fbpx

Referat: FC Barcelona – Valencia 1 - 0

FCBARCELONA.DK - 05.03.23

© Getty Images
// Valencia

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, Christensen, Balde, Busquets, De Jong (Kessié 46’), Sergi Roberto (García 81’), Fati (Alonso 61’), Raphinha (Alarcón 87’), Torres

Bænk: Peña, Tenas, García, Alonso, Alba, Kessié, Torre, Alcarcón og Estanis

Mål: 1-0 Raphinha (15’)

Barca tog imod bundholdet Valencia i ligaens 24. runde. Her vendte Andreas Christensen tilbage til startopstillingen, efter at have været plaget af lidt ankelproblemer. Lidt uventet startede Sergi Roberto på midten på bekostning af Kessié.

Valencia overlod frivilligt initiativet til Barca, der dermed hurtig satte sig på spillet, men der manglede tempo i indledningen og der blev sløset med pasningerne. Valencia satsede på omstillinger og fik sat et par stykker op, men uden at der blev afsluttet. Efter et halvkedeligt første kvarter fik tilskuerne på Spotify Camp Nou noget at juble over, da Busquets sendte en præcis bold ind foran mål. Her timede Raphinha sit hovedstød perfekt, da han nærmest snittede bolden i mål med hårtoppen. 1-0 til Barca.

Artiklen fortsætter under annoncen


Scoringen fik lidt mere gang i Barcas spil og det skabte en afslutning fra Fati, som dog ikke for alvor var farlig. Barca fortsatte med at sidde på spillet, men fortsat uden for alvor at trykke på speederen. Der manglede samtidig idéer fremad banen og det var derfor en noget tandløs catalansk offensiv man så. Et direkte frispark i muren fra Raphinha var den eneste afslutning i længere periode. Modsat blev Valencia holdt godt tilbage og Barca virkede til at være i kontrol. I det 32. minut kom der endelig en kvalificeret afslutning, da Torres sendte et skud af sted, men keeperen fik afværget med besvær.

Lidt efter lykkedes det for Valencia at skabe en god mulighed, da Thierry sendte et hovedstød tæt forbi mål. I det 37. minut var det Barca der afsluttede, da Torres lagde en god bold til Fati, men han missede sit hovedstød i en ellers god position. Lige efter var Torres tæt på at komme i skurkens rolle med en hasarderet tilbagelægning til Ter Stegen, der spillede bolden lige ud i fødderne på Lino, der misbrugte gaven med et skud over mål. Valencia fik skabt en farlig mulighed til Ilaix Moriba i sidste minut, men der kom ikke flere mål i en noget sløv første halvleg.

Xavi skiftede ud i pausen, hvor Kessié afløste De Jong. Barca havde svært ved at komme i gang efter pausen, men i det 52. minut blev der dømt straffe til dem, da et skud fra Koundé ramte en Valencia-spiller armen. Ferran Torres sparkede fra 11-meter pletten, men brændte fælt med et skud på ydersiden af stolpen. Lige efter var det tæt på igen da Fati blev spillet fri i dybden, men også han måtte se stolpen komme i vejen. Et par minutter senere var der dramatik, da Koundé lavede en stor fejl, så Araujo blev sat i en svær situation og begik frispark som bagerste mand. Dommeren hev det røde kort op af lommen og så var hjemmeholdet reduceret til 10 mand.

Barca reagerede ved at tage Fati ud til fordel for Marcos Alonso, så den bagerste kæde kunne reetableres. Valencia udnyttede sit overtal til at komme længere frem på banen og de fik også bolden mere, mens Barca måtte ned i forsvarsposition, hvor Torres var den eneste der blev fremme. Det var nu gæsterne der svingede taktstokken og Barca koncentrerede sig om defensiven, men det gjorde de til gengæld godt, for Valencia havde mere end svært ved at skabe noget der kunne føre til noget farligt. Med 10 minutter tilbage kom Eric García på banen i stedet for Sergi Roberto i en klar defensiv disposition.

Det var trængselstider for Barca, der havde svært ved at holde på bolden. I det 86. minut var der ny dramatik, da Kessié begik noget der lignede et straffespark, men dommeren afviste og VAR greb ikke ind. Her var heldet med catalanerne. Valencia begyndte at sende høje bolde ind i feltet og det var tæt på at give udbytte i tillægstiden, hvor Christensen clearede skidt, men skuddet fra Duro gik over mål. Kort efter forsøgte Justin Kluivert sig fra distancen, men Ter Stegen greb sikkert ind. Mere skete der ikke og Barca kunne glæde sig over en hårdt tilkæmpet sejr under svære vilkår..:FORSIDE:.