fbpx

Referat: FC Barcelona – Real Betis 0 - 1

FCBARCELONA.DK - 04.12.21

© Getty Images
// Real Betis

instabar


FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Araujo, Lenglet (L. de Jong 82’), Alba, Busquets, Gavi (Puig 36’), Nico (F. De Jong 59’), Coutinho (Dembélé 59’), Memphis, Abde (Piqué 82’)

Bænk: Neto, Mingueza, Piqué, Eric García, Umtiti, De Jong, Puig, Dembélé, Demir, Luuk de Jong, Tenas og Balde.

Mål: 0-1 Juanmi (79’)

Xavi lavede en del om på holdet til kampen mod Betis, sandsynligvis med tankerne på onsdagens altafgørende kamp mod Bayern München. Det betød at spillere som Piqué, Eric García og De Jong alle tog plads på bænken.

Barca lykkedes med at sætte sig på spillet i indledningen, hvor bolden var mest på catalanske fødder. Der blev kombineret godt, men der skulle gå 10 minutter inden overtaget udmøntede sig i en målchance. Her lagde Alba bolden godt ind foran mål, hvor Coutinho kom til og afsluttede, men målmanden afværgede på selve målstregen. Som tiden gik kom Betis bedre med og Barca mistede noget af intensiteten i sit spil. Det blev mere jævnbyrdigt og Barca havde svært ved at skabe noget.

Artiklen fortsætter under annoncen
article stol


Modsat fungerede den catalanske defensiv fint, hvor især Araujo gjorde det godt. Begge mandskaber forsøgte at skabe noget fremad banen, men uden succes og kampen kom ind i en længere begivenhedsløs periode. Efter en halv time slog Gavi hovedet to gange i samme aktion. Han forsøgte at spille videre, men måtte kort efter køres fra banen tydeligt groggy. Puig kom på banen i stedet.

Lige efter fik Betis sat en hurtig omstilling op der blev farlig, men godt defensivt arbejde af Alba og Araujo afværgede situationen. Barcas problemer med at skabe noget fortsatte og i stedet var det Betis der satte på spillet i slutfasen af halvlegen. Det gav dem en stor mulighed i halvlegens sidste ordinære minut, da Ruibal med hælen drejede bolden tæt forbi Barcas mål. Kort efter greb Ter Stegen ind på et godt indlæg. Mere skete der ikke i en skuffende første halvleg, hvor Barca havde skabt foruroligende lidt.

Det var Betis der lagde bedst ud efter pausen, hvor de lykkedes med at holde en del på bolden og presse Barca. Det gav resultat i det 52. minut hvor Juanmi fik sendt bolden i nettet bag Ter Stegen, men scoringen blev annulleret af VAR for en snæver offside. Barca havde fortsat problemer med at skabe noget og Abde var reelt den eneste der forsøgte sig. Det fik Xavi til at foretage en dobbelt udskiftning efter en lille time, hvor Dembélé og Frenkie de Jong afløste Coutinho og Nico.

Dembélé fik straks sat mere fart i Barcas spil og i hans første minutter på banen havde han to gode afslutninger, men begge gange tæt forbi mål. Der var pludselig intensitet og fart i Barcas spil og det kunne man lide på Camp Nou, hvor Betis blev sat under pres. Det blev til en række hjørnespark til catalanerne og det var netop på et hjørnespark, at Barca igen afsluttede, men hovedstødet fra Lenglet sad lige i favnen på målmanden.

Barca holdt presset på Betis og et kvarter før tid kunne føringen være kommet, da Dembélé forsøgte sig igen, men bolden sneg sig fordi stolpen. Det gentog sig to minutter senere, da Dembélé afsluttede igen. Barca virkede godt på vej mod en forløsende scoring, men på et catalansk hjørnespark slog Betis en kontra, der totalt fangede Barca fremme på banen. Det catalanske tilbageløb var ikke godt nok og det udnyttede Juanmi til at gøre det til 0-1. Frustrationerne stod malet i ansigterne på Barcas spillere og der blev helt stille på Camp Nou.

Xavi reagerede ved at se Piqué og Luuk de Jong på banen i stedet for Lenglet og Abde. Barca forsøgte at komme tilbage, men Betis koncentrerede sig om det defensive og stoppede meget af hjemmeholdets spil. Det lykkedes ikke for Barca at skabe noget i slutfasen og dermed endte det med en stor skuffelse på Camp Nou.

.:FORSIDE:.