FC Barcelona: Ter Stegen, Alves, Piqué, Araújo, Alba, Busquets, Frenkie de Jong (Gavi 74’), Pedri, Dembélé (Nico 90’), Aubameyang (Memphis 81’), Ferran Torres

Bænk: Neto, Carevic, Lenglet, Mingueza, Garcia, Puig, Nico, Gavi, Memphis, Adama og Braithwaite

Mål: 1-0 Pedri (72’)

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art

Det var ligaens nummer to og tre der tørnede sammen på Camp Nou, da Barca tog imod Sevilla i et direkte opgør om andenpladsen. Xavi indledte kampen med noget der kunne ligne stærkest mulige opstilling.

Det var ret jævnbyrdigt i kampens indledning, hvor det meste spil foregik på midten og man skulle frem til det 8. minut før der blev afsluttet første gang. Det var Ferran Torres der forsøgte sig fra distancen, men bolden strøg over fjerneste målhjørne. Barca begyndte at få et overtag og det blev til hovedstødsafslutninger af først Araujo og dernæst De Jong, men begge gange gik bolden over mål. Begge indlæg stod en veloplagt Dembélé for.

Sevilla spillede hele tiden godt med, men Barcas defensiv stod godt på banen og andalusierne blev holdt fra at skabe noget. Til gengæld lykkedes de i perioder at holde godt på bolden, så Barca noget uvant måtte stå på afventende på egen banehalvleg. Kampens næste afslutning kom midt i halvlegen, da Alba sendte bolden over mål. Kort efter var Dembélé tæt på at komme frem til en stor mulighed, men han måtte nøjes med et hjørnespark.

Barca havde bolden mest, men uden for alvor at sætte sig igennem. Det var først i halvlegens slutfase, at de lykkedes at presse andalusierne for alvor. I det 39. minut afsluttede Torres, men han måtte se keeperen afværge og kort efter manglede Aubameyang de sidste centimeter for at skubbe et indlæg fra Dembélé i nettet. I halvlegens sidste minut var Aubameyang på spil igen, da han blev spillet fri i feltet og afsluttede, men her kom målmanden ud i fuld længde med en flot redning. Det stod derved stadig 0-0 da de to hold gik til pause efter en halvleg, hvor Sevilla ikke havde afsluttet en eneste gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anden halvleg var kun et par minutter gammel, da Sevilla slog en kontra efter et boldtab af Alves. Lemela sendte en god af slutning af sted, men Ter Stegen stod hvor han skulle. Få minutter efter var det Barca der viste tænder, men målmanden tog sig af skuddet fra Pedri. Barca var mest på bolden, men Sevilla virkede farligere på omstillinger end i første halvleg og Barcas defensiv virkede ikke længere helt så solid.

Efter en times spil afsluttede Barca igen, men heller ikke Torres kunne få bolden forbi Sevillas velspillende Bono i målet. På det efterfølgende hjørnespark fik Araujo hovedet på bolden, men han måtte se den stryge tæt over mål. Sevilla var stadig fint med og midt i halvlegen fik de et frispark udenfor feltet og det tog Rakitic sig af, men uheldigvis for ham, sneg bolden sig over mål. Spillet bølgede frem og tilbage og Barca fik sat Sevilla under pres. Det udmøntede sig i et hovedstød af Piqué hvor bolden tog overliggeren og kort efter måtte Dembélé se Bono levere endnu en flot redning.

Sevilla var under pres af Barca, der jagtede et føringsmål og det kom i det 72. minut. Pedri modtog bolden udenfor feltet, hvor han først snød Sevillas forsvar med to skudfinter, inden han sendte bolden fladt i mål. Flot mål af den unge Pedri og så blev der jublet på Camp Nou. Lige efter skiftede Xavi ud for første gang, da Gavi afløste De Jong. Nogle minutter senere kunne Ferran Torres have lukket kampen, men igen stod Bono i vejen.   Med 10 minutter tilbage kom Memphis ind i stedet for Aubameyang, som man ikke havde set meget til.

Kampen kom ind i en ophedet periode med flere frispark og gule kort. Sevilla kæmpede hårdt for en udligning, mens Barca-spillerne forsøgte at holde bolden indenfor egne rækker. Det lykkedes fint indtil kampen gik ind i overtiden, hvor Ter Stegen missede et indlæg der gav Sevilla en helt åben chance, men tyskeren reddede selv situationen med en flot redning. Mere skete der ikke inden dommeren fløjtede af, så Barca fik de tre vigtige point, men det holdt hårdt.