Referat: FC Barcelona – Real Madrid 1 - 3

FCBARCELONA.DK - 24.10.20

// El Clásico // Real Madrid

FC Barcelona: Neto, Dest, Piqué, Lenglet, Alba (Braithwaite 86’), Busquets (griezmann 81’), De Jong, Pedri (Trincao 81’), Coutinho, Fati (Dembélé 81’), Messi

Bænk: Araujo, Junior, Sergi Roberto, Puig, Aleñá, Pjanic, Trincao, Griezmann, Dembélé, Braithwaite, Iñaki Peña og Tenas.

Mål: 0-1 Valverde (6’), 1-1 Fati (9’), 1-2 Ramos, straffe (63’), 1-3 Modric (90’)

Barca og Madrid mødtes i endnu en Clásico på Camp Nou, den første i historien uden tilskuere. Her kunne Koeman glæde sig over, igen at have Jordi Alba tilbage fra sin skadespause og han røg direkte ind i startopstillingen. Her var der noget overraskende også blevet plads til de nye Pedri og Dest. Det sendte Griezmann og Sergi Roberto ud på bænken.

De to hold følte hinanden på tænderne de første minutter, men allerede i det 5. minut kom kampens første mål. Et par gode kombinationer bragte Valverde fri i feltet og han bankede sikkert bolden ind bag Neto i målet. Blot tre minutter senere svarede Barca igen, da Alba blev sendt afsted i dybden og inde foran mål lå Fati klar og drejede bolden i nettet til 1-1.

Efter den hektiske start slap begge hold foden lidt fra speederen for ikke at tage for store risici. Barca virkede mest sikker i spillet, men Madrid var hele tiden godt med. Der blev gået til den i nærkampene og der var udmærket fart i Barca spil, men der kom en periode uden afslutninger fra begge sider. Man skulle hen til midten af halvlegen, før der igen for alvor skete noget. Efter et hjørnespark til Madrid slog Barca kontra, hvor Fati fandt Messi i feltet. Han trak godt fri, men måtte se Courtois hive en flot redning frem.

Samme minut var det Barcas forsvar der blev fanget langt oppe på banen og det bragte Benzema til en helt åben mulighed, men her greb Neto flot ind. Det var utroligt jævnbyrdigt, med Barca i en lidt mere styrende rolle, men med Madrid mest på bolden. Det virkede som om at begge mandskaber når som helst kunne skabe noget farligt, men det lykkedes ikke for dem i halvlegens slutfase, der blev en noget taktisk affære. Der kom derved ikke flere scoringer inden pausefløjtet.

Barca lagde skidt ud i anden halvleg med en del boldtab og det gav Madrid et overtag. Alligevel var det Barca afsluttede først efter pausen, da Fati kom fri og sendte et skud tæt forbi mål. Her ville Messi tydeligvis godt have haft bolden inde foran mål. To minutter efter var Fati i oplæggerens rolle, da han lagde en bold ind til Coutinho, der headede den i sidenettet. Den mulighed burde brasilianeren have fået mere ud af.

Kampen var fortsat meget jævnbyrdig og intens og efter en times spil var der dramatik på Camp Nou. Lenglet havde fat i trøjen på Sergio Ramos på et indlæg og efter at have konsulteret VAR, dømte dommeren straffe. Skidt aktion af den franske Barca-spiller og Ramos takkede ved sikkert at gøre det til 1-2. Scoringen gav Madrid mere ro over spillet og Barca var ikke i stand til for alvor at presse dem. Det blev forsøgt skabt noget, men det lykkedes ikke og Messi så man heller ikke meget til.

Ude på sidelinjen så Koeman bekymret til, men det var først 10 minutter før tid han reagerede med sine første udskiftninger, da Fati, Pedri og Busquets blev afløst af Dembélé, Trincao og Griezmann. Barca fik presset spillet ned på Madrids banehalvdel, men gæsterne bevarede roen og holdt catalanerne fra at skabe noget. Det fik Koeman til at sende Braithwaite på banen i det 86. minut til en sidste offensiv satsning. Stort set alle mand blev kastet frem og det gav plads til Madrids omstillinger. Det så man i det 88. minut, da Madrid kom til to kæmpe muligheder i samme aktion, men Neto hev en fantastisk dobbeltredning frem.

Barca kæmpede hvad de kunne, men i dommerens tillægstid blev den offensive satsning straffet, da Neto kom ned til et indlæg, men ikke holdt fast på bolden. Modric var kølig på returbolden og sendte sikkert den ind til 1-3. Barca gav ikke op i de døende minutter, men de var ikke i nærheden af, at skabe spænding om udfaldet. Det sluttede derved med et skuffende nederlag i El Clásico.