Referat: FC Barcelona – Slavia Prag 0 - 0

// Champions League // Slavia Prag

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba (Sergi Roberto 46’), Busquets (Rakitic 68’) , De Jong, Vidal, Messi, Suárez, Dembélé (Fati 64’)

Bænk: Neto, Umtiti, Rakitic, Aleñá, Sergi Roberto, Pérez og Fati

Mål: 0-0

I fjerde runde af Champions League gruppespillet tog Barca imod Slavia Prag, som havde givet store problemer i det omvendte opgør tre uger tidligere, men hvor Barca alligevel vandt med 1-2. I front fik Dembélé pladsen i stedet for den skadesmeldte Luis Suárez, men ellers stillede Barca i absolut stærkest mulige opstilling.

Barca fik presset Prag tilbage i indledningen, men uden at der var fart i bolden. I stedet var det Prag der først var tæt på, da de i det 6. minut afsluttede fra en spids vinkel hvor bolden ramte Lenglet, men Ter Stegen var på plads. Prag stod højt med forsvaret og det gav muligheder for spil i dybden. Det var hvad der skete i det 11. minut, da Piqué sendte Semedo afsted på en friløber, men en fodparade af målmanden forhindrede en scoring. Prag var bedre med end mange havde forventet og efter det første kvarter havde de haft tre hjørnespark.

Barca havde store problemer med at få spillet til at fungere. Der manglede ideer på midtbanen og der var ingen fart i bolden. Messi forsøgte at skabe noget, men Dembélé og Griezmann skiftedes til at smide bolden væk eller løbe i vejen. Først midt i halvlegen afsluttede Barca igen da Messi sendte et frispark mod mål som keeperen tog sig af. Messi forsøgte sig igen kort efter, men denne gang langt over mål. Lige efter var Prag uhyre tæt på at bringe sig foran, da Stanciu fik en åben mulighed i feltet, men bolden ramte en holdkammerat og gik over. Her var heldet med Barca. Stanciu prøvede igen et par minutter senere, men her gik bolden forbi.

Det var tydeligt at det ikke kørte for Barca og man kunne mærke bekymringerne på det halvtomme Camp Nou. I det 35. minut var armene dog på vej op, da Prag blev fanget højt på banen i en catalansk omstilling. Messi modtog bolden på midten og selvom han var omgivet af tre mand, trak han på tværs mod feltet og afsluttede, for blot at se bolden tage undersiden af overliggeren oppe ved målkrydset. Fantastisk aktion der havde fortjent en scoring.

Barca fik lidt bedre styr på spillet i halvlegens slutfase, hvor Messi i det 43. minut var uhyre tæt på igen, men hvor målmanden reddede til hjørne. På det hjørnespark afsluttede Piqué, men en refleksredning forhindrede en scoring. Det blev således ved 0-0 efter en skuffende halvleg af Barca, hvor de ikke havde sat sig igennem for alvor.

Barca tog Alba ud i pausen, hvilket kun kunne betyde endnu en skade til ham. I stedet kom Sergi Roberto ind på højre back, mens Semedo rykkede over modsat. Barca indledte halvlegen med et direkte frispark som Messi sendte over mål. Der manglede stadig fart i Barcas spil, men i det 55. minut løftede Dembélé bolden ind i feltet til Sergi Roberto der kom fri og afsluttede, men Kolar i målet viste igen sin klasse. Et par minutter efter lykkedes det endelig for Barca at få bolden i mål og Camp Nou jublede, men Vidals scoring blev korrekt annulleret for offside.

Efter 64 minutters spil skiftede Valverde ud igen, da Ansu Fati afløste Dembélé, der havde haft en særdeles skidt aften. Kort efter var det Busquets der blev afløst af Rakitic. Fati forsøgte at sætte lidt fart i det catalanske spil, men det fortsatte idéløst og med mange fejl. Uroen begyndte at brede sig på Camp Nou, for alle kunne se, at det slet ikke kørte for hjemmeholdet. Spillerne virkede modløse og løb slet ikke nok for hinanden.

Med et kvarter tilbage var det igen tæt på en forløsende scoring, da Fati trak fri og spillede en god bold ind til Messi tæt foran mål, men han måtte igen se Kolar redde. Normalt ville man se et Barca-hold sætte en sidste offensiv ind og presse Prag tilbage, men spillerne virkede handlingslammede og Prag var hele tiden godt med. De holdt længe på bolden og havde også mod til at komme frem på banen. Messi forsøgte i slutfasen at tage hele ansvaret på sine skuldre med et par soloaktioner, men ene mand var det umuligt. Minutterne gik uden at Barca blev en trussel og dermed endte det skuffende med 0-0 efter en skidt indsats, hvor heldet også havde manglet.