Referat: FC Barcelona – Real Madrid 0 - 0

// El Clásico // Real Madrid

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo (Vidal 55’), Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Sergi Roberto, Messi, Suárez, Griezmann (Fati 83’)

Bænk: Neto, Umtiti, Rakitic, Vidal, Aleñá, Fati og Pérez

Mål:

El Clásico mellem Barca og Real Madrid skulle være spillet i oktober, men blev udsat på grund af den politiske uro i Catalonien. Opgøret var en direkte kamp om førstepladsen i La Liga og Valverde overraskede ved at bænke Busquets og i stedet starte kampen med Sergi Roberto på midtbanen.

Der blev lagt taktisk ud fra begge sider, hvor det mere handlede om ikke løbe en risiko end at skabe noget. Madrid stod højt på banen og det gav tydeligt Barca problemer i opspillet. Det resulterede i kampens første afslutning efter 10 minutter, hvor Benzema sendte et skud af sted, som Ter Stegen dog tog sig sikkert af.

Madrid satte sig på spillet og fik Barca presset tilbage foran eget felt. Hjemmeholdet kunne slet ikke holde på bolden og det hele foregik på Madrids præmisser. Efter 17 minutter var det meget tæt på at udmønte sig i en scoring, da Casemiro fik bolden sendt forbi Ter Stegen, men inde på selve stregen stod Piqué og fik afværget.

Problemerne fortsatte for Barca, der slet ikke kunne følge med. Madrid var langt mere aggressive i spillet og det betød en masse catalanske boldtab. Især Rakitic smed meget væk og i front så mange ikke meget til Griezmann og Suárez. I det 26. minut var Madrid tæt på igen på et skud af Casemiro, men Ter Stegen kom ud i fuld længde og afværgede til hjørne.

Der skulle gå en halv time inden at Barca afsluttede for første gang i opgøret, men så var det også rigtig tæt på. Courtois boksede et indlæg lige ud til Messi, der sendte bolden mod mål, men her var det Sergio Ramos’ tur til at redde på målstregen. Madrid svarede igen minuttet efter med et skud der strøg tæt forbi mål.

Barca var efterhånden kommet lidt bedre med og i de 41. minut lagde Messi en fantastisk pasning der bragte Alba fri, mens hans skud sneg sig forbi mål. Madrid sluttede halvlegen af med endnu et godt forsøg, hvor Ter Stegen igen greb godt ind. Mere skete der ikke i en første halvleg, hvor Barca havde haft store problemer med spillet det meste af tiden.

Billedet var det samme fra anden halvlegs start, med et Madrid-mandskab i den styrende rolle og Barca der havde svært ved at holde på bolden. Madrid lykkedes dog ikke at udnytte overtaget til at få afsluttet. I det 55. minut blev Vidal sendt på banen i stedet for Semedo, hvilket betød at Sergi Roberto overtog højre back positionen.

Vidal tilførte straks mere fysik til Barcas midtbane og det betød at catalanerne kom lidt bedre med. Efter en times spil var der endelig en angreb der lykkedes for Barca og her endte bolden for fødderne af Messi, men helt usædvanligt for ham, ramte han ikke bolden. Den mulighed kunne godt have givet et forløsende mål. Lige efter var det Suárez der forsøgte sig, men han blev blokeret i skudøjeblikket. Kampen var blevet mere jævnbyrdig, selvom Barca stadig ikke lykkedes med meget fremad banen. Derimod fungerede defensiven bedre og heller ikke Madrid skabte det store.

I det 72. minut viste Barca tænder igen, da De Jong spillede bande med Suárez og kom fri, men hollænderens afslutning sad svagt lige på Courtois. Minuttet efter blev der stille på Camp Nou, for her fik Bale sendt bolden i nettet bag Ter Stegen. Linjevogteren havde flaget oppe for offside og VAR bekræftede offside-kendelsen, selvom den var meget tæt. Her var heldet virkelig med Barca.

Som tiden gik var det tydeligt, at de to hold ikke ønskede at risikere for meget. Der blev ikke satset helhjertet fremad banen og det hele blev meget taktisk. 10 minutter før tid kom Ansu Fati ind i stedet for Griezmann, der havde arbejdet hårdt, men uden at få noget ud af det. Fati kunne dog ikke ændre på kampens forløb og de sidste minutter af opgøret var uden de store begivenheder.

Det sluttede således 0-0 i et opgør hvor det slet ikke havde fungeret for Barca og hvor de kunne være mest tilfredse med det ene point.