FCBARCELONA.DK - 17.10.21

// Valencia

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest (Agüero 87’), Piqué, Eric García, Alba, Busquets, De Jong, Gavi (Nico 71’), Sergi Roberto (Mingueza 71’), Fati (Coutinho 59’), Memphis

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Lenglet, Mingueza, Umtiti, Riqui Puig, Coutinho, Demir, Luuk de Jong, Agüero, Balde og Nico

Mål: 0-1 Gayá (5’), 1-1 Fati (13’), 2-1 Memphis, straffe (41’), 3-1 Coutinho (86’)

Efter to ugers landskampspause tog Barca imod Valencia i ligaens 9. runde, et opgør catalanerne havde brug for at vinde, for at holde trit med topholdene. Ansu Fati startede inde for første gang efter sin lange skadespause i noget der på forhånd lignede en 4-4-2 opstilling, men Koeman overraskede ved at bruge Dest i angrebets højre side.

Barca lagde ud med at skabe en god mulighed til Fati i allerførste minut, men bolden endte forbi mål. Få minutter efter fik Valencia et hjørnespark, hvor en returbold endte for fødderne af Gayá, der fra kanten af feltet kanonerede bolden fladt i nettet, tæt ved den ene stolpe. Fantastisk scoring og den værst tænkelige start for Barca. I det 10. minut var Dest tæt på at kunne sende et indlæg fra Alba i nettet, men han måtte nøjes med hjørne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var god fart i Barcas kombinationer og det gav udbytte efter et lille kvarter. Ansu Fati tog et par gode træk og spillede bande med Memphis, hvorefter Barcas 10’er drejede bolden i nettet ved fjerneste stolpe. 1-1 og der blev jublet på Camp Nou over den flotte scoring. Barca sad på det meste af spillet, men Valencia var hele tiden godt med. Kampen kom ind i en jævnbyrdig periode, hvor ingen af holdene lykkedes at komme frem til noget. I det 24. minut lykkedes det dog for gæsterne at sende et skud tæt forbi mål.

Der blev spillet med stor intensitet og fysikken blev brugt fra begge sider, hvilket betød en del frispark og afbrydelser i spillet. Barcas kombinationer forsatte med at fungere godt og det så man et eksempel på fem minutter før pausen, hvor bolden endte hos Fati i feltet. Her blev han ramt på foden af en modstander da han skulle afslutte og så var der straffe til Barca. Det tog Memphis sig stensikkert af og så førte Barca med 2-1. Mere skete der ikke i en underholdende første halvleg, hvor Barca var kommet godt tilbage fra Valencias tidlige scoring.

Barca lagde ud i anden halvleg med at skabe en stor mulighed til Ansu Fati, men han måtte se Cillessen i målet hive en flot redning frem. Valencia spillede stadig godt med og var en trussel når de angreb. Det så man i det 53. minut, da Soler sendte et godt skud afsted, hvor bolden tog indersiden af stolpen. Her var marginalerne på Barcas side. Bare et par minutter efter var gæsterne tæt på igen, da Guedes blev spillet fri til en afslutning, men Ter Stegen fik armen på og afværgede i to omgange. Vigtig aktion af Barcas keeper. Lige efter blev en træt Ansu Fati afløst af Coutinho.

Der kom en periode hvor Valencia dominerede og fik sat Barca under pres, men den catalanske defensiv fungerede fint. Offensiven var dog ikke så velkørende som man havde set det i de første 45 minutter. Det tog Koeman konsekvensen af, da han 20 minutter før tid sendte Nico og Mingueza på banen i stedet for Gavi og Sergi Roberto. Der kom igen bedre styr på det catalanske spil og det var tydeligt, at man forsøgte at spille uden den store risiko. Valencia var tvunget frem på banen og Barca blev presset højt, men det spillede de sig for det meste godt ud af.

Valencias satsning skabte plads til omstillinger og det kom til afslutninger af Coutinho og Dest, men begge måtte nøjes med hjørne. Fem minutter før tid var det Valencia der var tæt på, da Soler sendte et brag af et frispark tæt forbi mål. Minuttet efter blev kampen definitivt lukket. Dest modtog bolden i højre side, hvor han energisk kom ind i feltet og sendte bolden ind foran mål til en komplet fri Coutinho. Han svigtede ikke og så førte Barca med 3-1. To minutter senere blev det til officiel debut til Sergio Agüero, da han afløste Dest. Argentineren nåede dog ikke at deltage i det store og det sluttede med en fortjent sejr på 3-1 efter en god indsats af Barca.