring, da Dembélé fik frit løb mod mål, men helt uforståeligt forsøgte han at finde Puig i stedet for at afslutte selv og så løb det ud i sandet. Barca koncentrerede sig om at holde på bolden i kampens sidste minutter og der skete ikke mere inden at dommeren fløjtede af. Dermed fik Barca en fortjent sejr på 0-3, der blev skabt på en flot første halv time.