fbpx

Referat: FC Barcelona – Real Madrid 2 - 3

FCBARCELONA.DK - 12.01.22

© Twitter
// El Clásico // Supercup

ps5 art


FC Barcelona: Ter Stegen, Alves (Nico 78’), Piqué, Araujo, Alba, Busquets, Frenkie de Jong (Pedri 46’), Gavi (Memphis 78’), Ferran Torres (Abde 46’, Jutglá 110’)), Dembélé, Luuk de Jong (Fati 68’)

Bænk: Neto, Dest, Lenglet, Umtiti, Mingueza, Puig, Memphis, Ansu Fati, Peña, Balde, Nico, Alvaro Sanz, Jutglá og Abde.

Mål: 0-1 Vinicius (24’), 1-1 Luuk de Jong (41’), 1-2 Benzema (72’), 2-2 Ansu Fati (82’), 2-3 Valverde (98’)

Artiklen fortsætter under annoncen


Barca og Real Madrid mødtes i semifinalen ved den spanske Supercup, et opgør der blev spillet i Riyadh i Saudi Arabien. Her fik Ferran Torres sin debut for Barca med en plads i startopstillingen, hvor Luuk de Jong uventet var foretrukket fremfor Memphis.

Madrid indledte afventende og det betød et overtag til Barca i indledningen, men allerede efter fem minutter viste Madrid sin farlighed på kontra, da Asensio havde kampens første afslutning, der gik over mål. Barca pressede højt, men det gav ikke Madrid problemer og i det 12. minut var det Vinicius der afsluttede på en omstilling, men heller ikke han ramte målet. Barca havde ingen fart i spillet og de virkede totalt tandløse i offensiven.

Madrid virkede i kontrol uden at have bolden mest og i det 18. minut afsluttede de igen, men skuddet fra Asensio sneg sig forbi målhjørnet. Barca skabte ingenting og på kanterne lykkedes hverken Torres eller Dembélé med noget, mens Madrid blot ventede på muligheden for omstillinger. I det 24. minut blev bolden pillet fra en snorksovende Busquets på midten, så Vinicius kunne spilles fri i dybden og han svigtede ikke. Han sendte sikkert bolden i nettet til 1-0. Dyr fejl af Busquets. Der skulle gå en halv time inden at Barca havde sin første afslutning i opgøret, men hovedstødet fra Luuk de Jong sad lige i favnen på Courtois.

To minutter senere fik Luuk de Jong endnu en mulighed, men også her fik Madrid-keeperen afværget. Det var som at Barca var kommet lidt bedre med, men Madrid virkede fortsat meget komfortable i deres spil. I det 41. minut lykkedes det dog Dembélé at sende en bold ind i feltet, som Militao sparkede væk, men den ramte Luuk de Jong på skinnebenet og gik i nettet via indersiden af stolpen. Heldig udligning, men Luuk de Jong opsøgte selv situationen. Mere skete der ikke i en første halvleg hvor Real Madrid havde været bedst.

Xavi valgte at sende Pedri og Abde på banen fra anden halvlegs start i stedet for Frenkie de Jong og Torres. Barca havde god fart i spillet og det blev til afslutninger af Dembélé, Pedri og Luuk de Jong indenfor de første fem minutter, men uden at ramme målet. Barca fik presset Madrid tilbage, men som tiden gik fik de bedre stoppet det catalanske spil og madrilenerne kom længere frem på banen samtidig med, at Barcas offensiv gik noget i stå.

I det 65. minut var der comeback til Ansu Fati, da han afløste Luuk de Jong. Kort efter var Madrid uhyre tæt på at komme foran, da Benzema afsluttede i feltet, men han måtte se bolden tage stolpen. Blot tre minutter senere var Barcas forsvar for alvor på hælene, da Benzema afsluttede igen, men Ter Stegen parerede flot. Carvajal opsnappede riposten og sendte bolden tilbage til Benzema, der let kunne gøre det til 1-2.

Xavi reagerede ved at sende Nico og Memphis på banen i stedet for Alves og Gavi. Det betød et forsvar på tre mand og Barca satsede fremad banen. Det gav hurtigt resultat, for i det 82. minut kunne Fati gøre det til 2-2, da han med hovedet drejede et indlæg fra Alba i feltet. Barca var ovenpå og pressede Real Madrid i slutfasen, men der kom ikke flere mål inden dommeren fløjtede af efter de første 90 minutter.

I den forlængede spilletid lagde Barca ud med en god afslutning af Abde, hvor bolden sneg sig forbi mål. Spillet bølgede frem og tilbage og i det 97. minut blev Barca totalt fanget på en omstilling, hvor Madrid var fem mod tre. Her svigtede de ikke og Valverde kunne let gøre det til 2-3. I den situation svigtede Barcas tilbageløb totalt. Få minutter efter kunne der være blevet udlignet, først ved Busquets og dernæst Dembélé, men i begge tilfælde viste Courtois sin høje klasse.

I anden halvleg af den forlængede spilletid var Barca tvunget til at satse endnu mere, men Madrid stod godt på banen og fik stoppet hvad der kom. Barcas sidste pasninger missede og især Pedri smed nogle bolde væk. Barcas satsning var med stor risiko og kort før slutfløjtet slog Madrid kontra og kom fire mod en foran mål, men på utroligste vis fik Rodrygo sendt bolden forbi mål. Det var tæt på at blive straffet i allersidste minut, da Madrid var på hælene i eget felt, men Ansu Fati ramte ikke bolden godt på et saksespark.

Det sluttede derved med en 2-3 sejr til Real Madrid efter en spændende og jævnbyrdig kamp.

.:FORSIDE:.