Referat: FC Barcelona – Rayo Vallecano 0 - 0

FC Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Christensen (Sergi Roberto 60’), Eric García, Alba (Aubameyang 82’), Busquets, Pedri (Kessié 72’), Gavi (De Jong 60’), Dembélé, Raphinha (Fati 60’), Lewandowski

Bænk: Iñaki Peña. Aranau Tenas, Sergi Roberto, Piqué, Kessié, Balde, Frenkie de Jong, Pjanic, Ferran Torres, Ansu Fati, Memphis og Aubameyang.

Mål:

FCBSHOP art

Barca tog for alvor hul på den nye sæson med hjemmekampen mod Rayo Vallacano, hvor holdet skulle forsøge at lægge godt fra land i ligaen. Xavi havde danske Andreas Christensen med fra start samt en fronttrio bestående af Dembélé, Raphinha og Lewandowski.

Barca blev som ventet mødt af et højt pres og det gav dem tydeligvis problemer med opspillet. De havde svært ved at slippe af med bolden og der var ingen fart i spillet. De første 10 minutter gik således med Barca meget på bolden, men uden at de kom fremover banen. Der kom langsomt mere fart i det catalanske spil og efter 13 minutter blev Lewandowski spillet fri i feltet, hvor han løftede bolden i nettet, men scoringen blev korrekt annulleret for en klar offside.

Få minutter senere modtog Dembélé bolden og sendte en afslutning af sted, men bolden gik over mål. Lige efter var Dembélé i oplæggerens rolle til en god mulighed til Raphinha, men også brasilianerens skud gik over. Barca var stadig klart mest på bolden, men Rayos intense pres overalt på banen gav fortsat problemer og meget løb ud i sandet inden det blev farligt. Først i det 35. minut afsluttede Barca igen, da Dembélé trak godt fri til en helt åben chance, men afslutningen sad svagt lige på målmanden. Den mulighed burde han have fået mere ud af.

Minuttet efter var det tæt på en føring til Barca, da Pedri forsøgte sig fra distancen, men bolden sneg sig forbi mål. Det begyndte at trække op til en scoring til hjemmeholdet, men Rayo fik stoppet hvad der kom i slutfasen af halvlegen. Da man var nået ind i dommerens tillægstid gav en fejl af Andreas Christensen Rayo en omstilling. Her kom Alvaro helt fri, men Ter Stegen hev en flot parade frem og forhindrede en scoring af gæsterne. Det blev slutningen på en skuffende halvleg af Barca, der aldrig rigtig var kommet i omdrejninger.

Barcas problemer med at skabe noget fortsatte fra anden halvlegs start og i stedet var det Rayo der var ved at komme foran i det 51. minut efter en fejl i det catalanske opspil, men Camello løftede bolden tæt forbi mål. Barca kom op i tempo i en udmærket periode, hvor de fik skabt et par farlige situationer foran mål, men uden det kom til afslutninger. Efter en times spil foretog Xavi en tredobbelt udskiftning, hvor Sergi Roberto, De Jong og Fati afløste Christensen, Gavi og Raphinha.

Barca fortsatte jagten på en forløsende scoring og den kunne være kommet i det 65. minut, hvor Dembélé fandt Fati til en god mulighed foran feltet, men målmanden fik afværget i fuld længde. Det gjorde han også i det 69. minut, da Busquets forsøgte sig fra distancen. Rayo var i perioder presset helt tilbage foran eget felt og det hele foregik på Barcas præmisser, men det virkede samtidig noget febrilsk hvad der foregik og man kunne klart fornemme uroen på det godt fyldte Camp Nou over kampens udvikling. I det 72. minut blev Kessié sendt på banen i stedet for Pedri.

I det 81. minut burde Lewandowski have bragt sit hold foran, efter at De Jong havde erobret bolden i Rayos felt og spillet polakken helt fri, men chancen blev brændt med et skud tæt forbi mål. Lige efter satsede Xavi offensivt ved at sende Aubameyang i stedet for Alba. I det 84. minut var det tæt på igen, da netop Aubameyang forsøgte sig, men inde foran mål stod en Rayo spiller og afværgede da målmanden var passeret. Det blev han også i det 89. minut, da Kessié sendte bolden i nettet, men der var offside og målet blev annulleret.

Dommeren lagde 8 minutter til og et par minutter inde i overtiden fik Busquets sit andet gule kort og måtte forlade banen. I 95. minut fik Rayo skabt en kæmpe mulighed, hvor Ter Stegen hev en klasseredning frem. Riposten røg ud til Falcao der sendte bolden i nettet, men colombianeren stod klar offside og målet blev korrekt annulleret. Barca lykkedes ikke med at få sat en sidste offensiv ind og det sluttede derved med 0-0 efter en skuffende indsats af Barca i sæsondebuten i ligaen.