fbpx

Referat: FC Barcelona – Mallorca 2 - 1

FCBARCELONA.DK - 01.05.22

© Getty Images
// Mallorca

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves (Lenglet 89’), Araujo, Piqué (García 28), Alba, Busquets, Frenkie de Jong, Gavi, Ferran Torres (Fati 75’), Aubameyang (Dembélé 75’), Memphis

Bænk: Neto, Umtiti, Eric García, Lenglet, Puig, Dembélé, Adama, Luuk de Jong, Ansu Fati og Tenas

Mål: 1-0 Memphis (25’), 2-0 Busquets (54’), 2-1

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Barca kunne lægge lidt afstand til Sevilla og Atlético Madrid med en sejr over Mallorca. Her valgte Xavi at indlede kampen uden Dembélé og det gav plads til Memphis fra start. Ellers bød startopstillingen ikke på overraskelser.

Mallorca indledte kampen med fem mand i bagerste kæde og dermed var initiativet overladt til Barca. Det var tæt på at give resultat allerede i det femte minut, hvor Gavi lagde et godt indlæg til Aubameyang, men Rico i Mallorca-målet leverede en flot redning. Barca var klart mest på bolden, men spillet var præget af en del fejl og forkerte beslutninger der gjorde, at der ikke kom rytme eller fart i spillet. Det var tæt på at blive straffet i det 18. minut, da Mallorca slog en sjælden kontra. Bolden blev lagt ind over Ter Stegen til Niño foran det tomme mål, men hans afslutning gik over. Her var heldet med Barca.

Få minutter efter lykkedes det for Barca at få bolden i nettet, men Araujos scoring blev korrekt annulleret for offside. Der gik dog kun to minutter inden at tilskuerne på Camp Nou fik noget at glæde sig over. Alba sendte en flot pasning i dybden til Memphis, der fik bolden godt med og sikkert gjorde det til 1-0. Man kunne fornemme både lettelse og glæde på Camp Nou efter de seneste skuffelser. Lige inden uret rundede en halv time måtte Piqué forlade banen med lyskeproblemer og Eric García kom ind i stedet.


Der kom efterhånden mere fart i Barcas spil og de kontrollerede kampen fuldstændig. Mallorca var sat under pres og der var flere gange optræk til noget farligt, men de sidste afgørende pasninger missede eller også afviste Mallorca-forsvaret hvad der kom. Barca lykkedes ikke med at skabe mere inden pausefløjtet, men det gjorde Mallorca, da de i allersidste minut fik afsluttet på en kontra, men bolden sad lige i favnen på Ter Stegen. Det blev dermed ved 1-0 efter en lidt blandet halvleg af Barca.

Barca lagde ud med god fart i spillet fra anden halvlegs start og samtidig fungerede genpresset godt. Det betød at Mallorca kom under pres og det brændte på foran deres felt. Presset gav udbytte i det 54. minut da Torres afsluttede og fik sit skud blokeret, men Busquets var klar på returbolden og gjorde det til 2-0. Der blev sunget på Camp Nou, for ikke blot førte Barca fortjent, de spillede også flot. Efter en times spil afsluttede Barca igen efter et godt angreb, men forsøget fra Aubameyang gik forbi mål.

Barca fortsatte med at sidde totalt på spillet og Mallorca havde nok at gøre med at forsvare sig og kom stort set ikke over midten. Midt i halvlegen var det Memphis der afsluttede, men bolden gik over. Han prøvede igen kort efter, men igen uden at ramme målet. Pludselig begyndte Camp Nou at juble og det skyldtes at Ansu Fati blev sendt til opvarmning. Det var tydeligt at Barcas 10’er har været savnet. I det 73. minut troede alle på Camp Nou at Ferran Torres havde scoret, efter at han først havde ramt overliggeren, men målet blev annulleret for offside på Memphis.  Minuttet efter var det så tid til at Ansu Fati kom på banen og han blev mødt med en øredøvende jubel. Også Dembélé kom ind, mens Torres og Aubameyang gik ud.

Lige efter var Mallorca farlige for første gang efter pausen, men skuddet gik forbi mål. Gæsterne vovede sig længere frem og lykkedes at holde et pres. Det udnyttede de til en uventet og ufortjent reducering i 79.  minut, da Raillo fik sendt bolden ind bag Ter Stegen. Her så Barca-forsvaret ikke for godt ud. Mallorca øjnede muligheden for et uventet point, men Barca holdt godt på bolden og forhindrede gæsterne i at skabe noget. Lige inden at uret rundede de 90 minutter kom Lenglet ind i stedet for Alves. Det betød at Araujo rykkede ud som højre back.

Barca fortsatte i kontrol i dommerens tillægstid, hvor Mallorca ikke var i nærheden af at skabe noget. Det blev dermed ved en 2-1 sejr til Barca, en sejr der burde være blevet større og hvor der aldrig skulle være opstået spænding til sidst.

.:FORSIDE:.