Referat: FC Barcelona – Villarreal 3 - 0

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Bellerín 70’), Koundé (Piqué 78’), Alonso, Alba, De Jong (Busquets 70’), Pedri, Gavi, Fati (Dembélé 75’), Torres, Lewandowski (Raphinha 75’)

Bænk:  Peña, Tenas, Piqué, García, Balde, Bellerín, Busquets, Kessié, Torre, Dembélé og Raphinha

Mål: 1-0 Lewandowski (31’), 2-0 Lewandowski (35’), 3-0 Fati (39’)

FCBSHOP art

Barca skulle forsøge at rejse sig ovenpå søndagens nederlag i El Clásico, da holdet tog imod Villarreal i ligaens 10. spillerunde. Xavi bød på flere ændringer i startopstillingen, blandet andet i angrebet, hvor Dembélé og Raphinha blev erstattet med Fati og Torres. Også anfører Busquets måtte se sig henvist til bænken.

Barca lagde ud med at sætte sig på spillet mod et Villarreal-hold, der var kommet til Catalonien for at spille på omstillinger. De overlod initiativet til hjemmeholdet, der begyndte jagten på huller i gæsternes defensiv. Det kneb dog gevaldigt og det blev kun til en del hjørnespark i kampens første kvarter. Til gengæld fungerede Barcas genpres godt og det betød, at Villarreal ikke var meget på bolden. Som man har set det i de seneste kampe, virkede Barcas offensiv både langsom og tandløs. Man skulle hen til kampens 19. minut før de afsluttede for første gang, men Fati sendte bolden over mål. Villarreal fik sjældent sat omstillinger op, men når det lykkedes for dem, virkede Barcas defensiv sårbar.

Det så man midt i halvlegen, da Danjuma kom til en god mulighed, men han sendte bolden i sidenettet. Lige efter forsøgte Fati at løfte bolden over målmanden, der dog nemt pillede den ned. Man kunne mærke uroen brede sig på Camp Nou, for det var ikke overbevisende hvad Barca leverede nede på banen. Det lavede Lewandowski om på i det 31. minut. Alba blev sendt af sted i dybden og spillede ind til polakken, der tog et smart træk bagom sig selv, hvorefter han sendte bolden i nettet til 1-0. Klassemål af Barcas topscorer.

Blot fire minutter senere var han på spil igen, da Barca fangede Villarreal højt på banen i fremdrift. Gavi fik energisk sat polakken op og fra distancen sendte han præcist bolden i nettet til 2-0. De hurtige mål skabte ro over Barcas spil og det varede ikke mange minutter inden at Rulli i målet igen var passeret. Torres fik bolden i højre side, hvor han spilede ind til Fati foran mål. Han ramte i første omgang stolpen, men fik efterfølgende skovlet bolden over stregen med hælen til 3-0. Barca fastholdt overtaget resten af halvlegen mod et rystet Villarreal-hold og det blev ved 3-0 efter en halvleg, hvor det var startet skidt for Barca.

FCBSHOP art

Barca lagde ud med god fart i spillet fra anden halvlegs start og der blev skabt et par farlige situationer i de første minutter, men hverken Lewandowski eller Fati ramte målet. Genpresset fungerede fortsat godt og Villarreal havde det tydeligt svært, så det var en noget ensidig forestilling som tilskuerne var vidner til. Gæsterne så ikke ud til at have troen på, at de kunne komme tilbage i kampen og ude på sidelinjen stod træner Emery og så frustreret ud.

Barca havde kampen hvor de ville og det var måske årsagen til, at intensiteten begyndte at sive ud af deres spil. Der var ikke længere samme fart i bolden, men de fortsatte med at kontrollere opgøret. Man skulle hen til midt i anden halvleg før at Xavi skiftede ud for første gang, da Bellerín og Busquets afløste Sergi Roberto og De Jong. Villarreal lykkedes i perioder at få rykket spillet op på Barcas banehalvdel, men de virkede ikke for alvor farlige i offensiven. I det 72. minut fik de dog afsluttet på en dødbold, hvor Alex headede bolden over mål. Med et kvarter tilbage kom Dembélé og Raphinha på banen i stedet for Fati og Lewandowski. Et par minutter efter blev Koundé afløst af Piqué. Barcas spillere satsede tydeligvis ikke 100% på et mål mere. Det handlede mere om at fastholde kontrollen uden at bruge for mange kræfter i det hårde program.

Der burde være kommet en scoring i det 80. minut, da Dembélé spillede ind til en komplet fri Raphinha tæt foran mål, men brasilianeren brændte stort ved at sende bolden forbi. Få minutter senere var det Torres der blev sat op af Dembélé, men hans skud blev blokeret til hjørne. Her fik Pedri afsluttet på en returbold, men bolden strøg tæt forbi mål. Tilskuerne på Camp Nou ville gerne have en scoring mere at gå hjem på og det var de tæt på få i overtiden, men i den forkerte ende. Her kom Morales til en god mulighed, hvor han sendte bolden tæt forbi mål. Mere skete der ikke i opgøret, der blev afgjort på de tre hurtige mål i slutfasen af første halvleg.