Referat: FC Barcelona - Nástic de Tarragona 4 - 0

// Nastic

FC Barcelona:
Første halvleg: Neto, Dest, Piqué, Umtiti, Sergi Roberto, Pjanic, Riqui Puig, Peque Polo, Escobar, Balde, Demir

Anden halvleg: Peñá, Comas, Ramos Mingo, Hiroki, Gavi, Matheus Pereira, N'diaye, Mortimer, Manaj, Igor Gomes, Collado

Mål: 1-0 Rey Manaj (60'), 2-0 Collado (85'), 3-0 Rey Manaj (86'), 4-0 Rey Manaj, straffe (90')

Barca spillede sæsonens første træningskamp hjemme på Estadi Johan Cruyff mod Násctic de Tarragona. Med kun syv førsteholdsspillere til sin disposition, måtte Koeman trække massivt på de unge fra klubbens B-hold. Det gav plads fra start til spillere som Peque Polo, Escobar, Balde og Demir.

Barca satte sig massivt på spilet fra første minut og Nástic blev presset tilbage foran eget felt. Det var udemærket fart i bolden hos Barca, godt anført af en veloplagt Riqui Puig. Det kneb dog for Barca at skabe oplagte muligheder og i kampens start var det kun på forsøg fra distancen at der blev afslutttet, men hverken Demir eller Dest havde heldet med. Først i det 26.  minut var det tæt på en føring, da Puig lagde en god blot ind i feltet som Sergi Roberto ville dreje i mål, men keeperen fik fingerspidserne på bolden, der gik til hjørne.

Kort efter forsøgte Sergi Roberto sig igen, denne gang med et hovedstød, men også her fik målmanden afværget. Barcas overtag var massivt og en scoring lå i luften mod et tydeligt presset mandskab fra Nástic. I det 38. minut blev Puig nedlagt på kanten af feltet i en situation hvor han ville være kommet helt fri. Det takserede dommeren til rødt kort og så var Barca i overtal. Pjanic tog frisparket, men bolden sad svagt lige på keeperen.

Barcas overtag blev om muligt endnu større og det blev til afslutninger i slutfasen af Demir og Puig, men ind kom bolden ikke. De to mandskaber kunne således gå til pause uden at have scoret, men Barca havde klart fortjent en føring.

Ronald Koeman valgte at skifte hele holdet ud i pausen og det betød, at det udelukkende var B-holdsspillere der spillede de sidste 45 minutter.

Barca fortsatte med at dominere klart og overtallet gjorde det kun nemmere. Alligevel var det Nástic der afsluttede først efter pausen, men her sad bolden lige på Iñaki Peña. Barca havde ellers bolden næsten hele tiden, men det kneb med at finde plads i gæsternes forsvar.

Det lykkedes endelig efter en times spil, hvor Rey Manaj modtog bolden i feltet med ryggen mod målet. Han vendte han rundt og sendte bolden hårdt i nettet via undersiden af overliggeren. Flot scoring af spilleren fra Albanien. Barcas dominans var total og Nástic var ikke længere nogen trussel, for de brugte alle kræfter på at forsvare sig. Det gjorde de godt, for Barca fortsatte med at have problemer med at skabe noget.

10 minutter før tid var Rey Manaj på spil igen, da han fik hovedet på et indlæg, men en klasseredning af målmanden forhindrede en scoring. Barca fortsatte med at presse og i det 85. minut gav det resultat. Collado sendte et skud af sted fra distancen og her blev bolden rettet af og gik i mål til en fortjent 2-0 føring. Mindre end et minut senere blev det 3-0, da japanske Hiroki Aba sendte et præcist indlæg i feltet, hvor Rey Manaj med stort overskud stødte bolden i nettet med brystet. Overlegen aktion af angriberen.

Dermed var det ikke slut og heller ikke for Rey Manaj. I kampens sidste minuut trak N'Diayé godt ind i feltet hvor han blev nedlagt. Dommeren dømte straffe og det sendte Rey Manaj usvigeligt sikkert i nettet til 4-0. Det blev sidste aktion i en kamp hvor Koeman fik set 22 spillere i aktion og hvor holdet hev en sikker og fortjent sejr i hus.