Referat: FC Barcelona – Real Betis 5 - 2

FCBARCELONA.DK - 07.11.20

// Real Betis

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Pedri, Dembélé (Trincao 66’), Fati (Messi 46’), Griezmann (Braithwaite 77’)

Bænk: Neto, Dest, Junior, Pjanic, Aleñá, Puig, Trincao, Messi, Braithwaite, Tenas, Mingueza og Konrad

Mål: 1-0 Dembélé (22’), 1-1 Sanabria (45’), 2-1 Griezmann (49’), 3-1 Messi, straffe (62’), 3-2 Loren (74’), 4-2 Messi (82’), 5-2 Pedri (90’)

Ronald Koeman bød på en kæmpe overraskelse da han satte holdet til kampen mod Betis, for her måtte Leo Messi tage plads på bænken, en helt uvant rolle for argentineren. Efter fire ligakampe der blot havde givet to point i alt, var der behov for tre point i opgøret mod Betis, hvis ikke Barca skulle hægtes yderligere af i tabellen.

Man så straks at det var to offensive hold der mødtes på Camp Nou, for det var livligt fra første minut. Barca lagde ud med at skabe en kæmpe mulighed til Griezmann, men franskmanden sendte bolden tæt forbi mål. Minuttet efter gentog det sig, da Fati afsluttede fra distancen. Et par minutter efter var Busquets tæt på at sende bolden i eget net, men Betis måtte nøjes med et hjørnespark. Her fik Carvalho hovedet på bolden, men en klasseredning af Ter Stegen forhindrede en scoring. Det livlige spil fortsatte og i det 11. minut  kom Griezmann fri, men også denne chance blev brændt.

Efter en underholdende start trykkede begge mandskaber lidt på bremsen og passede bedre på bagude. Det betød at intensiteten faldt lidt, men der var hele tiden optræk til noget farligt i begge ender. Først midt i halvlegen blev der afsluttet igen, hvor Ter Stegen tog sig af et skud af Tello. Minuttet efter modtog Dembélé bolden i feltet, hvor han tog et skarpt træk og bankede bolden hårdt i nettet til 1-0. Flot scoring af den franske angriber. Få minutter senere burde føringen være blevet fordoblet, da Pedri med hælen smart spillede Griezmann fri foran mål, men denne gang tog bolden ydersiden af stolpen.

Netop som uret havde rundet den halve time, blev Fati nedlagt i feltet og dommeren dømte straffe. I Messis fravær lagde Griezmann bolden til rette, men han afsluttede svagt så Claudio Bravo i målet nemt kunne afværge. Dermed nåede Griezmann et nyt lavpunkt i sine bestræbelser på at score. Barca sad efterhånden solidt på spillet, men i det 37. minut var det tæt på en udligning, da Tello sendte et skud tæt over mål. Barca havde dog fint styr på begivenhederne, i hvert fald lige indtil man nåede ind i dommerens tillægstid. Her lykkedes Betis med en omstilling, hvor bolden lidt tilfældigt kom ind til Sanabria, der takkede ved at sende den i mål til 1-1. Det var også stillingen efter 45 minutter, hvor Barcas problemer foran mål endnu en gang var blevet udstillet.

Koeman valgte at sende Messi på banen fra anden halvlegs start og det skulle vise sig at være en god idé. Allerede i 48. minut var argentineren nemlig med i målet til 2-1. Alba lagde bolden ind i feltet, hvor Messi smart hoppede over den, så Griezmann stod fri foran det tomme mål og let kunne sende den i nettet. Betis spillede fortsat godt med og i det 55. minut kunne udligningen være kommet, men Ter Stegen tog sig af forsøget fra Sanabria. Der var god fart i Barcas spil og efter en lille time opstod der dramatik, da en Betis-spiller stod på selv stregen og blokerede et skud med af armen fra Dembélé. Dommeren tog VAR til hjælp og dømte straffe til Barca og samtidig rødt kort til Mendi. Messi tog straffesparket og sendte bolden op i målhjørnet til en 3-1 føring.

Kampen syntes afgjort, for foran med to mål og en mand i undertal, burde der ikke opstå problemer for catalanerne. Trincao kom på banen i stedet for Dembélé og Barca virkede til at være i god kontrol, uden for at alvor at trykke på speederen. Derfor kom det som en spand kold vand i hovedet, da Betis med et kvarter tilbage fik reduceret til 3-2. Det var Loren der stod for scoringen og så var spændingen pludselig tilbage i opgøret.

Barca holdt dog hovedet koldt og Betis blev presset tilbage i eget felt. Det gav resultat i det 82. minut, hvor Sergi Roberto med en hælpasning spillede Messi fri. Argentineren svigtede ikke og bankede bolden hårdt op i nettaget til 4-2. Kort efter kom Braithwaite på banen i stedet for Griezmann. Betis-spillerne havde ikke mere troen på point og Barca var i fuld kontrol. Der var optræk til et par gode muligheder, men det var først i det sidste ordinære minut, at der blev scoret igen. Her sendte Sergi Roberto bolden på tværs i feltet, hvor Pedri stod klar og gjorde det til 5-2. Mere skete der ikke i opgøret og Barca fik således en sikker og fortjent sejr, der dog først definitivt blev sikret i kampens slutfase.